Del siden
 
       

Fra nyuddannet energiteknolog til seniorbrand-rådgiver på 10 måneder

Tingene går stærkt for 39-årige Rasmus Bargmann fra Kristrup. Han dimitterede som energiteknolog for mindre end et år siden, han er projektleder og for fire kolleger på byggeriet af Nordeuropas største bygning.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-05-29
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/fra-nyuddannet-energiteknolog-til-seniorbrandraadgiver-paa-10-maaneder/

Men historien starter et helt andet sted. Den starter med et par dårlige skuldre. Rasmus, der oprindeligt er uddannet rustfri klejnsmed, er nemlig vant til at tage godt fat. Og når man har et job, hvor man laver Cargo-pumper på skibe i hele verden med +250 rejsedag om året slider det på kroppen - faktisk så meget at Rasmus fik slidgigt i begge skuldre.

Så der skulle ske noget nyt. Og det nye blev, at Rasmus søgte ind på energiteknologuddannelsen på Dania. Først og fremmest fordi han gerne ville arbejde konkret med den grønne omstilling. Men også fordi han ville have en uddannelse med gode jobmuligheder.

Vi blev præsenteret for et konkret problem, vi analyserede problemet, vi kom med løsningsforslag, og vi kunne være med til at gøre en forskel.

Rasmus Bargmann, seniorbrandrådgiver hos Djurs Consult

Jeg ved lidt om mange ting
Valget af energiteknologuddannelsen var egentlig ikke svært for Rasmus. Det er en uddannelse, der taler direkte til hans glæde ved at få ting til at ske og se konkrete resultater:

”Der var mange ting ved studielivet, som jeg godt kunne lide. I særdeleshed når vi var ude i virksomheder og lave energiscreeninger. Der blev vi præsenteret for et konkret problem, vi analyserede problemet, vi kom med løsningsforslag, og vi kunne være med til at gøre en forskel”, pointerer Rasmus Bargmann.

Faktisk blev Rasmus så glad for at lave energiscreeninger, at han i sit praktikophold hos Randers Kommune arbejdede med energiscreeninger af både daginstitutioner og skoler:

”Noget af det jeg har fået med mig fra min uddannelse, er evnen til at gøre en forskel, fx i forhold til energi-screeninger. Men det vigtigste er måske, at jeg ved lidt om mange forskellige ting. Jeg har nogle gode byggesten med mig som det er let at bygge oven på. Det har jeg for alvor fundet ud af, efter at jeg er dimitteret og kommet i job”, forklarer Rasmus Bargmann.

Læringskurven har været stejl – nogle gange lodret
Rasmus blev ansat i Djurs Consult som ny-dimitteret i juli 2023. Han var den første ansatte i firmaet, som i dag, maj 2024, har 18 ansatte. Så udviklingen er gået hurtigt både for firmaet og ikke mindst for Rasmus, der i dag har titel af seniorbrandrådgiver:

”Jeg blev jo egentlig bare smidt ud i det, så læringskurven har været stejl – nogle gange lodret. Og efter meget kort tid i firmaet, kom jeg på et kursus i brandsikkerhed. Dem, kurserne, har jeg været på af flere omgange, og i dag er jeg projektleder og brandrådgiver på Nordeuropas største bygning – det nye supersygehus i Odense”, siger Rasmus Bargmann og fortsætter:

”Vi laver destruktive undersøgelser, vi tjekker det hele igennem for at være sikre på, at det er lavet rigtigt og vi sender prøver til analyse. Nogle gange har håndværkerne ikke fulgt de projektmapper, som de burde følge og så skal tingene laves om. Der er også meget koordinering i arbejdet, for jeg er leder for fire mand i vores team, og vi har nok at se til”.

Lidt stramt at arbejde med ventilation
Rasmus er i Odense tre dage om ugen, og ugens to sidste dage er også travle, her arbejder han med energimærkninger af huse. Så det er mere normalen end undtagelsen, at arbejdsugen kysser +45 timer. Det piver Rasmus nu ikke over, han er først og fremmest glad for at få ansvar og muligheden for at udvikle sig:
”Det har været en vild rejse. Mega spændende og hårdt. Men når jeg kan lide mine arbejdsopgaver, går jeg til sagen med hud og hår. Jeg kan godt lide at give den en skalle, og når jeg viser, at jeg gerne vil det, får jeg også meget ansvar og flere kurser”, påpeger Rasmus Bargmann.

Det har været en vild rejse. Mega spændende og hårdt. Men når jeg kan lide mine arbejdsopgaver, går jeg til sagen med hud og hår.

Rasmus Bargmann, seniorbrandrådgiver hos Djurs Consult

Der er snart nye opgaver i sigte for Rasmus. For om kort tid bliver det ikke kun brandsikring af supersyge-huset i Odense han får ansvaret for, han bliver også involveret i arbejdet med sygehusets ventilatorer:

”Jeg havde det faktisk lidt stramt med den teori, vi havde om ventilation på energiteknolog-uddannelsen. ’Hvad skulle jeg bruge det til?’ Men det er lige præcis noget af det, jeg kommer til at arbejde med fremadrettet, og så var det måske ikke så dumt at lære lidt om det alligevel”, slutter Rasmus Bargmann med et stille smil.

Indhold og opbygning

Uddannelsen til energiteknolog kombinerer teori og praktik, så du opnår både praktisk og teoretisk viden om optimering af energiforsyningsanlæg, klimaanlæg, procesanlæg og belysning mv. Uddannelsen er meget bred, så du får et helhedsperspektiv på klima- og energiudfordringen.

Du vælger selv, om du vil studere hjemmefra via fjernundervisning eller møde op på campus i Randers. Deltager du online, skal du deltage i undervisningen, mens den foregår. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være tale om fysisk fremmøde til eksaminer og dele af undervisningen.

Du vil på uddannelsen arbejde meget med bæredygtighed, miljøledelse, energiledelse, energistyring, klimalovgivning, klimaaftaler, CO2 reduktion og helt generel bæredygtig udvikling med fokus på FN's verdensmål.

Hjalp denne side dig?