Del siden
 
       

EXPO på Dania GAMES er en kreativ smeltedigel

Onsdag den 8. maj inviterede Dania GAMES alle interesserede til den årlige EXPO. Her kan de besøgende opleve studiemiljøet, kåre Game of the year, snakke med studerende, studievejledere og virksomheder.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-05-13
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/expo-paa-dania-games-er-en-kreativ-smeltedigel/

EXPO’en har noget for alle spil-interesserede og andre kreative sjæle. Arrangementet er nemlig rettet mod både nuværende/tidligere/ kommende studerende og virksomheder, der præsenterer deres spil og gerne vil rekruttere praktikanter. Samtidig var brætspils-caféen Nerd Cave og Jyllands største forening for cosplay-intereserede, Koyocon, også til stede.

For de potentielt kommende studerende på EXPO’en, var der både mulighed for at snakke med studerende om deres erfaringer, få råd fra studievejledere, prøve spil som de studerende har udviklet på uddannelserne eller i deres fritid, og først og fremmest at få et indblik i studiemiljøet og spilmiljøet.

Artiklen fortsætter under billedet Peter Riemer Bjørn med det fysiske bevis på, at han vandt Game of the year 2024

Uanset hvor krøllet ens hjerne er, kan man altid møde ligesindede
En af de nuværende studerende som deltog i - og i meget flot stil også vandt - konkurrencen om Game of the year med spillet Starshapes, var 23-årige Peter Riemer Bjørn. Han er en af dem, som er meget begejstret for rammerne og studiemiljøet på Dania Games:

”I direkte forlængelse af, at jeg blev htx-student, flyttede jeg fra Sønderborg til Grenå, for at tage datamatiker-uddannelsen. Og jeg fandt jo hurtigt ud af, at jeg fungerer godt i en mindre by som Grenå og ikke mindst i det lidt nørdede spil-miljø på Dania Games”, siger Peter Riemer Bjørn og forklarer videre:

”Uanset hvor krøllet ens hjerne er, kan man næsten altid møde andre med samme interesser her. Miljøet er inkluderende, og her er plads til ’skæve’ personligheder. Det betyder meget for mig, og hvordan jeg har det”.

Programmering og kreativitet
Peter er så glad for at studere på Dania Games, at han har valgt at tage to uddannelser. Han gjorde sin datamatikeruddannelse færdig i 2022 og startede samme år op på multimediedesigner-uddannelsen, som han bliver færdig med til juni 2024:

”Uddannelserne giver mig to forskellige ting. Jeg lærte at programmere på datamatikeruddannelsen og jeg har lært at tænke og arbejde mere kreativt på multimediedesigner-uddannelsen. På den måde supplerer uddannelserne hinanden rigtig godt, hvis man gerne vil lave spil”, pointerer Peter Riemer Bjørn.

Det kræver mange kompetencer at udvikle et spil, og det ved Peter alt om, for han arbejder i øjeblikket på spillet Starshapes, hvor spillerne, lidt forenklet sagt, skal forbinde stjerner og skabe stjernetegn. Men Peter vil helst gøre det hele selv, så han får en forståelse for, hvad det kræver og for at udfordre sig selv:

”Tingene tager selvfølgelig længere tid, når man gør alting selv. Omvendt giver det mig også nogle vigtige erfaringer - og det er et godt visitkort at have. Jeg vil gerne arbejde i spilindustrien, derfor er det vigtigt, at jeg har et spil, som jeg kan vise frem, og på den måde vise hvad jeg kan”.

Artiklen fortsætter under billedet Det kræver mange, mange timer at udvikle et spil. I særdeleshed hvis man, som Peter Riemer Bjørn, gerne vil stå for det hele selv.

Et miljø jeg vil fungere godt ind i
En af de besøgende på EXPO’en var 17-årige Daniel Skov, der er gymnasieelev i Grenå. Han var først og fremmest nysgerrig på at opleve miljøet på Dania GAMES og få en ídé om, hvad de studerende arbejder med og hvilke spil de udvikler:

”Jeg kender lidt til stedet og de studerende, for der er flere af dem, der underviser os i et projektværksted på gymnasiet, hvor vi arbejder med at udvikle små spil. Det er rigtig spændende, og det er noget, jeg gerne vil i fremtiden”, siger Daniel Skov og runder af:

”Her er et miljø, som jeg tror, at jeg vil fungere godt ind i. For jeg kan godt lide at programmere, tegne og udvikle spil, og det passer jo meget godt med de muligheder, der er her på Dania GAMES. Men nu skal jeg lige være færdig med gymnasiet først, før jeg lægger mig fast på, hvilken uddannelse jeg skal vælge”.

Du kan læse meget mere om Starshapes her: Starshapes på Steam (steampowered.com)

Hjalp denne side dig?