Del siden
 
       

Christina vil bruge multimediedesigner-uddannelsen internationalt

Hvad gør man, når man bor i Skive og gerne vil have en uddannelse, hvor man bliver kvalificeret til at arbejde internationalt? For 22-årige Christina Falkenberg er svaret enkelt - hun har søgt ind på multimedie-designer-uddannelsen.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-07-08
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/christina-vil-bruge-multimediedesigner-uddannelsen-internationalt/

Allerede som 17-årig fik Christina studenterhuen på som HF-student fra Skive Gymnasium. Men hun var langt fra afklaret med, hvilken retning hun ville forfølge uddannelsesmæssigt. Samtidig blev hun ramt af Amors pil og fik en kæreste, der er bosat i Canada – det gjorde bare overvejelserne endnu flere.

Jeg kan bruge uddannelsen overalt
I forlængelse af sin hf-eksamen ville Christina først og fremmest have noget erhvervserfaring, så hun har arbejdet både i en blomsterpark, hos Bog & Idé – hvor hun også startede op på en elevplads, men fandt ud af, at det ikke var det rigtige – og i en sandwich-bar:

På sigt vil jeg gerne flytte til Vancouver, men jeg vil have en dansk uddannelse med mig i bagagen. En uddannelse som jeg kan bruge i Canada, og det er jo lige præcis det, jeg kan med multimediedesigner-uddannelsen. Den kan jeg bruge overalt.

Christina Falkenberg, potentielt kommende multimediedesigner-studerende

”Jeg har brugt nogle år på at arbejde, og så har jeg rejst en hel del gange frem og tilbage til Canada, hvor min kæreste bor. I Den tid har jeg overvejet rigtig meget frem og tilbage, hvilken uddannelse, jeg skulle vælge og hvad jeg gerne vil arbejde med”, fortælle Christina Falkenberg og siger videre:

”På sigt vil jeg gerne flytte til Vancouver, men jeg vil have en dansk uddannelse med mig i bagagen. En uddannelse som jeg kan bruge i Canada, og det er jo lige præcis det, jeg kan med multimediedesigner-uddannelsen. Den kan jeg bruge overalt”.

Blev bekræftet til åbent hus
Christina har boet i Skive i mange år, derfor kendte hun godt Erhvervsakademi Dania og deres uddannelser. Så i takt med, at hun sporede sig ind på multimediedesigner-uddannelsen, blev hun også nysgerrig på, hvad de nuværende studerende synes om uddannelsen:

”Jeg havde jo allerede læst meget om uddannelsen på hjemmesiden, men jeg tog også til åbent hus, hvor jeg fik nogle gode snakke med de studerende om deres oplevelse af uddannelsen. Det var for det første spændende at høre deres vinkler på, hvordan det er at være studerende, og det bekræftede mig også i mit valg”, pointer Christina Falkenberg.

Én af de ting der talte for, at Christina valgte uddannelsen var, at Campus Skive er et overskueligt campus, hvor de studerende og underviserne er tætte:

”Det betyder noget for mig, at jeg bliver en del af et mindre hold, hvor der er plads til, at der er en god dialog i klassen, og at jeg er komfortabel. Og sådan er det på multimediedesigner-uddannelsen”.

Praktikken skal pege en retning ud
Samarbejdet med virksomheder og erhvervslivet er et vigtigt element på multimediedesigneruddannelsen. De går meget op i, at de opgaver og problemstilling de studerende arbejder med, skal være identiske med dem, de kommer til at arbejde med som færdiguddannede. Det passer Christina rigtigt godt:

Det betyder noget for mig, at jeg bliver en del af et mindre hold, hvor der er plads til, at der er en god dialog i klassen, og at jeg er komfortabel. Og sådan er det på multimediedesigner-uddannelsen.

Christina Falkenberg, potentielt kommende multimediedesigner-studerende

”Jeg vil selvfølgelig helst lære noget, som jeg konkret kan bruge som nyuddannet. Det fokus er vigtigt. Og så glæder mig også til at komme i praktik og finde ud af, hvilke opgaver jeg trives bedst med, hvor jeg kan bidrage med mest og hvilken faglig retning jeg skal forfølge”, slutter Christina Falkenberg med et forventningsfuldt smil.

Selvom Christina endnu ikke ved, om hun kommer ind på multimediedesigneruddannelsen, har hun allerede en lille idé om, hvad drømmejobbet skal være i fremtiden. Det må nemlig gerne være noget med at sætte hjemmesider op, designe dem og sørge for at de er så funktionelle som muligt.

Christina får, sammen med alle de andre ansøgere gennem kvote 1 og kvote 2, svar på, om hun er kommet ind på multimediedesigner-uddannelsen den 26. juli kl. 00.01.

Hjalp denne side dig?