Del siden
 
       

Camilla har fået hjælp til at håndtere de svære telefonsamtaler gennem koordinatoruddannelsen

Ved at læse på deltid har Camilla Østerdal læst en videregående uddannelse helt uden SU og har nu gode kompetencer i bagagen til at udvikle sig i sit job og arbejdsliv.
Artiklen fortsætter under billedet Camilla Østerdal ved computeren i baggrund, mens blomster er i forgrunden
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/camilla-har-faaet-hjaelp-til-at-haandtere-de-svaere-telefonsamtaler-gennem-koordinatoruddannelsen/

Camilla Østerdal fra Silkeborg er chefsekretær hos Blå Kors Danmark, hvor en del af hendes job er at tage telefonen i receptionen. Blå Kors Danmark er en hjælpeorganisation, som hjælper udsatte i Danmark, og Camilla skal egentlig bare være et filter, som skal finde ud af, hvem personen, som ringer ind, skal tale med. Men viderestillingsopgaven er ikke altid bare sådan lige til.

”Jeg skal lytte og forstå folks problemer for at hjælpe dem videre. Dem der ringer, vil noget meget personligt, og nogle gange, så kan jeg ikke bare sende dem videre, for nu har de endelig taget sig sammen og ringet til Blå Kors. Så er jeg nødt til at lytte til hele deres historie,” forklarer Camilla.

Fakta om koordinatoruddannelsen

Akademiuddannelse med ledelsesretning på deltid svarende til en kort videregående uddannelse

Uddannelsen består af 6 moduler

  • Projektledelse og koordinering
  • Kommunikation i praksis
  • Organisation og arbedjspsykologi
  • Service og kundeforståelse
  • Coaching og konflikthåndtering
  • Afgangsprojekt – fleksibel akademiuddannelse i ledelse

Du kan læse ét eller flere moduler.

Med en kontoruddannelse i bagagen var Camilla godt klædt på til mange af sine sekretæropgaver, men hun synes hun manglede lidt kommunikative kompetencer, som hun kunne bruge i sit arbejde, hvor hun er i kontakt med mange forskellige mennesker både internt og eksternt i organisationen. Fx de svære telefonsamtaler med personer, som ringer ind og har brug for luft for deres frustrationer. Derfor talte hun til en MUS-samtale med sin chef om at tage efteruddannelse i kommunikation.

Camilla Østerdal startede derefter på akademifaget kommunikation i praksis hos Erhvervsakademi Dania. Kommunikationsfaget er en del af koordinatoruddannelsen, som er målrettet administrative medarbejdere, der ofte skal koordinere og kommunikere meget i deres job, og var på den måde ét oplagt valg for Camilla.

Videbegæret fik gnisten tændt

Fra dag ét på uddannelsen følte Camilla Østerdal, at hun kunne bruge det, hun lærte i sit job. Dét kombineret med de mange muligheder, som der viste sig at være inden for efteruddannelse, og Camillas videbegær førte hurtigt til, at det næste fag på koordinatoruddannelsen også kom i hus. Og her i vinter har hun netop fuldført hele koordinatoruddannelsen og har nu sin første videregående uddannelse i hus.

”Min kæreste har læst en bachelor på universitetet, og han er ret misundelig på, at jeg har kunnet læse en videregående uddannelse og få fuld løn samtidig i stedet for at leve på SU,” fortæller hun og fortsætter tænksomt:

Jeg fik nogle helt konkrete redskaber, og det er er virkelig brugbart i praksis i min dagligdag. Jeg har også min undervisers plancher til at hænge ved min plads

Camilla Østerdal, dimittend fra koordinatoruddannelsen

”Jeg ville virkelig gerne have vidst, at man kunne uddanne sig sådan her den gang jeg var 18 år. Der var nogle som bare mente, at jeg skulle på uni, så det var lidt et pres. Hvis jeg havde vidst, at jeg kunne uddanne mig ved siden af et job, så havde det fjernet meget af det pres.”

Camilla håber på, at hun om et par år kan læse videre på en diplomuddannelse, som hendes nyerhvervede akademiuddannelse giver adgang til. Det er også et deltidsstudie ved siden af jobbet med fuld løn, og når den er i hus, vil hun have samme uddannelsesniveau som sin kærestes bachelor fra universitetet helt uden brug af SU-klip.

Fleksibelt og testet af hverdagen

I løbet af året er der særlige perioder, hvor Camilla oplever ekstra travlhed i sit job, og derfor har koordinatoruddannelsens fleksibilitet været et kæmpe plus for Camilla og hendes arbejdsgiver Blå Kors Danmark.

”Jeg har supertravlt om efteråret, så der har jeg sprunget over nogle moduler, men så har jeg til gengæld måske læst to i løbet af foråret,” fortæller hun.

Uddannelsen er, udover at være fleksibel, også i den grad testet af hverdagen. Camilla og de øvrige studerende har nemlig hele vejen gennem uddannelsen taget afsæt i deres eget job.

”Jeg fik nogle helt konkrete redskaber, og det er er virkelig brugbart i praksis i min dagligdag. Jeg har også min undervisers plancher til at hænge ved min plads,” siger hun og smiler glad.

Camilla har gennem hele uddannelsen kunnet bruge de nye teorier af i dagligdagen, og Blå Kors har hele vejen igennem Camillas uddannelse fået analyseret en del af organisationen gennem hendes praksisnære opgaver. Og som arbejdsgiver har Blå Kors også hele vejen igennem været meget positive og bakket op om Camillas ønske om uddannelse – ikke mindst fordi det var meget tydeligt, hvad begge fik ud af det i fællesskab.

Diskussionerne med de andre på holdene har været rigtig gode. Selvom vi var i vidt forskellige brancher, så var vi tit og ofte i de samme situationer og kunne relatere til hinandens udfordringer og gode ting fra hverdagen. Og det gjorde bare, at vi nemt kunne drage nytte af hinanden og vores erfaringer,

Camilla Østerdal, dimittend fra koordinatoruddannelsen

Uddannelsen er god til mange brancher

Camilla har gået på studiet med andre administrative medarbejdere, og selvom de er kommet fra vidt forskellige brancher, så har det været positivt at møde andre kontormedarbejdere.

”Diskussionerne med de andre på holdene har været rigtig gode. Selvom vi var i vidt forskellige brancher, så var vi tit og ofte i de samme situationer og kunne relatere til hinandens udfordringer og gode ting fra hverdagen. Og det gjorde bare, at vi nemt kunne drage nytte af hinanden og vores erfaringer,” fortæller hun, og kommer med et råd til alle andre administrative medarbejdere.

”Man skal læse et modul eller flere på koordinatoruddannelsen, hvis man har lyst til at udvikle sig og få et andet perspektiv på ens arbejde. Man kan læse et enkelt modul for bare lige at få lidt flere kompetencer, og hvis man finder ud af, at man gerne vil være klogere, så kan man læse en hel uddannelse. Man kan arbejde sig op ved at tage en uddannelse.”

Fakta om økonomi

Der er gode muligheder for at du kan få dækket udgifterne til at læse en akademiuddannelse.

Det kan fx være omstillingsfonden eller en kompetencefond. Det kommer an på dit ansættelsessted og uddannelsesniveau.

Kontakt os gerne uforpligtende for at høre mere om dine muligheder.

Hjalp denne side dig?