Del siden
 
       

It-hobby lokker tilbage på skolebænken

Efter 16 år skifter Nikolaj Thøgersen arbejdslivet ud med titlen som studerende. Via studiet til it-teknolog kan han nemlig komme til at arbejde med sin hobby.
Artiklen fortsætter under billedet
2022-07-27
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/it-hobby-lokker-tilbage-paa-skolebaenken/

Den 5.juli kl. 12.00 var der ansøgningsfrist for at komme ind på en videregående uddannelse alene på baggrund af dit eksamensbevis. Det har 79 valgt at gøre som førsteprioritet til Erhvervsakademi Dania i Viborg, der bor sammen med VIA overfor rådhuset. Det er to ansøgere flere end sidste år.

-Vi er godt tilfredse med ansøgningsantallene, hvor vi oplever en lille stigning på 3% i forhold til sidste år ift. sidste år - især ift.  optag på vores markedsføringsøkonom-uddannelse og ansøgere til vores bacheloruddannelse i Dataanalyse, som undervises online fra i år. Vi er naturligvis kede af ikke at kunne byde nye internationale studerende til Viborg, eftersom det giver en ekstra læring til danske studerende at være sammen med mennesker fra andre kulturer. Men når alt kommer til alt, så er vi rigtig glade for hver eneste ansøger og glæder os til igen at kunne gøre en forskel i unge menneskers liv fra det kommende studieår. Det er trods alt det, vi er sat i verden for, siger campuschef Mette Pedersen.

Vi er rigtig glade for hver eneste ansøger og glæder os til igen at kunne gøre en forskel i unge menneskers liv fra det kommende studieår.

Mette Pedersen, campuschef

En af dem, der har søgt ind på Dania, er 36-årige Nikolaj Thøgersen fra Viborg. Til daglig arbejder han med som AV-tekniker ved Grundfos, hvor han har været ansat siden 2006.

- Det er grænseoverskridende at skulle prøve noget nyt, men jeg er ikke i tvivl. Jeg roder med netværk hjemme og vil gerne gøre min hobby til min levevej. Det kan jeg som it-teknolog. Samtidig kan jeg gå i forskellige retninger på uddannelsen, hvis det viser sig, der er noget andet, som fanger mig mere, fortæller Nikolaj Thøgersen, der har en erhvervsuddannelse som elektronik-fagtekniker i bagagen.

Jeg tænkte, at der sker ikke noget ved at tage op og kigge. Men jeg blev helt solgt.

Nikolaj Thøgersen , kommende it-teknolog-studerende

Et perfekt tilfælde
Det var ret tilfældigt, at han er blevet forelsket i det 2-årige studie. En dag, da han kom hjem fra arbejde, kiggede han tilfældigvis på uddannelsen og så, at der var åbent hus.

 

- Jeg tænkte, at der sker ikke noget ved at tage op og kigge. Men jeg blev helt solgt. Det var så tilfældigt og kunne ikke passe bedre, smiler han og tilføjer, at han bagefter tog en god tænkepause, regnede på økonomien og tog valget om at læse lokalt.

Studiejobbet har han allerede helt styr på. For ved siden at sit fuldtidsjob har han i 6 år været brandmand på deltid, hvilket han elsker. Det regner han med at beholde, så han kan supplere SU’en.

- Jeg har en god løn, men det skal ikke være altoverskyggende for, hvad jeg vil med mit liv. Jeg glæder mig til at nørde ned i tingene, lære noget nyt og blive rigtig dygtig til det, slutter Nikolaj Thøgersen.

Alle ansøgere til videregående uddannelser får svar den 28. juli, om de er kommet ind på drømmestudiet.

Hjalp denne side dig?