Lykke von Irgens-Bergh rykkede sig i håret. Gennem sin praktik havde hun været i alle afdelinger på det sydportugisiske hotel Craveiral Farmhouse i 1-2 uger ad gangen.
Nu skulle hun lave sin praktikopgave på studiet i International Hospitality Management med fokus på kun ét sted. Det kunne hun slet ikke.
- For jeg havde fundet ud af, hvad det kræver at være operationel manager for et hotel. Det var den afdeling, jeg var blevet klædt på til gennem min praktik, og det var meget svært at finde det specifikke fokus for min opgave, forklarer 34-årige Lykke von Irgens-Bergh, der både prøvede at skralle gulerødder i tre dage og gå i køkkenhaven.

- Jeg fik et unikt indblik i hele organisationen, og det har givet mig respekt, ydmyghed samt kultur og kommunikationskompetencer, for det gør dig til en bedre manager i fremtiden at opleve alle afdelinger. Så forstår du bedre, hvad dine kolleger ønsker sig i en manager, siger Lykke von Irgens-Bergh, der tog bacheloruddannelsen på Erhvervsakademi Dania og blev færdig i januar.
Meningsfuldt at gøre en forskel
For Lykke var det et valg at rejse ud i verden med studiet under armen, da uddannelsen er både online og fysisk i Randers.
Første stop som udlandsdansker var i Zanzibar i Tanzania, og bagefter gik turen til Marokko og Portugal.
I en del år før studiet har hun været socialrådgiver for udsatte børn og voksne, ligesom hun har været faglig leder og hjulpet hjemløse stofmisbrugere.

- Ligheden mellem gæster og udsatte borgere er der. Det handler om, hvordan kan vi bedst understøtte det behov, der er, indfri deres forventninger til service og støtte dem, fortæller Lykke von Irgens-Bergh.
Hun har under hele uddannelsen været meget optaget af de bæredygtige oplevelser, der vil gøre en forskel for lokalsamfundet og samtidig give gæster en god oplevelse.
Derfor var matchet med hotellet Craveiral Farmhouse helt perfekt, da de prøver at gøre en forskel i lokalsamfundet.
- Vi har fx et samarbejde med en kyllingeproducent, som avler på fire portugisiske kyllingearter, som er ved at uddø, og vi har et samarbejde med en organisation, som støtter psykisk udsatte unge. Hotellet ansætter også profiler uden de klassiske hospitality kompetencer. Det vigtigste er deres drive og engagement. Det er virkelig meningsfyldt, smiler hun.
Finalist i praktikkonkurrence
Lykke von Irgens-Bergh er den første udenlandske praktikant, de har taget ind – endda midt i højsæsonen, hvor der er allermest travlt.
Samtidig har hun fået en frihed, der virkelig har styrket hendes læring.
Læs også: ”Vi har sparet en halv million takket være Camilla”
Derfor har hun valgt at nominere dem til prisen som Danias bedste praktikophold, der er en konkurrence, som hylder det gode praktikmatch.
Her har 44 studerende indstillet deres praktik, og Lykke og Craveiral Farmhouse er en af finalisterne.

- Det fortjener de virkelig, og jeg kan kun opfordre til at tage på udlandsophold i praktik. Det er tre måneder af dit liv udenfor din comfortzone, men du får så meget viden med tilbage, så du er klædt langt bedre på til dit fremtidige arbejdsliv i hospitality-branchen, fortæller hun.
Hele hotellet bærer præg af en familiefølelse, som har betydet meget for Lykke.
- Jeg er en del af familien nu og er ansat som assisterende operational manager, og jeg arbejder for et sted med en vision, jeg virkelig brænder for, slutter hun.
Vinderen af Årets Dania-praktik 2025 går videre til DM i Praktik, der er Danmarksmesterskaberne i praktik for erhvervsakademierne til maj.