Del siden
 
       

JYTAS A/S er nomineret til prisen som bedste praktikplads

Virksomheden Jytas A/S i Galten er netop blevet nomineret til Årets Dania Praktik 2018 af deres praktikant og produktionsteknolog-studerende Anders Mathiesen, der læser på Erhvervsakademi Dania i Randers.
Artiklen fortsætter under billedet Kalle og Rasmus på hver sin side af Anders, som var i praktik som produktionsteknolog
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/jytas-as-er-nomineret-til-prisen-som-bedste-praktikplads/


Virksomheden er en af i alt fem virksomheder, der er blevet udvalgt til at deltage i erhvervsprisen i Erhvervsakademi Dania regi. Prisen er en del af en landsdækkende konkurrence, som de danske erhvervsakademier har stiftet.


- Jeg har nomineret JYTAS A/S, fordi det er en rigtig god virksomhed at være praktikant i. Jeg er blevet udvist stor tillid og ansvar. Jeg har udviklet mig både fagligt og menneskeligt, og det betyder, at jeg har kunnet bidrage ekstra meget til arbejdspladsen, fortæller Anders Mathiesen.

- Vi er rigtig glade for nomineringen. Det betyder meget for os, at vi er med til uddanne Anders Mathiesen i den rigtige retning, siger produktionschef, Rasmus Nørby Nielsen. Han er lige så begejstret for praktikanten, som praktikanten er for virksomheden.

Virksomheden er kendt for sine modulbyggerier.

Det er rart at få andre øjne på vores arbejdsgange, og med Anders har vi vidst, at her var en mand, der var selvkørende, og som kom med en stor erhvervsfaring. Der er blevet lyttet til hans forslag om at optimere nogle af vores arbejdsgange, og han er ”folkets mand”.

Rasmus Nørby Nielsen, produktionschef, JYTAS A/S

Rart med nye øjne på arbejdsgange

- Det er rart at få andre øjne på vores arbejdsgange, og med Anders har vi vidst, at her var en mand, der var selvkørende, og som kom med en stor erhvervsfaring. Der er blevet lyttet til hans forslag om at optimere nogle af vores arbejdsgange, og han er ”folkets mand”. Han er rigtig god til at lytte og ikke mindst tale med sine kolleger, så der kan findes de rigtige løsninger, uddyber Rasmus Nørby Nielsen.


Formand Kalle Rasmussen er heller ikke i tvivl om de kvaliteter, som Anders har bragt med på arbejdspladsen i sin praktiktid. Som den interne byggeleder er han helt tæt på de ansatte.


Vi har aldrig haft en praktikant før, der er i gang med uddannelsen til produktionsteknolog. Det har vi ikke fortrudt, og vi gør det gerne igen. Vi ved godt, at det er Anders’ baggrund fra byggebranchen og inden for modulbyggeri, der har gjort, at vi især har haft en stor tillid og tiltro til hans evner. I starten var vi egentlig lidt bekymrede for, om der var opgaver nok, men det har der været. Anders er nemlig selv opsøgende og har bud på, hvor der kan gøres en indsats, lyder det fra Kalle Rasmussen.


Hos JYTAS har han blandt andet effektiviseret arbejdsgange og skabt et overblik over værktøj og skabe. Det har været en stor hjælp for virksomheden, da den daglige arbejdsgang er fyldt med driftsopgaver, og derfor får man ikke lige skabt nogle mere strømlinede måder at gøre tingene på, lyder det fra cheferne.

”Jeg har fra starten været en del af mandskabet, og jeg har fået lov til at tage ansvar og styre projekter, hvor jeg blandt andet har assisteret med byggeledelse, siger Anders Mathiesen.

Vi har aldrig haft en praktikant før, der er i gang med uddannelsen til produktionsteknolog. Det har vi ikke fortrudt, og vi gør det gerne igen.

Kalle Rasmussen, formand, JYTAS A/S

Artiklen fortsætter under billedet Anders sammen med sine kollegaer foran Jytas' sorte bygning JYTAS A/S har til huse i Galten. Formand Kalle Rasmussen (tv), studerende Anders Mathiesen (i midten) og produktionschef Rasmus Nørby Nielsen (th)

Landsfinale i Lego House den 16.maj

Anders Mathiesen skal dyste mod fire andre finalister fra Erhvervsakademi Danias campusser den 11. april på Campus Randers. Foran et lokalt dommerpanel med blandt andre chefredaktør fra Randers Amtsavis, Axel Præstmark, skal han overbevise panelet om, at JYTAS har den bedste praktikplads. Hvis han vinder går han videre til landsfinalen i Lego House i Billund den 16. maj, hvor alle landets erhvervsakademier er med og dyster om titlen Årets Erhvervsakademipraktik. Sidste år vandt Dansk Supermarked A/S.

Dommerpanelet i Billund består af blandt andre folketingspolitikeren Christine Antorini fra Socialdemokratiet og administrerende direktør i Lego House, Jesper Vilstrup.

Hjalp denne side dig?