Del siden
 
       

Denni vil kode og søger derfor ind på Erhvervsakademi Dania for anden gang

Første gang han søgte ind var i 2016 og dengang var det uddannelsen til multimediedesigner, der var drømmen. I dag er drømmen at blive optaget på uddannelsen til datamatiker.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/denni-vil-kode-og-soeger-derfor-ind-paa-erhvervsakademi-dania-for-anden-gang/

Grenaa: Tirsdag den 5. juli kl. 12.00 var der ansøgningsfrist til de videregående uddannelser i hele landet. Også til de to korte videregående uddannelser til datamatiker og multimediedesigner hos Erhvervsakademi Dania i Grenaa. 

En af ansøgerne er Denni Wind, som allerede er uddannet multimediedesigner fra campusset i Grenaa, og nu gerne vil kombinere den med datamatiker-uddannelsen.

”Jeg har villet søge ind på uddannelsen længe. På sidste semester af multimediedesigner-uddannelsen fik jeg rigtig snust til at kode, og fandt ud af under afgangsprojektet, at jeg egentlig gerne ville læse til datamatiker også,” fortæller Denni.

Jeg var ærgerlig over, at jeg ikke fandt ud af, at jeg ville være datamatiker noget før

Denni Wind

Politisk stopklods

Der var et problem. Uddannelsesloftet betød, at Denni tidligst seks år efter endt eksamen kunne blive optaget på en ny videregående uddannelse. Han var derfor i tvivl om, hvorvidt han skulle droppe ud uden at forsvare sit afgangsprojekt til eksamen. Han valgte dog at gennemføre, fordi han synes det var dumt at studere i to år, og så ikke gennemføre uddannelsen.

”Jeg var ikke ærgerlig over at have læst multimediedesigner-uddannelsen, for jeg skulle nok finde noget at lave. Men jeg var ærgerlig over, at jeg ikke fandt ud af, at jeg ville være datamatiker i stedet for noget før,” ræsonnerer han.

Siden er uddannelsesloftet fjernet, så derfor kan Denni allerede nu, kun 4 år efter sin afsluttende eksamen på multimediedesigner-uddannelsen søge om optagelse på uddannelsen til datamatiker.

Komplet og unik kombination

IT-udviklere er ofte inddelt i to lejre. Der er dem, der er dygtige til frontend. For de ikke indviede er det den designmæssige del – altså, hvordan noget ser ud. Og så er der de dygtige backend-developers – dem, der er gode til at kode det inde bagved. Der er få, som er hardcore til begge dele.

Allerede nu har Denni som multimediedesigner styr på frontend-delen. Som datamatiker vil han også blive dygtig til at kode backenden. Dermed har han potentiale til at kunne blive fullstacker – en medarbejder, der både arbejder i frontend og backend.

”Jeg vil bare gerne ind for programmeringsverdenen, og vil synes det er så fedt, hvis jeg kan komme til at leve af at programmere. Om jeg så kan blive fullstacker, det er ikke så afgørende,” slutter han beskedent.

Det er så fedt, hvis jeg kan komme til at leve af at programmere

Denni Wind

Denni ved at han opfylder alle krav til at blive optaget på uddannelsen. Men den er dimensioneret, så det er ikke sikkert, at han får plads. Det finder han ud af d. 28. juli kl. 00:01. Og selvom han normalt går i seng inden midnat, så tænker han alligevel, at lige den aften, der kommer han ekstra sent i seng.

Hjalp denne side dig?