Del siden
 
       

Erhvervsakademi Dania går stik imod landstendensen

1171 har søgt ind på en af Erhvervsakademi Danias 23 korte og mellemlange videregående uddannelser som deres første prioritet da ansøgningsfristen udløb fredag middag. Det er en fremgang på hele 14 procent i forhold til sidste år. Det er helt modsat tendensen på landsplan, hvor det går let tilbage
Artiklen fortsætter under billedet Stinna i blomstret trøje med hat på foran havn
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/erhvervsakademi-dania-gaar-stik-imod-landstendensen/

Fredag kl. 12 var der ansøgningsfrist til de videregående uddannelser, og Erhvervsakademi Dania, med otte campusser fordelt i det øst-, midt- og nordjyske, oplever man en markant øget interesse fra håbefulde unge mennesker, som ønsker at studere hos dem.

Og det er vel at mærke samtidig med, at antallet af ansøgere på landsplan går tilbage. Netop i år er også året, hvor ungdomsårgangene, der forventes at starte på en videregående uddannelse, bliver væsentlig mindre. Så der er så at sige færre potentielle ansøgere. Og i det lys er fremgangen nærmest historisk.

”Vi har kæmpet en brag kamp for at udbrede kendskabet til os som erhvervsakademi og til vores erhvervsrettede uddannelser. Og derfor er det glædeligt, at flere får lyst til at læse en af vores kvalitetsuddannelser – særligt fordi erhvervslivet efterspørger arbejdskraften,” jubler rektor Anders Graae Rasmussen.

Fremgang over hele linjen

Erhvervsakademi Danias største uddannelse, finansøkonom, der ligger i Silkeborg og Hobro, oplever fx en fremgang på 24 procent, mens automationsteknolog, der ligger i Hedensted og Randers samlet set oplever en øget interesse på 15 procent.

 

Et sted og et fagområde stikker dog af fra resten. Det er IT-uddannelserne og så Erhvervsakademi Dania i Grenaa, Dania Games. IT-uddannelserne Datamatiker, Multimediedesigner og IT teknolog, der ligger fordelt med de to første i både Skive og Grenaa og den sidste i Viborg, klarer sig ekstraordinær godt i år. 183 har i år søgt ind på en af uddannelserne mod 127 sidste år.

Jeg ved, hvad jeg kan, når jeg er færdig, og det kan jeg godt lide. Det er sværere med en HA fra universitetet at komme ud og sige ”jeg kan det her”. Uanset hvad jeg vil læse videre på efter Grenaa, kan jeg bruge min it-viden, og i den tid, vi lever i dag, er det kun en fordel at kunne programmere

Stinna Jørgensen, ansøger til datamatiker-uddannelsen

 

I Grenaa har ansøgertallet set godt ud hele foråret, og populariteten for IT-uddannelserne med fokus på spiludvikling i Danmarks spilhovedstad er helt ekstraordinær og er til at føle på. Hele 67 procent flere end sidste år har søgt ind.

Stinna vil bytte fiskerbyen ud med gaming-hovedstaden

21-årige Stinna Jørgensen fra Esbjerg er en af dem, der har søgt ind på datamatikeruddannelsen på Dania Games. Hun har overvejet at læse design eller på HA på universitetet, men lysten til at lære at programmere og designe sine egne computerspil er dog størst.

Og så er studiet til datamatiker på Erhvervsakademi Dania i Grenaa dejligt konkret.

”Jeg ved, hvad jeg kan, når jeg er færdig, og det kan jeg godt lide. Det er sværere med en HA fra universitetet at komme ud og sige ”jeg kan det her”.  Uanset hvad jeg vil læse videre på efter Grenaa, kan jeg bruge min it-viden, og i den tid, vi lever i dag, er det kun en fordel at kunne programmere,” forklarer Stinna Jørgensen, der også har tænkt på jobmulighederne efter studiet i forhold til sit uddannelsesvalg.

Artiklen fortsætter under billedet Smilende Stinna i park med grønne træer i baggrunden Stinna Jørgensen har et snit på 11,8 og drømmer om at programmere spil, og har derfor søgt ind på Dania Games

”Med fx design kan det være svært at finde et godt arbejde bagefter, og det er ikke tilfældet inden for it. Jeg har hørt nogen sige, at hvis du studerer it, så skal du nærmest undvige jobtilbud, fordi du får så mange. Det håber jeg da er sandt,” griner hun.

 

Der bliver kamp om pladserne

Den næste tid går med at få vurderet alle ansøgningerne, for at se hvem der kan bliver optaget, og hvem der skal sendes videre til deres anden-prioritet. Og det er der flere end tidligere, som bliver. Man har nemlig aldrig måttet skuffe så mange, som tilfældet bliver i år.

”Vi er stolte over, at så mange har valgt at søge ind hos os i år. Desværre er vi fra ministeriets side dimensioneret på flere uddannelser, og det betyder, at vi må afvise flere af de unge. Det er ekstra ærgerligt, at det særligt er IT-uddannelserne, som er dimensionerede – for her mangler erhvervslivet virkelig arbejdskraft,” forklarer Anders Graae Rasmussen.

Alle der får tilbudt studieplads på en af Erhvervsakademi Danias uddannelser får post i deres e-boks fredag d. 26. juli. Dania sender brevet afsted 1 minut over midnat, men e-boks kan være op til 8 timer om at levere.

Derfor sidder man hos Erhvervsakademi Dania også klar ved chat og telefon fra midnat og 2 timer frem, sådan at ekstra nervøse ansøgere kan komme i kontakt med institutionen, hvis deres digitale optagelsesbrev skulle lade vente på sig. 

Hjalp denne side dig?