Del siden
 
       

Buddy giver praktikanter de bedste forudsætninger

Cecilie Bæch fra Hobro er finansøkonom-studerende og lige nu også praktikant hos Beierholm. Det praktikophold går så godt, at hun har sikret sig en plads i finalen om at blive det bedste praktikophold på Dania.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/buddy-giver-praktikanter-de-bedste-forudsaetninger/

Konkurrencen om at blive Danmarks bedste praktikophold er i gang på landsplan. En af finalisterne er Cecilie Bæch, der har indstillet sin praktikplads, Beierholm i Hobro, til den prestigefulde pris.

Cecilie Bæch blev fra begyndelsen betragtet som en integreret del af Beierholm. Hun fik fra dag 1 konkrete og udfordrende arbejdsopgaver at gå i gang med – der var ikke noget med, at hun skulle løse ”sandkasse-opgaver” som praktikant. Cecilie Bæch fandt også hurtigt ud af, at mange af de ting, hun har lært på finansøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Hobro, kan hun bruge direkte i praksis.

Gennem en buddy-ordning hos Beierholm har Cecilie Bæch fået Mette Nielsen som buddy. Cecilie har dermed altid en ung, men mere erfaren, kollega at spørge til råds, og det har hjulpet hende med at lykkes.

Som praktikant er der ingen "sandkasse-opgaver", men derimod konkrete og udfordrende arbejdsopgaver fra dag 1

Vidste at det skulle være revisor-vejen
Allerede før Cecilie Bæch startede på finansøkonom-uddannelsen vidste hun, at hun ville arbejde med tal og være revisor. Hun vidste også, at det helst skulle være hos Beierholm:

”Jeg har altid haft et godt indtryk af virksomheden. For her går de op i mennesker, og revisorer er altså ikke så kedelige, som man måske tror. Vi har det sjovt samtidig med, at vi arbejder koncentreret og går op i at yde kunderne den bedste service,” fortæller Cæcilie Bæch, der derfor indstillede Beierholm til praktikkonkurrencen.

Jeg har fået nogle gode værktøjer med mig fra min uddannelse

Cecilie Bæch

Hun har fra sin uddannelse fået nogle brugbare værktøjer målrettet mange af de arbejdsopgaver, hun sidder med som praktikant.

”Det er ikke altid, at man er bevidst om, hvad man har lært, før man skal bruge det i praksis. Men jeg har fundet ud af, at jeg har lært rigtig meget på min uddannelse, og det betyder også, at jeg har rykket mig på mange måder i min praktik,” siger Cecilie Bæch.

Praktikophold kan være vejen til fast job
Dorte Schjønning, sektionschef hos Beierholm og Cæcilie Bæchs praktikvejleder, ser et vellykket praktikophold som en potentiel vej til et fast job som trainee:

”Et praktikophold er en god mulighed for begge parter. Praktikanten finder ud af, om det er en branche og en virksomhed, der passer ham/hende. Og vi får mulighed for at vurdere, om praktikanten er den rette for os. I Cecilies tilfælde har vi tilbudt hende en timelønnet stilling i forlængelse af hendes praktikophold, og en stilling som trainee fra den 1. september,” forklarer Dorte Schjønning.

Fordelen for både Beierholm og praktikanten ved at fortsætte samarbejdet i forlængelse af praktikopholdet er, at praktikanten har haft fingrene nede i dejen. De kender allerede arbejdsopgaverne, kollegerne og de interne systemer.

”Når vi ansætter nye medarbejdere, skal vi være sikre på, at de har en kundevendt attitude, at de er kvalitetsbevidste, og at de både fagligt og socialt passer ind. Og så skal de være nysgerrige. For en revisorvirksomhed er også en uddannelsesinstitution - man skal hele tiden lære noget nyt,” slutter Dorte Schjønning.

En revisorvirksomhed er også en uddannelsesinstitution - man skal hele tiden lære noget nyt

Dorte Schjønning

Landsfinale i København 25. maj
Cecilie Bæch skal dyste mod fire andre finalister til Årets Dania Praktik 2022 den 22.april på Erhvervsakademi Dania i Randers. Her får hun fem minutter til at overbevise publikum om, at hun skal vinde prisen som årets bedste praktikophold på Dania.

Hvis hun vinder, går hun videre til landsfinalen i København i Industriens Hus 25. maj, hvor alle landets erhvervsakademier er med. Dommerpanelet her består af blandt andre folketingspolitiker Ida Auken (Socialdemokratiet), næstformand i FH Nanna Højlund og Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank.

Hjalp denne side dig?