Del siden
 
       

Nyt nationalt videnscenter for syn i Randers

Optikerhøjskolen på Erhvervsakademi Dania får med sit nye videncenter, Nationalt Videnscenter for Optometri, mulighed for at fremme, forske og formidle den nyeste viden om optometri på en let tilgængelig måde.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/nyt-nationalt-videnscenter-for-syn-i-randers/

København og Randers slår sig sammen om at lave et nationalt videnscenter målrettet optikere, øjenlæger, patientforeninger og daglige foreninger, der skal ligge i Randers. Det er lektor på optometri-uddannelsen, Marianne Ledet Maagaard, som har været en af hovedkræfterne bag det nye videncenter. Hun glæder sig over at optometristerne med det nye videncenter får en platform, hvor de kan tilgå den nyeste viden, forskning og erfaringer:

”Vi har længe haft et ønske om at få et selvstændigt forum. Her kan vi formidle ny viden og best practice uafhængigt af, at vi er to erhvervsakademier, Dania og Københavns Erhvervsakademi, som står i spidsen for det. Videncenteret bliver de dygtige fagpersoners talerør i en form, hvor alle kan være med”, siger Marianne Ledet Maagaard og forklarer videre:

”Centerets ambition er, at vi skal formidle viden af høj kvalitet. Så vi vil med vores nyhedsbrev i regi af videncenteret sikre os, at essensen af den nyeste danske og internationale forskning bliver tilgængelig, så vi hele tiden udvikler vores profession”.

Centerets ambition er, at vi skal formidle viden af høj kvalitet

Marianne Ledet Maagaard, lektor på optometrist-uddannelsen

Forskning, der er relevant for daglig praksis
Forskningsformidlingen bliver en af videncentrets centrale opgaver. Men centeret vil også selv involvere sig mere direkte i forskningen:

”Vi skal holde fingeren på pulsen, så vi ved, hvad der foregår forskningsmæssigt, og det bliver vores opgave at formidle det videre til praksis. Og vi får også en opgave i et søge midler til mindre forskningsprojekter, der spiller direkte ind i optometristernes hverdag. For det er via den anvendte forskning, at vi kan gå ind og gøre en konkret forskel”, reflekterer Marianne Ledet Maagaard.

Videncenteret vil udover forskningsdelen også få en rolle som konsulenter på forskellige optometrist-relaterede opgaver og projekter, der arbejder direkte ind i den daglige praksis blandt optometristerne.

De studerende får den nyeste viden
Optometri er en forskningsbaseret uddannelse i konstant udvikling. Derfor er det afgørende for uddannelsen at holde fingeren på pulsen i forhold til, hvor forskningen og erfaringerne bevæger professionen hen. For de studerende skal have den nyeste viden:

”Det er uddannelsens forpligtelse, at vi arbejder evidensbaseret, så vi er sikre på, at de studerende får den bedste og rigtigste viden. Med det nye videnscenter kommer vi endnu tættere på den nyeste forskning til gavn for de studerende. Men vi skal også sikre os, at de studerende forstår at skelne imellem, hvad der er god forskning, og hvad der er det modsatte”, pointerer Marianne Ledet Maagaard.

Fakta
Nationalt Videncenter for optometri bliver drevet i samarbejde med optometri-uddannelsen på Københavns Erhvervsakademi.

Hjalp denne side dig?