Del siden
 
       

Marie elsker at få ting til at lykkes i Viborg

Marie Sønderby Andersen er vild med at koordinere og planlægge events hos Vi er Viborg. Her har hun en hverdag tæt på byens kulturliv med mange bolde i luften, og hun kan omsætte de ting, hun har lært på sin markedsføringsøkonom-uddannelse i praksis.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/marie-elsker-at-faa-ting-til-at-lykkes-i-viborg/

Til sommer bliver Marie Sønderby Andersen færdigudlært som eventkoordinator efter to år som eventkoordinator-elev hos Vi er Viborg. Det har været to år med gang i den og oplevelsen af, at være med til at gøre en forskel:

”Jeg har fundet min rette hylde. For her arbejder jeg med markedsføring, økonomi og projektkoordinering af alle mulige events. Det er spændende, og jeg har fra min uddannelse en god grundforståelse for, hvordan virksomheder er opbygget. Så jeg kan snakke med om økonomi, jura og organisationsforståelse, når vi diskuterer rammerne for de forskellige events. Det er ting, det er godt at vide noget om i eventbranchen, hvor mine dage og dagens udfordringerne aldrig er ens”.

Følelsen af at lykkes i fællesskab er unik
Marie Sønderby Andersen fik allerede under sin uddannelse et studiejob hos Vi er Viborg. Og hun blev hurtigt glad for arbejdsopgaverne, miljøet og ikke mindst hele det fællesskab, der er blandt kollegerne og de mange samarbejdspartnere. Studiejobbet blev vekslet til en elevstilling, men fællesskabsfølelsen er stadigvæk en vigtig drivkraft:

”Vi siger aldrig ’jeg’, vi siger altid ’vi’, når vi er på arbejde. For Vi er Viborg er spændende organisation, hvor vi samler detail- og turistvirksomheder, skaber samarbejder med erhvervslivet og afholder en masse events i fællesskab med mange frivillige. Og vi er helt afhængige af de frivillige for at lykkes. Den fællesskabsfølelse giver et særligt sammenhold og en helt unik følelse, når vores events er en succes”, siger Marie Sønderby Andersen med et smil så stort, at man slet ikke er i tvivl.

Vi er helt afhængige af de frivillige for at lykkes

Marie Sønderby Andersen

Eventopgaver kræver en meget høj grad af koordinering og organisering. Detaljerne er mange, og hvis tingene skal gå op i en højere enhed, skal alle parter kende deres roller. Det kræver mange lister, og dem er Marie Sønderby Andersen kvinde for:

”De andre kan godt finde på at kalde mig ’Liste-CEO’, fordi jeg er så glad for at lave lister med ting, der skal gøres og huskes. Men det er med til at give mig en fornemmelse af at have overblik og der skal styr på detaljerne for at få helheden til at lykkes”.


Konkrete værktøjer og vigtig praktik
Det faglige fundament Marie Sønderby Andersen bruger i sin hverdag, har hun med sig fra markedsføringsøkonom-uddannelsen på Dania i Viborg, og det var ikke et svært uddannelsesvalg:

”Jeg var egentlig ikke i tvivl, dengang jeg skulle vælge min uddannelse. For jeg ville have en kort uddannelse med fokus på praksis, konkrete problemstillinger, markedsføring og økonomi. Og jeg ville meget gerne blive i Viborg. Så det passede egentlig perfekt, at de har markedsføringsøkonomiuddannelsen her i byen”, forklarer Marie Sønderby Andersen og slutter:

”Jeg har fået nogle konkrete, teoretiske værktøjer med mig fra min uddannelse, som jeg bruger i mit arbejde hele tiden. Men jeg vil også fremhæve mit praktikophold hos Freeway. Der gav de mig meget ansvar, og jeg fik lov til at arbejde professionelt med sociale medier, planlægning og eksekvering. Det har været med til at klæde mig godt på til det job, jeg har nu”.

Vi er Viborg vandt prisen for byens bedste kulturoplevelse i Viborg 2022 for arrangementet Jul i Viborg.

Læs mere om Vi er Viborg: https://vierviborg.dk/

Fakta
Navn: Marie Sønderby Andersen.
Alder: 24 år
Baggrund: Født, opvokset og bosiddende i Viborg
Uddannelse: Markedsføringsøkonom, dimitterede i 2020
Job: Eventkoordinator-elev hos Vi er Viborg, færdiguddannet juni 2022

Hjalp denne side dig?