Del siden
 
       

Events og lamper matcher i praktik

Aia Bjørn havde ikke overvejet praktik ved en produktionsvirksomhed, men er i dag lykkelig for sin rolle som eventkoordinator hos Wall-Pipe
Artiklen fortsætter under billedet
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/interioerproducent-er-droemmepraktik-for-event-studerende/

I vinter gik Aia Bjørn til karrieredag på Erhvervsakademi Dania i Randers. Hun synes ikke, at virksomhederne på besøg var oplagte for hende, men hun tog alligevel derned. Et par dage før havde hendes serviceøkonom-hold haft besøg af Lisbeth Mikkelsen, der har startet virksomheden WallPipe og er kendt fra Løvens Hule på DR1.

”Min hjerne var gået i gang med alverdens ideer efter oplægget, og Lisbeth er en fed person. Det fortalte jeg hende om, men da hun bad om mit CV, blev jeg helt paf, for det havde jeg slet ikke med,” griner Aia Bjørn, der er 23 år og bor i Randers.

Artiklen fortsætter under billedet WallPipe er nok ikke den oplagte virksomhed at finde praktik i som serviceøkonom, men det er det alligevel, mener Aia Bjørn. Nøgleordet er oplevelse.

”Jeg troede, at jeg skulle i praktik ved et traditionelt event- og oplevelsessted, så cv’et havde jeg slet ikke med. Events og produktionsvirksomhed er ikke et oplagt match, men den skæve vinkel er lige mig,” forklarer Aia Bjørn, der startede i praktik ved WallPipe i sommer.

Den gode oplevelse
Og det match har vist sig at være helt rigtigt. For essensen af koncerter og interiørvirksomheden WallPipe er det samme, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under billedet Aia Bjørn får som praktikant lov til at stå for den gode oplevelse, som blandt andet involverer at fremvise WallPipes rejse fra idé til nu i et af virksomhedens showrooms.

”Du skal gå herfra med en god oplevelse, og den skal jeg skabe. Uanset om det er fysisk, på hjemmesiden eller ved modtagelse af produktet. Det er jeg vildt med,” smiler Aia Bjørn.

Hun har altid haft kultur og events i blodet fra sine forældre, hvor sommerferie var lig med koncerter, Aarhus festuge, Grøn koncert, Åh-abe-koncerter og en kæmpe spejderlejr et år, hvor sov hun under scenen i en hængekøje, imens der var liveband.

Aia Bjørn tænker konstant servicedesign, når hun er ude til koncerter eller bare går rundt i byen, og det fik hun også brug for som ansvarlig for WallPipes allerførste åbent hus-arrangement nogensinde. Det blev et rigtig godt event.

”Da vi åbnede, havde en far og søn ventet i 15 minutter foran døren. Det viser, at vi gør noget rigtigt,” smiler Aia Bjørn glad.

Læs også: Serviceøkonomer bag nyt lampefirma

Ikke ’bare’ en praktikant
WallPipe er en iværksættervirksomhed med få ansatte på kontoret.

Artiklen fortsætter under billedet Lamperne er dem, som de fleste kender fra WallPipe, men sortimentet udvikler sig hele tiden.

Det betyder, at Aia Bjørn i sin praktik som eventkoordinator har et stort ansvar for både messer, markedsføring, hjemmeside og endda produktudvikling.

”Det gør, at jeg får mere ud af at være i praktik her end ved et stort, traditionelt eventsted, for så var jeg måske kun kommet til at lære, hvordan de kører tingene. Nu skal jeg selv opfinde procedurer, lære af mine fejl, planlægge og afvikle,” fortæller Aia Bjørn, der ikke har fortrudt sit valg af praktikplads.

Aias råd om praktik

  • Vær åben for mulighederne
  • Vær tro mod dig selv og vær dig selv
  • Tag ja-hatten på og hold dig ikke tilbage
  • Vær ikke så hård ved dig selv, for du skal ikke kunne alt

”Jeg får flere kompetencer, end hvis jeg var i en stor event-virksomhed. Jeg er ikke ’bare’ en praktikant, og jeg føler mig bedre forberedt til livet efter studiet,” forklarer Aia Bjørn.

Aia Pippi Bjørn
Praktikken passer også sammen med hendes liv som alenemor til en søn på fire år.

”Jeg har meget fleksibilitet i min praktik til fx at arbejde hjemmefra, da han var sløj. Jeg får lov til at være meget selvkørende og have ansvar, og så forestiller jeg mig, at jeg er Pippi Langstrømpe,” siger hun med et smil og tilføjer:

”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt.”

Artiklen fortsætter under billedet "Jeg føler mig godt klædt på til det virkelige liv efter studiet ved at være her," siger Aia Bjørn

Om praktik

  • Alle studerende skal i løbet af deres studie på et erhvervsakademi i praktik
  • Som serviceøkonom skal du i praktik i tre måneder
  • Praktikken som serviceøkonom er med SU
  • Du skal selv finde din praktikplads som studerende
  • Dania tilbyder hjælp med CV, LinkedIn og rådgivning
  • Karrieredag er også en mulighed for studerende at møde virksomheder, der søger praktikanter. Næste gang er 8. oktober kl. 9-11.

Hjalp denne side dig?