Del siden
 
       

Praktikant udvikler NorthSide Festivalen

Tina Tougaard er online serviceøkonom-studerende, nytilflyttet til Randers og i øjeblikket også travl med at udvikle Business Backstage-området på NorthSide som praktikant. Praktikopholdet er så vellykket, at hun har sikret sig en plads i finalen om at blive det bedste praktikophold på Dania.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/praktikant-udvikler-northside-festivalen/

Konkurrencen om at blive Danmarks bedste praktikophold er i gang på landsplan. En af finalisterne er Tina Tougaard, der har indstillet sin praktikplads, NorthSide Festivalen, til den prestigefulde pris. Hun har i sin praktik fået til opgave at udvikle backstage-området på festivalen målrettet musikere og erhvervsfolk.

Så opgaven var defineret for Tinas Tougaards praktik. Men rammerne for at løse opgaven havde meget vide rammer og ikke et defineret mål. Med andre ord: Tina fik både en stor opgave og et meget stort ansvar.

Lidt luksus men alligevel bæredygtigt
NorthSide – som er en del af DTD-group, der udover NorthSide også står bag Tinderbox Festival og mere end 200 koncerter årligt - er kendt for at være lidt en luksus-festival. Her er der er mulighed for at spise rigtig god mad og at få noget lige så rigtig godt at drikke til – med stort fokus på bæredygtighed i alle aspekter af festivalen:

”Det det adskiller NorthSide fra mange festivaler er, at de har opgraderet faciliteterne. Men backstage-området har også trængt til at få nye rammer, så de virksomheder, som støtter op om festivalen og musikerne har et lækkert område at bevæge sig rundt i. Potentialet har været der, men det er ikke blevet udnyttet. Så den opgave fik jeg”, siger Tina Tougaard.

Vi har fokuseret på at skabe komfort og muligheder

Tina Tougaard

Tina blev en del af et team på fire, der arbejdede sammen om at udvikle backstage-området under overskriften Sustainability and partnership:

”Vi har fokuseret på at skabe komfort og muligheder for de virksomheder, der selv arbejder bæredygtigt. Det skal være attraktivt for dem at være en del af, og de skal opleve at de får noget ud af det”, forklarer Tina Tougaard, der i sit arbejde har brugt mange af de teorier og strategi-værktøjer hun har lært på sin uddannelse”.

Fra Skive til Dubai, Sverige og Randers
30-årige Tina Tougaard har været vidt omkring. Og det var i en periode, hvor hun arbejdede i Dubai som hår-specialist og personlig træner, at hun fandt ud af, at hun også gerne ville tage en serviceøkonom-uddannelse. Men netop fordi hun sad i Dubai, havde hun udfordringer med at møde op til fysisk undervisning i Randers, så hun valgte at tage uddannelsen online:

”Det har egentlig fungeret fint for mig at tage uddannelsen online. For jeg er 30 år og på vej til at etablere en familie, så jeg har ikke haft brug for rusture og fredagsbar som en del af studiemiljøet. Med online undervisning har jeg den frihed, som jeg har brug for og så er det ligegyldigt om jeg sidder i Dubai eller Sverige – som jeg også var forbi, før vi landede her i Randers. Og jeg vidste at jeg skulle tilbage til Danmark på et tidspunkt, så jeg planlagde det efter at jeg skulle i praktik”, slutter Tina Tougaard.

NorthSide Festival bliver afholdt den 2. – 4. juni 2022 i Aarhus, og under festivalen skal Tina Tougaard stå i spidsen på et hold med 10 frivillige. De skal sørge for at det ikke kun er på scenen at tingene spiller, men at alt også spiller på backstage-området.

Landsfinale i København 25. maj
Tina Tougaard skal dyste mod fire andre finalister til Årets Dania Praktik 2022 den 22.april på Erhvervsakademi Dania i Randers. Her får hun fem minutter til at overbevise publikum om, at hun skal vinde prisen som årets bedste praktikophold på Dania.

Hvis hun vinder, går hun videre til landsfinalen i København i Industriens Hus 25. maj, hvor alle landets erhvervsakademier er med. Dommerpanelet her består af blandt andre folketingspolitiker Ida Auken (Socialdemokratiet), næstformand i FH Nanna Højlund og Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank.

Hjalp denne side dig?