Del siden
 
       

Jacob giver sin rejseglæde videre til kunderne

Allerede inden Jacob Leis Pedersen bliver færdiguddannet som serviceøkonom med fokus på Tourism Management fra Dania midt i juni, har han fået et job. Den 1. juni starter han som rejsekonsulent hos Risskov Rejser i Randers.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/jacob-giver-sin-rejseglaede-videre-til-kunderne/

Hard seat? Eller soft seat? Det valg blev Jacob Leis Pedersen engang stillet overfor før en otte timer lang togtur i Kina. Jacob Leis Pedersen valgte hard seat, og fandt på ’den hårde måde’ ud af, hvor flad i bagen man faktisk kan blive på otte timer, hvis man rejser på lavbudget.

Men oplevelsen, og glæden ved at rejse, var samtidig med til at plante et frø i Jacob. Et frø, der senere har motiveret Jacobs Leis Pedersens uddannelses- og jobvalg:
”Jeg er selv vild med at rejse. Og det er fedt at være med til at give andre en god rejse og en masse gode oplevelser”, siger 27-årige Jacob Leis Pedersen fra Randers.

Det er fedt at være med til at give andre en god rejse og en masse gode oplevelser

Jacob Leis Pedersen

Teorien skal ikke være for teoretisk
Før Jacob Leis Pedersen landede på serviceøkonomuddannelsen på Dania i Randers, var han et smut forbi økonomiuddannelsen på universitetet. Det var nu ikke et hit:

”Jeg er bedst til at lære, når man bruger teorien som værktøj, og jeg kan koble det op på praksis. Teorien skal ikke være for teoretisk. Det skal være sådan, at jeg kan se, hvordan jeg kan eksekvere teorien i virkeligheden, og hvad jeg kan få ud af det. Det kan jeg på Dania, det kunne jeg ikke på universitetet”, fortæller Jacob Leis Pedersen og fortsætter:

”Det, der har fungeret godt for mig på serviceøkonomuddannelsen, er, at der har været en rød tråd hele uddannelsen igennem. De ting, jeg har lært, giver mening for mig, og så har jeg haft mulighed for at fokusere på turismeerhvervet, som jeg allerede fra starten af uddannelsen vidste, at jeg vil arbejde med”.

Jeg fandt jo ud af, at der var et formål med de ting, jeg har lært på min uddannelse

Jacob Leis Pedersen

Det hele kom væltende
Jacob Leis Pedersen var bevidst om det før, men det var under sit tre måneder lange praktikophold hos Risskov Rejser, at det for alvor gik op for ham, hvad han har lært på sin uddannelse. Praktikopholdet var samtidig med til at bekræfte Jacob Leis Pedersen i, at han havde valgt den rigtige uddannelse og branche:

”I min praktik fik jeg oplevelsen af, at alt det, jeg havde lært på min uddannelse, kom væltende. Og at jeg faktisk kunne bruge det, jeg har lært helt konkret. Det var lidt en positiv aha-oplevelse. For jeg fandt jo ud af, at der var et formål med de ting, jeg har lært på min uddannelse”, forklarer Jacob Leis Pedersen.

Praktikopholdet var positivt i forhold til, at Jacob Leis Pedersen blev bekræftet i, at han kan bruge sin uddannelse i praksis. Han blev også bekræftet i, at han meget gerne vil arbejde på et rejsebureau. Den drøm er allerede gået i opfyldelse.

Ansat inden afsluttet uddannelse
Med start den 1. juni er Jacob Leis Pedersen nemlig ansat som rejsekonsulent hos Risskov Rejser. Det betyder, at han får en travl første måned. Han dimitterer nemlig først fra sin uddannelse den 17. juni. Det overskygger nu absolut ikke Jacob Leis Pedersens glæde ved at have fundet et godt job:

”Jeg glæder mig egentlig bare til at komme rigtig i gang, og jeg ved jo allerede, at jeg får nogle gode kolleger og nogle spændende arbejdsopgaver hos Risskov Rejser”, slutter Jacob Leis Pedersen med et stort, forventningsfuldt smil.

I første omgang kommer Jacob Leis Pedersen til, foruden en masse kundekontakt, at vedligeholde nogle af Risskovs eksisterende rejsetilbud. På lidt længere sigt håber han på, at han også får mulighed for at etablere nye rejsedestinationer. God tur.

Fakta
Navn: Jacob Leis Pedersen
Alder: 27 år
Baggrund: Født i Låsby, bor i Randers
Uddannelse: Serviceøkonom med fokus på Tourism Management
Job: Rejsekonsulent hos Risskov Rejser

Hjalp denne side dig?