Del siden
 
       

Kristina har taget en bestyrelsesuddannelse for at blive stærkere på det strategiske niveau

’Schweizer-kniv’ er den stillingsbetegnelse, der passer bedst til Kristina Andersens job hos Azend. Hun har mange hatte på, og nu bærer Kristina endnu en, hun gennemførte nemlig uddannelsen ’Grundlæggende bestyrelsesansvar for kvinder’ på Erhvervsakademi Dania i 2023.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-08-30
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/kristina-har-taget-en-bestyrelsesuddannelse-for-at-blive-staerkere-paa-det-strategiske-niveau/

Kristina er oprindeligt uddannet coach og har arbejdet i otte år som erhvervscoach, før hun blev tilknyttet Azend. Her er hun afdelingsleder for marketing og administration, hun sidder i ledelsesgruppen og hun har en finger med i mange udviklingsopgaver i hele organisationen. Men det var ønsket om at arbejde mere strategisk, der motiverede Kristina til at tage en bestyrelsesuddannelse:

”Jeg har i flere år vidst, at jeg ville beskæftige mig med bestyrelsesarbejde. For jeg befinder mig godt med arbejdet på det strategiske niveau, og jeg er drevet af at udvikle og effektivisere en organisation. Men jeg har jo lidt en atypisk profil, så jeg har været lidt usikker på, om der vil være plads til en som mig”, forklarer Kristina Andersen.

Før Kristina tilmeldte sig ’Grundlæggende bestyrelsesansvar for kvinder’, havde hun faktisk tilmeldt sig en anden bestyrelsesuddannelse. Et opslag fra Laura Vilsbæk, der underviser på ’Grundlæggende bestyrelsesansvar for kvinder’, fik imidlertid Kristina på andre tanker:

”Jeg så Lauras opslag om uddannelsen på LinkedIn, og den ramte fuldstændig plet. Det handler ikke om, at uddannelsen er for kvinder, det handler om, at uddannelsen kvalificerer dig til at tænke anderledes, skabe nyt og udfordre det eksisterende”, pointerer Kristina Andersen.

Det handler ikke om, at uddannelsen er for kvinder, det handler om, at uddannelsen kvalificerer dig til at tænke anderledes, skabe nyt og udfordre det eksisterende.

Kristina Andersen, dimittend fra uddannelsen Grundlæggende bestyrelsesansvar for kvinder

Det har også haft en stor betydning for Kristina, at undervisningen har været håndgribelig, at de cases og eksempler de har arbejdet med, tager udgangspunkt i aktuelle problemstillinger i en virksomhed:

”Tingene er blevet trukket ned på jorden, så de er til at forholde sig til. Det har været konkrete og praksisnære eksempler, vi har arbejdet med. Og det fungerer godt for mig at lære på den måde og få endnu flere strategiske værktøjer at arbejde med”, understreger Kristina Andersen.

Noget af det vigtigste jeg er blevet bekræftet i er, at alle har noget at bidrage med. Diversitet i bestyrelser og advisory boards skaber værdi fordi medlemmerne kommer med forskellige kompetencer. Og jeg kan godt lide at gå nye veje, pille ved status quo og arbejde strategisk og taktisk med udvikling.

Kristina Andersen, dimittend fra uddannelsen Grundlæggende bestyrelsesansvar for kvinder

Jeg står stærkere i dag
Afklaring – bevidstheden om at hun har noget at bidrage med, er en af de grundsten Kristina tager med sig fra bestyrelses-uddannelsen:

”Noget af det vigtigste jeg er blevet bekræftet i er, at alle har noget at bidrage med. Diversitet i bestyrelser og advisory boards skaber værdi fordi medlemmerne kommer med forskellige kompetencer. Og jeg kan godt lide at gå nye veje, pille ved status quo og arbejde strategisk og taktisk med udvikling. Det har jeg fået endnu flere værktøjer til at gøre nu”, fortæller Kristina Andersen og fortsætter:

”Uddannelsen har betydet, at jeg står stærkere i dag. Jeg har fået en bredere forståelse for, hvordan jeg kan arbejde med udvikling, talenter og potentialer. Så selvom det jeg har lært på uddannelsen, er relateret til bestyrelsesarbejde, kan jeg sagtens bruge den læring aktivt ind i andre sammenhænge”.

Du får ikke bare et diplom, du får et netværk
Kristina er 38 år, og hun tog sin uddannelse sammen med kvinder i både 20’erne og 60’erne (og alle aldre ind imellem). Konkret betød det, at de studerende havde mange forskellige erfaringer og kompetencer at byde ind med. Og der bliver på uddannelsen eksplicit lagt op til, at de studerende byder ind og bruger hinanden og etablerer et netværk:


”Jeg har selvfølgelig fået et stykke papir på, at jeg har gennemført uddannelsen. Men vi får jo ikke papir på, at vi også er blevet en del af et aktivt, kompetent og værdiskabende netværk. Og det er altså en meget, meget vigtig del, af det jeg tager med mig fra uddannelsen”, konkluderer Kristina og runder af:

”I dag sidder jeg blandt andet i et advisory board, hvor jeg både kan bruge min erhvervserfaring og de redskaber, som jeg har med mig fra bestyrelsesuddannelsen. Uddannelsen gør, at jeg hviler i min rolle – jeg ved, hvad jeg kan tilbyde”.

Hjalp denne side dig?