Del siden
 
       

Nye udfordringer begynder med en tur på skolebænken

Uddannelsen til logistikøkonom skal forbedre Jeppes muligheder for et spændende arbejdsliv indenfor et fag, han ganske enkelt synes er spændende.
Artiklen fortsætter under billedet Jeppe Oddershede Iversen drømmer om at skifte sin militærkarriere ud med et job som logistikøkonom
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/nye-udfordringer-begynder-med-en-tur-paa-skolebaenken/

Som 30-årig har Jeppe Iversen Oddershede allerede været på arbejdsmarkedet i nogle år. Lige nu arbejder han på Flyvestationen Karup som forsyningsekspedient, men allerede i slutningen af folkeskolen var karriereretningen nogenlunde på plads. Hans arbejdsliv skulle handle om handel og indkøb.

Efter folkeskolens 10 klasse i Silkeborg i 2005 tog Jeppe Iversen Oddershede en uddannelse på Silkeborg Handelsskole – en HG2, som handlede om handel og indkøb. Derefter kom han i lære hos en bilgrossist i Aarhus, som blandt andet handlede med turbodele til dieselbiler. Han bor i dag i Aarhus.

 - Efter min læreplads havde jeg også forskellige andre jobs med handel og indkøb, inden jeg fandt mit nuværende job i flyvevåbnet. Det var i min værnepligt, at jeg fandt ud af, at jeg kunne bruge min uddannelse indenfor handel og indkøb i forsvaret som forsyningsekspedient. Det har jeg nu arbejdet med i de seneste syv år, siger Jeppe Iversen Oddershede.

Ja, egentlig ringede jeg blot for at spørge om, hvornår der var åbent hus, men det endte med at blive en rigtig god samtale, hvor de spurgte ind til mine ønsker, behov og så videre. På baggrund af samtalen blev jeg så afklaret, at jeg besluttede mig for at søge ind på uddannelsen til Logistikøkonom i Hobro.

Jeppe Iversen Oddershede, kommende studerende

God samtale om studieretning

Jeppe Iversen Oddershede er langt fra utilfreds med sit arbejde i forsvaret, så det er mere en lyst til at lære om faget, der har fået ham til at søge ind på uddannelsen til Logistikøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro.

- Jeg vil gerne prøve at tage et step op fagligt og få en bredere viden om hele logistikfaget. Og det tror jeg uddannelsen til logistikøkonom vil kunne give mig.

Jeppe Iversen Oddershede overvejede først handelsøkonom, men en rigtig god samtale med en studievejleder på Erhvervsakademi Dania fik ham til at vælge anderledes. 

- Ja, egentlig ringede jeg blot for at spørge om, hvornår der var åbent hus, men det endte med at blive en rigtig god samtale, hvor de spurgte ind til mine ønsker, behov og så videre. På baggrund af samtalen blev jeg så afklaret, at jeg besluttede mig for at søge ind på uddannelsen til Logistikøkonom i Hobro.

Erfaring er mest en fordel

Som 30-årig er Jeppe Iversen Oddershede godt klar over, at det kan blive en udfordring at sætte sig på skolebænken igen. Men alderen er også en fordel, mener han.

- Jeg har tænkt en del over både fordele og ulemper ved at skulle til at studere igen, men er kommet frem til, at fordelene ved at være blevet ældre er, at jeg kan være mere fokuseret og målrettet på det jeg skal. Så i forhold til alderen er jeg både spændt og fortrøstningsfuld.

Om planerne 5 og 10 år ude i fremtiden tænker Jeppe Iversen Oddershede også at uddannelsen vil hjælpe med en del af svarene.

- Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at arbejde på Havnen i Aarhus. Det er en meget spændende arbejdsplads, når det handler om handel og logistik. Men i løbet af uddannelsen skal vi også på en del virksomhedsbesøg. Det betyder, at jeg i min studietid også vil blive klogere på, hvad jeg vil, og hvad der er af muligheder for min fremtidige karriere.

Støtte fra hjemmefronten

Men indtil videre står den på et par år med mere daglig logistik, når Jeppe Iversen Oddershede efter sommerferien fortsat skal bo i Aarhus med sin kæreste, studere i Hobro og forhåbentlig stadig have lidt vagter i sit nuværende job i ferier mv. på flyvestationen i Karup. Og så er der også lige træning og løb som skal passes ind.

- Heldigvis har jeg en sød og støttende kæreste, som selv blev færdig med at læse til radiograf for et år siden, og nu er ansat i Aarhus. Hun synes det er spændende, at jeg vil uddanne mig. Personlig udvikling er altid godt, konkluderer den kommende studerende.

 

 

Hjalp denne side dig?