Del siden
 
       

Magnus styrer færgen på Molslinjen og er nystartet finansøkonom-studerende

Efter 10 år som styrmand, de sidste 2 ½ år som overstyrmand på Molslinjen, havde 34-årige Magnus Fagraklett set vand nok. Han tog konsekvensen, ændrede kursen. og nu er han blevet finansøkonom-studerende i Silkeborg.
Artiklen fortsætter under billedet
2025-04-25
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/magnus-styrer-faergen-paa-molslinjen-og-er-nystartet-finansoekonom-studerende/

Faktisk har Magnus altid haft en interesse for ’det finansielle’. Aktier, budgetter og investeringer har inspireret ham til at nørde økonomi ved siden af sit job. Den interesse har med årene vokset sig så stor, at den fremadrettet bliver det, Magnus har valgt at fokusere på:

”Min lyst til at arbejde med økonomi og finanser har egentlig altid været der, men jeg skulle lige noget andet først”, forklarer Magnus Fagraklett med et grin og fortsætter: ”Nu er motivationen der, jeg har lyst til at prioritere det, og derfor gør jeg det”.

Fuld opbakning og et solgt hus
Magnus har to børn og bor i Herning. Han har også to bonus-børn og en kæreste i Silkeborg. Så der er en hel del ting, som skal gå op i en højere enhed i almindelighed, og i særdeleshed, når man går fra en solid fuldtidsløn til en deltidsløn og skal jonglere deltidsjob, studieliv og familieliv samtidig:

”En af de konkrete ændringer, der skete i forbindelse med, at jeg valgte at blive studerende igen var, at jeg jeg mit hus i Herning og købte et billigere. For selvom jeg er blevet studerende, vil jeg ikke have, at min økonomi bliver alt for stram”, pointerer Magnus Fagraklett.

Selvom jeg er blevet studerende, vil jeg ikke have, at min økonomi bliver alt for stram. Magnus Fagraklett.

Magnus Fagraklett, finansøkonomstuderende

Heldigvis for Magnus bakkede både hans kæreste og børn op omkring hans beslutning om at starte på en uddannelse – og det var med til at gøre hans valg nemmere:

”Børnene er sådan set glade, fordi vores nye hus ligger tættere på deres skole. Og min kæreste bakkede op fra start, fordi hun kunne mærke, at det var det, jeg ville. Hun mener nu, at jeg har lidt rigeligt travlt med både studier og arbejde”, siger Magnus Fagraklett med et glimt i øjet.

Jeg var selvfølgelig lidt spændt på, hvordan jeg ville finde mig til rette som studerende. Men vi havde et rigtig godt introforløb, så jeg kom godt fra start. Og så fungerer det godt, at mine klassekammerater er motiverede, og at der er et tæt samarbejde mellem os studerende og underviserne.

Magnus Fagraklett, finansøkonomstuderende

Ikke meget rust selv efter 10 år
Det er mere end 10 år siden, at Magnus sidst sad på skolebænken. Og så kan der måske godt være lidt rust, der skal bankes af. Men transformationen fra at være overstyrmand med meget ledelsesansvar til nu at være studerende, har stort set været gnidningsfri for Magnus:

”Jeg var selvfølgelig lidt spændt på, hvordan jeg ville finde mig til rette som studerende. Men vi havde et rigtig godt introforløb, så jeg kom godt fra start. Og så fungerer det godt, at mine klassekammerater er motiverede, og at der er et tæt samarbejde mellem os studerende og underviserne. Det har egentlig gjort det nemt for mig”, understreger Magnus Fagraklett.

Drømmen er private banking
Selvom Magnus er nystartet, februar 2025, på finansøkonom-uddannelsen, har han allerede en god idé om, hvad han håber på, at uddannelsen kan kvalificere ham til af jobs. Han vil nemlig gerne arbejde i en bank, og så har han planer om mere uddannelse i fremtiden:

”Jeg drømmer om at arbejde med private banking. Det er nemlig en rolle, hvor jeg både har den tætte kundekontakt og samtidig skal være helt skarp på at rådgive kunderne om investeringsmulig-heder og risici”, forklarer Magnus Fagraklett og runder af:

”Efter at jeg har afsluttet finansøkonom-uddannelsen og har arbejdet i to år, kan jeg faktisk starte på anden del af en HD-uddannelse. Og det passer perfekt, fordi det er en deltidsuddannelse, og jeg kan arbejde samtidig”.

Fakta


Finansøkonom-uddannelsen er en kortere videregående uddannelse på to år med tre måneders SU-berettiget praktik.

  • Uddannelsen kombinerer teori og praksis. 
  • De første 3 semestre foregår på erhvervsakademiet. Her får du både klasseundervisning og gruppebaseret projektarbejde - begge dele er praksisorienteret og virkelighedsnært. 
  • Virksomhedsbesøg og cases fra den virkelige verden.
  • På fjerde semester skal du i praktik. Efter praktikken mangler du kun den afsluttende opgave.

Hjalp denne side dig?