Del siden
 
       

Netbaseret optiker-studie får flyvende start

I dag havde vi studiestart på den nye netbaserede uddannelse til optiker, også kaldet optometrist, og alle 25 pladser på uddannelsen var optaget
Artiklen fortsætter under billedet Sissel Hansen og Anne Elgaard smiler til dig i en klasse fuld af studerende til optiker kaldet optometrist ved Erhvervsakademi Dania
2024-09-03
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/netbaseret-optiker-studie-faar-flyvende-start/

Studiet til optometrist ligger i Randers og København, men for at gøre uddannelsen mere tilgængelig har vi valgt at starte det nye onlinestudie op, hvor man skal møde ind i Randers 1-2 dage om ugen for at træne de praktiske færdigheder med det specialiserede udstyr.

Klar på første dag var Sissel Hansen (til venstre på billedet) og Anne Elgaard, der havde taget turen fra Aalborg, mens Sissel kommer fra Grønhøj ved Viborg.

- Jeg valgte online, fordi man stadig møder ind fysisk og lærer noget praktisk og håndgribeligt. Andre på onlineuddannelser ser næsten aldrig hinanden, forklarer Anne Elgaard, og Sissel Hansen nikker.

Det føles som deltids-online

Sissel Hansen, studerende på netbaseret optometri

- Det føles som deltids-online, fordi vi stadig skal mødes fysisk hver uge, siger Sissel Hansen, der har arbejdet ved en optiker i nogle år.

- Jeg finder det fascinerende, hvor meget man gør en forskel, for eksempel opdagede min kollega en tumor på tidligt stadie og reddede et andet menneske. Det giver mig kuldegysninger at tænke på, fortæller Sissel Hansen.

For begge nye studerende betyder det meget at kunne gøre en forskel for andre mennesker som optikere.

Læs også: Julie kan blive optometrist uden at flytte

Artiklen fortsætter under billedet en klasse fuld af studerende til optiker kaldet optometrist ved Erhvervsakademi Dania Første dag for det nye hold online optometrister bør naturligvis på rundvisning på campus

- Uddannelsen dykker ned i noget konkret, man har kolleger, og så betyder det absolut noget, at jeg kan gøre en forskel for andre mennesker med at vejlede og hjælpe dem, smiler Anne Elgaard.

Det er også en glad uddannelseschef, der tog imod de studerende.

- Det er en glædens dag i dag, hvor vi kan starte den nye uddannelse op med hele 25 studerende på holdet, og det er lykkedes takket være branchens og undervisernes opbakning. Uden dem var det ikke lykkedes at komme hertil, fortalte Jane Bang, der er uddannelseschef for optometri på Dania.

Hjalp denne side dig?