Del siden
 
       

Energieffektiv praktikant sparer penge

Jørgen Jensen arbejder på Grenaa Idrætscenter med et bredt spekter af opgaver under sin praktik. Her tester han teorier fra sin energiteknolog-uddannelse på Dania i Randers af i praksis. Det gør han så godt, at han har sikret sig en plads i finalen om at blive det bedste praktikophold i Dania.
Artiklen fortsætter under billedet Centerleder Thomas Larsen, til højre, og praktikant Jørgen Jensen
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/energieffektiv-praktikant-sparer-penge/

Konkurrencen om at blive Danmarks bedste praktikophold er i gang på landsplan. En af finalisterne er Jørgen Jensen, der har indstillet sin praktikplads, Grenaa Idrætscenter, til den prestigefyldte pris. I løbet af sit praktikophold har Jørgen Jensen fået testet sine faglige værktøjer, og han blev taget så godt imod på centeret, at han hurtigt fandt ind i en arbejdsrytme og kunne bidrage med sin viden.

Med sine 56 år er Jørgen Jensen aldersmæssigt ikke den typiske praktikant. Han har mange års erhvervserfaring med sig som projektkoordinator og projektleder indenfor procesoptimering. Nu er det i stedet for energioptimering, Jørgen Jensen fokuserer på, og det giver ham en stor tilfredsstillelse at finde besparelser.

Det er en stor tilfredsstillelse at finde besparelser på energiforbruget.

Jørgen Jensen

Value cannot be null. Parameter name: source

Jeg ville effektivisere for en million
Jørgen Jensen startede sit praktikophold med store ambitioner. 7-cifrede ambitioner. For det var hans plan, at han ville hjælpe Grenaa Idrætscenter med at spare en million kroner på deres energiforbrug. Sådan gik det ikke helt. Men derfor var praktikopholdet nu alligevel en succes:

”Mit ambitionsniveau var lidt for højt, for Grenaa Idrætscenter har allerede stort fokus på deres energiforbrug. Men det har været en spændende praktik, hvor jeg har været vidt omkring i virksomheden og vurderet, hvor der er er mulighed for at justere på energiforbruget. Svømmehallen er et af de steder, jeg har haft mest fokus på. Her har vi blandt andet regnet på, hvad en justering af henholdsvis vand- og lufttemperaturen betyder for energiforbruget”, siger Jørgen Jensen og forklarer videre:

”Jeg har helt konkret brugt mange af de ting, jeg har lært på min uddannelse. Og det har været godt at se, at det har en målbar effekt - det er med til at gøre en forskel. Nogle gange har det været flere mindre ting, hvor jeg set muligheder for at spare på energien, men det er vigtigt at skrue på alle parametre for at få effekten ved at energioptimere”.

Det har været positivt, at Jørgen gerne ville vise os, hvad han har lært på sin uddannelse.

Thomas Larsen

Gåpåmod og initiativ har været afgørende
Thomas Larsen, centerchef i Grenaa Idrætscenter, har været glad for at have Jørgen Jensen i praktik. Ikke mindst fordi, Jørgen Jensen både har budt ind med faglighed, gåpåmod og nysgerrighed:

”Vi vidste på forhånd, at der var nogle ting, som vi gerne ville have Jørgen til at se på i forhold til at drive vores center energieffektivt. Og der kunne vi fra start se, at han var klædt godt på fra sin uddannelse til at give os input og forslag til, hvilke parametre vi kan skrue på”, fortæller Thomas Larsen.

Fagligheden er én ting. Men det har også gjort en positiv forskel for Thomas Larsen, at Jørgen Jensen selv har udvist stort gåpåmod og initiativ i sin praktik:

”Jørgen har selv været meget nysgerrig efter at finde opgaver, han kunne gå i gang med. Alle hjørner er blevet endevendt. Det er positivt, og det har også været positivt, at han gerne ville vise os, hvad han har lært på sin uddannelse”.

Jørgen Jensen afslutter sin praktik i foråret 2022. Men han bliver på Grenaa Idrætscenter lidt endnu, for han har valgt at skrive sin hovedopgave i samarbejde med centeret.

Landsfinale i København 25. maj

Jørgen Jensen skal dyste mod fire andre finalister til Årets Dania Praktik 2022 den 22.april på Erhvervsakademi Dania i Randers. Her får han fem minutter til at overbevise publikum om, at han skal vinde prisen som årets bedste praktikophold på Dania.

Hvis Jørgen Jensen vinder, går han videre til landsfinalen i København i Industriens Hus 25. maj, hvor alle landets erhvervsakademier er med. Dommerpanelet her består af blandt andre folketingspolitiker Ida Auken (Socialdemokratiet), næstformand i FH Nanna Højlund og Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank.

Hjalp denne side dig?