Del siden
 
       

Emmas vilde udvikling: Nu er det okay at fejle

Håndboldpraktik blev erstattet af praktik hos en iværksætter, og det har udviklet grenaagenseren Emma Rasmussen markant fra usikker perfektionist til at være selvsikker og uperfekt
Artiklen fortsætter under billedet Serviceøkonom Emma Rasmussen kigger på dig med hovedet lidt på skrå op ad sort murstensvælg
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/emmas-vilde-udvikling-det-er-okay-at-fejle/

Corona har forpurret mange ting i løbet af år 2020. Blandt andet Emma Rasmussens praktikplads som serviceøkonom ved håndboldklubben SG Flensburg-Handewitt. Det har altid været drømmestedet for den håndboldglade studerende fra Grenaa at komme hen.

”Men så kom corona, og de måtte aflyse praktikken. Min store drøm blev ødelagt. Jeg gik næsten helt ned over det,” siger 22-årige Emma Rasmussen, der læser til serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers, hvor tre måneders praktik er en fast del af studiet.

Jeg var meget perfektionistisk og bange for at fejle, men nu ved jeg, det er bedre at være uperfekt. Det er okay at snakke om sine nederlag.

Emma Rasmussen, serviceøkonom

Så galt gik det dog ikke. Hendes tidligere tennistræner og arrangør af fester for hele VidenDjurs, Halid Smajlovic, havde netop startet eget firma op, og det blev begyndelsen på en helt ny udgave af Emma Rasmussen.

”Nogle gange kan de mest tossede løsninger være de bedste. Det var det for mig,” smiler Emma Rasmussen.

Opstart af fagligt netværk
For udover at flytte til København fik hun allerede fra dag 1 sit eget fokusområde: At opbygge en netværksforening på Leisure Management-uddannelsen, som kan læses på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde.

Artiklen fortsætter under billedet Serviceøkonom Emma Rasmussen læner sig op ad sort murstensvæg og kigger på dig I sin praktik arbejdede Emma Rasmussen med at skabe et netværk i København inden for Lessure Management. Det gik over al forventning, og netværket har nu fået til huse i Tap House. Selv er Emma tilbage på studiet i Randers

”Halid (Smajlovic, red.) spurgte, om ikke jeg tog teten på det. Øhh jo, sagde jeg nervøst. Det havde jeg ikke behøvet at være,” griner Emma Rasmussen stort.

Det viste sig, at de studerende på uddannelsen synes, det var den fedeste idé med sådan et netværk. Første møde planlagde og afviklede Emma Rasmussen for 43 deltagere, der ikke kendte hinanden særlig godt, og det gik over al forventning. Deltagerne arbejdede med at ideudvikle på events for Kronborg, og efter spisning vendte alle tilbage til de grupper, som de lige havde lært at kende.

”Det havde vi ikke regnet med, og det var virkelig fantastisk at se. Der var ingen, der før havde prøvet at lave sådan et netværk, og det var en kæmpe oplevelse at være med til,” forklarer Emma Rasmussen.

Okay at snakke om fejl
Arbejdet med netværket og sponsering heraf førte hende vidt omkring, og selvom praktikken kun varede tre måneder, fik det Emma Rasmussen til at ændre sit syn på sig selv.

”Det er den bedste oplevelse i hele mit liv, og det er virkelig en anden mig, der kommer tilbage fra praktik. I dag er jeg glad for, at jeg gjorde det, for ellers havde jeg ikke fået den udvikling, jeg har,” forklarer Emma Rasmussen, som især har ændret sin holdning til det perfekte.

Ser

”Jeg var meget perfektionistisk og bange for at fejle, men nu ved jeg, det er bedre at være uperfekt. Det er okay at snakke om sine nederlag. Jeg har virkelig lært at acceptere, at det er okay at fejle. Før kunne jeg slå mig selv oveni hovedet med mine fejl, og det nytter ikke noget.”

Mere studie eller iværksætter
Hun har lidt over et halvt års studier tilbage med fokus på blandt andet iværksætteri, før hun kan kalde sig færdiguddannet serviceøkonom.

”Praktikken har gjort mig i tvivl om, jeg bagefter skal være iværksætter eller læse sports management som top-op efter studiet. Jeg kan godt lide at være min egen chef og have ansvar for andre,” fortæller Emma Rasmussen, der gerne vil gøre en forskel for andre.

”Halid (Smajlovic, red.) kastede mig ud i ting, hvor jeg fik prøvet mine grænser af og styrket min selvtillid på en helt ny måde, og det har ændret rigtig meget for mig,” slutter hun.

Om uddannelsen til serviceøkonom

  • Toårig videregående uddannelse i Randers
  • Har 3 specialeretninger: Events, Restaurant/Hotel Management eller Turisme/Oplevelser
  • Fagene er fx oplevelsesdesign, forretningsudvikling, samarbejdsrelationer og rekruttering
  • På 3. semester er du 3 måneder i praktik
  • Praksisorienteret undervisning og projekter
  • Mulighed for at læse videre til bachelor på kun 1,5 år
  • Findes også som onlinestudie med fokus på Travel Guide Management
  • Næste studiestart er til september

Hjalp denne side dig?