Del siden
 
       

Dania får ny spilrettet bacheloruddannelse

Til februar bliver det muligt at starte på en ny videregående uddannelse i Grenaa. Erhvervsakademi Dania er blevet godkendt til at udbyde professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling. Campuschef, spilvirksomheder, borgmester og kommende studerende er begejstrede
Artiklen fortsætter under billedet Tue foran sin computer ifærd med at programmere - og smile til kameraet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/dania-faar-ny-spilrettet-bacheloruddannelse/

I Grenaa vokser udvalget af videregående uddannelser, og for første gang kommer en professionsbachelor til byen. Erhvervsakademi Dania har nemlig fået godkendt en ny uddannelse i softwareudvikling med fokus på spiludvikling.

Det glæder Tue Zepernick på 32 år fra Grenaa (billedet øverst). Han er snart færdig med studiet til datamatiker og er en af dem, der vil søge ind på den nye uddannelses 20 pladser.

”Jeg glæder mig både fagligt og personligt over, at bacheloren kommer til Grenaa. Fagligt, fordi niveauet bliver endnu højere og mere fyldestgørende, end man kan nå på datamatikeruddannelsens 2½ år. Personligt, fordi jeg er rigtig glad for at være på Dania. Det er et godt studiemiljø, som jeg vil værdsætte at blive i,” fortæller Tue Zepernick, der er flyttet til byen fra Sjælland for at blive uddannet med fokus på spiludvikling.

Læs mere om uddannelsen her

 

DET KAN DU BLIVE MED UDDANNELSEN

  • systemudvikler

  • programmør

  • tester

  • applikationsarkitekt

  • it-konsulent

Overset milliard-industri

Spilindustrien vokser i disse år, og den omsætter på verdensplan nu for mere end filmbranchen. Hvis Danmark vil have en bid af kagen, er der ifølge campuschef og spilekspert Jonatan Yde brug for den nye softwareuddannelse - både lokalt og nationalt. 

Læs også: Borgmester glad for ny spiluddannelse

Artiklen fortsætter under billedet Campuschef Jonatan Yde Campuschef Jonatan Yde, her som karakteren Master Chief fra spillet HALO, ser frem til at kunne byde nye studerende velkommen til den nye spilfokuserede uddannelse i softwareudvikling. Foto: Dania

”Jeg er naturligvis glad for, at vi kan tilbyde den nye uddannelse. For der er behov for den, hvis ikke Danmark skal hægtes endnu mere af spil-toget i international sammenhæng, end vi allerede er. Spilbranchen bliver stadig ikke opfattet som en industri. Mens vi forsøger at sætte spil i bås som enten kultur eller underholdning, overhaler udlandet os i disse år, og vi går glip af mange milliarder kroner i indtjening,” siger campuschef Jonatan Yde fra Erhvervsakademi Dania.

Han tilføjer, at tildelingen af uddannelsen også er en blåstempling af Danias spilfokus og måde at uddanne på.

Lav arbejdsløshed for færdiguddannede

I Aarhus sidder Kristian Bang Nørgaard. Han er CEO for Funday Factory, der blandt andet har produceret flere spil for DR, Hama og LEGO. Han søger ofte spiludviklere og –designere og kan derfor godt se perspektiver i den nye uddannelse.

"Det vigtigste, en spilvirksomhed kan investere i, er at få de rette dygtige medarbejdere ombord. Vi glæder os til, at der kommer flere dimittender specialiseret i spiludvikling ud på arbejdsmarkedet fra Grenaa. Dimittender, som qua bachelorgraden har ekstra fokus på faglig høj kvalitet, og som har brugt yderligere tid på at specialisere og dygtiggøre sig til spilbranchen," forklarer Kristian Bang Nørgaard fra Funday Factory.

Uddannelserne i Grenaa er gode til at fremelske selvstændig kreativitet og problemløsning

Det er Tue Zepernick i Grenaa enig i. Ved siden af studiet har han og to medstuderende startet et softwareudviklings-firma kaldet 404interactive.

I fremtiden håber de, at virksomheden vil vokse, men at finde medarbejdere til firmaet kan blive en udfordring. Arbejdsløsheden for nyuddannede professionsbachelorer i softwareudvikling er på fem procent, så udvalget af kandidater er ikke stort.

”Uddannelserne i Grenaa er gode til at fremelske selvstændig kreativitet og problemløsning. Det er sådanne kvaliteter, jeg også gerne vil have hos mine kolleger og medarbejdere, men udvalget er begrænset og betyder, at vi allerede nu skal overveje rekrutteringen til 404interactive,” fortæller Tue Zepernick.

Men at arbejdsløsheden er så lav for den nye uddannelse giver også smil på læben, da det sikrer hans egen fremtid, hvis iværksætter-eventyret braser.

”Nu håber jeg bare, at jeg kommer ind,” slutter han. 

Læs også: Software*udvikling

 

Hjalp denne side dig?