Del siden
 
       

”Med robotter kan jeg være kreativ og innovativ”

Patrick Bendix, der vil udfordre sig selv og udvikle fremtidens industri-robotter. Derfor har han søgt ind på uddannelsen til automationsteknolog
Artiklen fortsætter under billedet Patrick trykker på panel til styring af PLC-udstyr liggende foran sig
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/med-robotter-kan-jeg-vaere-kreativ-og-innovativ/

Egentlig var Patrick Bendix fra Randers skoletræt allerede fra 5. klasse. Men en ungdomsuddannelse skulle der dog til. Den 21-årige randrusianer blev færdig som elektriker for tre uger siden, og så skulle man tro, at han nu holdt sig langt væk fra uddannelsesverdenen.

Men faktisk er han en af de unge, der har søgt om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2, hvor man bliver bedømt på andet end sit karaktergennemsnit.

Artiklen fortsætter under billedet Masser af automatiserings udstyr på bord og Patrick ved panel til at styre det "Det er super spændende at arbejde med automation," siger Patrick Bendix, mens han kigger nærmere på Danias udstyr

Han har via otte ugers forløb på elektriker-uddannelsen lært om robotteknologi og opbygning af automatiske industrianlæg, så nu vil han læse til automationsteknolog på Erhvervsakademi Dania i Randers.

Arbejdet med automatik kræver lidt noget andet end at trække kabler og sætte lamper op, mener Patrick Bendix.

Automation er ligesom at lege og bygge med LEGO

Patrick Bendix, ansøger til automationsteknolog-uddannelsen

”Jeg blev helt hooked på faget i de otte uger på skolen. Det gav mig nogle udfordringer, jeg ikke var vant til. Man skal være innovativ og kreativ for at lave gode løsninger, så jeg skulle tænke i nye baner. Det var fedt,” siger han.

Ligesom at bygge med LEGO
Det virker meget uoverskueligt at skulle bygge en stor industrirobot op fra bunden, men ikke for den unge elektriker.

”Det er ligesom at lege og bygge med LEGO. Det er de samme materialer, man bruger hver gang, men jeg kan sammensætte dem på 1000 forskellige måder. Det kræver, at man er innovativ og kreativ, og det kan jeg rigtig godt lide,” smiler Patrick Bendix.

Artiklen fortsætter under billedet Patrick med automationsudstyr i forgrund og baggrund fra værkstedet på campus Randers Patrick Bendix håber, han kommer ind på automationsteknlog-uddannelsen til sommer

LEGO spiller da også en rolle i fremtidsplanerne med den 2-årige videregående uddannelse, der har 100 % beskæftigelse.

”Drømmejobbet kunne være at arbejde ved LEGO med deres automatiserede produktion. Men bare det er et krævende og udfordrende job, så skal jeg nok blive glad,” fortæller han.

Automations-roomate
Lige nu glæder Patrick Bendix sig til at arbejde med udstyret på studiet og lære de andre på holdet at kende efter sommerferien. En af de andre ansøgere til uddannelsen kender han dog allerede.

”Det bliver hårdt at komme på SU, når man er vant til at få elektrikerløn, så jeg er flyttet sammen med en kammerat for at få huslejen ned. Han har også søgt ind på uddannelsen, så det bliver sjovt at se, om vi begge kommer ind og kan hjælpe hinanden undervejs på uddannelsen,” smiler han.

Fakta om uddannelsen til automationsteknolog

  • 2-årig videregående uddannelse i robotter til industrien
  • Opbygget af 1 ½ års praksisnær undervisning, tre måneders praktik og hovedopgave
  • 100 % i job. Alle studerende kommer i job, og flere bliver headhuntet til jobs, inden de har afsluttet uddannelsen
  • Arbejder med robotter som programmør, projektleder eller ingeniør
  • Mulighed for at læse videre til bachelor i fx innovation, produktudvikling og teknisk integration
  • Findes i fx Randers og Hedensted
  • Studiestart til august.

”Så selvom jeg var skoletræt i 5.klasse, har jeg alligevel søgt ind på det næste, for det er en fantastisk mulighed. Jeg kan godt lide at bruge hænderne, men det er også dejligt at bruge hjernen på en anden måde, og det håber jeg på at gøre på uddannelsen her,” slutter han.

Det er muligt at søge ind på en videregående uddannelse med sit karaktergennemsnit frem til den 5. juli.

Hjalp denne side dig?