Del siden
 
       

Nærhed er kodeordet for studiemiljøet på Campus Viborg

Et godt studiemiljø er ofte afgørende for, at de studerende trives på deres uddannelse. Men hvad skal der til for at gøre studiemiljøet attraktivt? Det har Philip Sørensen og Sofie Høgedal fra Dania på Campus Viborg et godt bud på.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-06-26
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/naerhed-er-kodeordet-for-studiemiljoeet-paa-campus-viborg/

Mange studerende kender udfordringen i at flytte til en ny by og starte på en ny uddannelse. Det er både nervepirrende og lidt spændende. For én ting er, at man fagligt skal lære en masse nyt. Man skal også forholde sig til mange nye mennesker og finde sig til rette i nye omgivelser.

Underviserne involverer sig
Campus Viborg er kendetegnet ved, at der er mange sociale aktiviteter, fredags-café, campusfester og meget andet. Campus Viborg er også kendetegnet ved, at der både er studerende fra Erhvervsakademi Dania og VIA University College.


Det er meget op til os selv, hvor meget energi man har til at deltage i de mange aktiviteter. For her er mange muligheder, det er nemt at skabe sig et netværk, og har man selv en idé til en aktivitet, bakker campus op.

Philip Sørensen og Sofie Høgedal, studerende på Campus Viborg

Danias del af campus er overskueligt, og de studerende kender hinanden. Men der er mange muligheder for også at netværke med de VIA-studerende:

”Det er meget op til os selv, hvor meget energi man har til at deltage i de mange aktiviteter. For her er mange muligheder, det er nemt at skabe sig et netværk, og har man selv en idé til en aktivitet, bakker campus op”, pointerer Philip og Sofie.

Men det er ikke de sociale aktiviteter, som Philip og Sofie fremhæver som det vigtigste parameter for det gode studiemiljø:

”Vi er meget tætte på vores undervisere, fordi vi får klasseundervisning og ikke har undervisning i kæmpe hold. Så nærheden med underviserne er afgørende, og vi oplever også at de tager sig tiden til at involvere sig i os og lytter, hvis vi har forslag. Og så har vi skemalagte 1:1 studiesamtaler flere gange om året, hvor der både er fokus på det faglige og på trivslen”, understreger Philip og Sofie.

Samarbejdet med erhvervslivet har betydning for studiemiljøet
Når det går godt i klassen, betyder det noget for lysten til at møde op og deltage aktivt i undervisningen. Men opgaverne de studerende arbejder med, påvirker også studiemiljøet:

”Det er altid spændende, når vi bliver sat til at løse en konkret opgave for en virksomhed, og vi skal præsentere vores forslag for dem. Virksomhederne har nemlig typisk fokus på nogle andre ting, end vores undervisere, og det er spændende at få feed back med forskellige synsvinkler. Så samarbejdet med eksterne virksomheder betyder faktisk også noget - noget godt - for studiemiljøet, fordi vi oplever at være i et miljø, som er tæt på erhvervslivet”, siger Philip og Sofie.

Føler også et ansvar
Til efteråret bliver Danias uddannelser i Viborg et hold internationale Erasmus+-studerende rigere. De bliver en del af Campus Viborg i et semester, og både Philip og Sofie har meldt sig som ’Erasmus-buddies’. Det indebærer blandt andet, at de skal vise de internationale studerende til rette på campus, de skal vise dem rundt i byen, og i det hele taget sørge for at de internationale studerende får et godt ophold:

Det er altid spændende, når vi bliver sat til at løse en konkret opgave for en virksomhed, og vi skal præsentere vores forslag for dem. Virksomhederne har nemlig typisk fokus på nogle andre ting, end vores undervisere, og det er spændende at få feed back med forskellige synsvinkler.

Philip Sørensen og Sofie Høgedal, studerende på Campus Viborg

”Vi har et dejligt campus, og Viborg er en by med flot natur og masser af muligheder, hvis man har ’ja-hatten’ på. Det vil vi gerne vise de internationale besøgende. For vi føler også et ansvar for, at de får en spændende tid sammen med os, og vi vil gerne give dem et indtryk af, hvordan det er at være studerende i Danmark og samtidig præsentere dem for noget af alt det, Viborg kan”, slutter Philip og Sofie med forventninger i stemmen.

Og Viborg kan meget både når det kommer til mad og drikke, flot natur og kreativ kultur. Men det er også en by, der er billig at bo i sammenlignet med de store studiebyer i Danmark, det er nemt at finde en god bolig og pengene rækker lige lidt længere sammenlignet med de største byer.

Uddannelser på Campus Viborg

  • Dataanalyse
  • IT teknolog
  • Visuel markedsføring
  • Økonomi og IT

Hjalp denne side dig?