Del siden
 
       

Berry Superfos får konkrete inputs fra produktionsteknolog-studerende

Berry Superfos har samarbejdet med studerende fra produktionsteknolog-uddannelsen på Erhversakademi Dania i Randers i flere år. Det giver virksomheden nye input til deres udfordringer, og de studerende får mulighed for at arbejde med aktuelle problemstillinger.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/berry-superfos-faar-konkrete-inputs-fra-produktionsteknolog-studerende/

Lige nu, december 2023, er fire studerende fra tredje semester på produktionsteknolog-uddannelsen i gang med at skrive deres hovedopgave sammen med Berry Superfos. Det er en tre uger lang proces, hvor de studerende skal løse en konkret opgave og samtidig skal skrive en rapport med forslag til nye tiltag.



Vi skal give de studerende de bedste rammer for at udvikle sig
Det er Mona Bay Petersen, Maintenance Manager hos Berry Superfos i Randers, der koordinerer samarbej-det mellem uddannelsen og virksomheden. Hun er begejstret for samarbejdet, for det kommer både virksomheden og de studerende til gode. Samtidig ser hun det som en samfundspligt, at Berry Superfos hjælper med at klæde de studerende på:

”Hvis vi gerne vil have de bedst mulige medarbejdere, skal vi også hjælpe uddannelserne med at give de studerende de bedste rammer for at udvikle sig. Og det gør de blandt andet, når de får mulighed for at komme ud til os, og teste deres boglige viden af i praksis”, forklarer Mona Bay Petersen og fortsætter:

”Når vi har praktikanter eller studerende, der skriver opgaver hos os, giver det os værdi, fordi de kommer med ’nye’ øjne og er gode til at se muligheder. Vi har haft en del studerende gennem tiden, og deres opgaver har givet os vigtig inspiration til at løse mange af de problemstillinger, vi arbejder med i hverdagen”.

Hvis vi gerne vil have de bedst mulige medarbejdere, skal vi også hjælpe uddannelserne med at give de studerende de bedste rammer for at udvikle sig.

Mona Bay Petersen, Maintenance Manager hos Berry Superfos

700 forskellige O-ringe og et 5S-projekt
To af de fire studerende som samarbejder med Berry Superfos omkring deres hovedopgave, er Mathias Færch og Patricia Simonsen. Mathias skal arbejde med et 5S-projekt (5S er et lean-værktøj, der hjælper med at spare tid, minimere ulykker og fejl) i et af værkstederne på Berry Superfos og Patricia får til opgave at lave en behovsanalyse i forhold til de 700 forskellige O-ringe virksomheden bruger:

”Vi har haft en god snak med Berry Superfos om, hvad de forventer af os og rammerne omkring vores hovedopgave. Men vi har samtidig fået meget frie tøjler i forhold til, hvordan vi skal løse vores opgaver. Og vi har fået at vide, at kommer vi med nogle gode løsninger, vil de gerne implementere dem”, siger Mathias og Patricia.

Glæder sig til at prøve teorierne af i praksis
Én ting er at læse sig til teoretisk viden. Noget andet er at omsætte teori til praksis, og benytte de teoretiske værktøjer i virkeligheden. Og det er lige præcis det, som Mathias og Patricia glæder sig mest til at kaste sig ud i hos Berry Superfos:

”Det bliver da spændende at se, om det vi har lært, også kan bruges til noget. For det kunne være fedt, hvis vi på en eller anden måde kan gøre en lille forskel, og Berry Superfos kan bruge noget af det vi skal arbejde med at udvikle”, glæder Mathias og Patricia og slutter:

”Den viden vi får ved at samarbejde med Berry Superfos, opleve virksomheden indefra og snakke med de ansatte, kan vi ikke få i et klasselokale. Og den viden kan vi tage med os og bruge i vores praktik og når vi er skal ud på arbejdsmarkedet som færdiguddannede produktionsteknologer”.

Mathias og Patricia skal aflevere deres hovedopgave før jul og skal efterfølgende præsentere den med konklusioner og anbefalinger for Mona Bay Petersen.

Berry Superfos arbejder med at designe, udvikle og fremstille innovative plastemballageløsninger. Læs mere om virksomheden her

Det kunne være fedt, hvis vi på en eller anden måde kan gøre en lille forskel, og Berry Superfos kan bruge noget af det vi skal arbejde med at udvikle

Mathias Færch og Patricia Simonsen, studerende på produktionsteknologuddannelsen

Hjalp denne side dig?