Del siden
 
       

Nyt campus til 275 mio. kr. forstærker lokalt uddannelsesmiljø

Hobro skal have et nyt campusmiljø. Det valgte Mariagerfjord byråd at bakke økonomisk op om i går aftes. Både Erhvervsakademi Dania og HEG Himmerland jubler over beslutningen
Artiklen fortsætter under billedet studerende rundt om et bord i samtale.
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/nyt-campus-til-275-mio-kr-forstaerker-lokalt-uddannelsesmiljoe/

Det bliver kærligt kaldt Campus på kajen, og nu bliver det også til virkelighed.

Mariagerfjord byråd besluttede i går aftes at bakke op om planerne om at bygge i midtbyen med plads til 950 unge på 15.000 m2.

Målet er at skabe et stærkt campusmiljø uden for storbyerne, der gør det attraktivt for unge mennesker at være en del af og blive i lokalmiljøet.

”Projektet er helt uden sidestykke i Mariagerfjord Kommunes historie, og det vil give et kæmpe løft til Hobro og Mariagerfjord Kommune,” fortalte borgmester Mogens Jespersen (V) til Nordjyske inden byrådsmødet, hvor de gav projektet 25 mio. med på vejen.

Begejstringen er lige så stor hos Erhvervsakademi Dania, der har tre videregående uddannelser i byen.

De siloer, som der er mellem institutionerne, skal nedbrydes

Anders Graae Rasmussen, rektor på Erhvervsakademi Dania

”Jeg er meget glad for, at byrådet har valgt at bakke om op at bygge et nyt campus midt i Hobro. Det vil give et fantastisk studiemiljø, som samtidigt skaber nogle åbne korridorer for byens borgere mellem havn og midtby. Når forventeligt 950 elever og studerende kommer på kajen, vil det skabe mere aktivitet i byen for de erhvervsdrivende, som vil være til gavn for hele byen,” fortæller rektor Anders Graae Rasmussen fra erhvervsakademiet.

Bygge bro

I det nye campusmiljø vil både erhvervsskolen HEG, SOSU Nord, byens tre videregående uddannelser på Dania og evt. også 10. klasse flytte sammen og bygge bro fra den ene uddannelse til den anden.

På den måde håber man at kunne lokke de 150 unge, som hvert år tager væk fra byen til at blive.

 

Artiklen fortsætter under billedet Rektor - Anders Graae Rasmussen Det nye campus Bro1, som skal bygges på havnen i Hobro, skal være et fællesskab for alle uddannelser i Hobro, understreger rektor Anders Graae Rasmussen fra Erhvervsakademi Dania

”De siloer, som der er i dag mellem institutionerne, skal nedbrydes, så de unge oplever en sammenhæng mellem byens udbud. Vi samarbejder allerede i dag meget på tværs af sektorer, men det nye campus vil gøre det endnu nemmere at lave et meningsskabende fællesskab til fordel for elever, studerende, byen og erhvervslivet,” forklarer rektor Anders Graae Rasmussen.

Han understreger, at det inkluderer alle uddannelser i byen med henvisning til, at begrebet Campus Bro1 indikerer, at der skal være fysiske broer mellem institutionerne i bofællesskabet på kajen, men også virtuelle broer til det almene gymnasium og VUC på Amerikavej i Hobro.

”Vi samarbejder på en lang række områder allerede i dag, og det vil vi fortsat gøre for at skabe det bedst mulige uddannelsesmiljø i Hobro til gavn for de unge og området. Det er vigtigt, hvis vi skal vinde de 150 unge tilbage, der hvert år forlader kommunen,” siger rektoren.

Han tilføjer, at de nye lokaler vil give mulighed for at gentænke undervisningen på en anden måde end i dag med mere hybride undervisningslokaler, der giver plads til at eksperimentere med undervisningen.

Det nye campus bakkes foruden byrådet også op i Folketinget af uddannelses- og forskningsministeren, undervisningsministeren, erhvervsministeren og boligministeren.

Hjalp denne side dig?