Del siden
 
       

Q8 tanker op på viden

Det lignede en ufrivillig pause i uddannelsen for Q8’s ledertrainees, da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned i midten af marts. En hurtig omstilling til online undervisning har dog sikret en fortsat udvikling af virksomhedens talenter
Artiklen fortsætter under billedet Portrætfoto af Christina Nielsen, som er daglig leder på Q8-servicestationen i Folehaven.
2021-09-24
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/q8-tanker-op-paa-viden/

Hos Q8 lægger man stor vægt på løbende at udvikle ledertalenter fra egne rækker til at drive de 108 servicestationer i hele Danmark. Derfor var der straks fokus på at finde en alternativ løsning, da nedlukningen af landet gjorde det umuligt for Q8’s 24 ledertrainees at fortsætte deres akademiuddannelse i ledelse hos Erhvervsakademi Dania som planlagt.

”Vi er i fuld gang med at uddanne den næste generation af ledere. Vi har ikke bedt vores leder-trainees om at udsætte deres uddannelse, fordi vi ved hvor vigtigt det er at fastholde fokus, og fordi uddannelsen er en så stor del af deres job og hverdag. De her talenter er jo i gang med at flytte vores forretning ind i fremtiden, og derfor er det jo bare endnu en erfaring for dem, hvordan dele af deres uddannelse kan foregå digitalt,” siger Q8’s Retail Training Manager Anne-Mette Malling Laurberg.

Det er ikke bare en Q8-uddannelse, det er en rigtig lederuddannelse

Christina Nielsen, ledertrainee ved Q8 om sin uddannelse på Dania

Sammen med underviseren gik hun derfor i gang med at planlægge den næste del af uddannelsen, sådan at den kunne gennemføres online.

De rette værktøjer til at løfte ansvaret

Dén beslutning vakte glæde hos 23-årige Christina Nielsen, som er i gang med lederuddannelsen ved siden af sit arbejde som daglig leder på Q8 i Folehaven i Valby.

”Jeg nåede lige at tænke ’åh nej, bliver vores uddannelse nu udskudt et år?’. Det havde været superærgerligt. Jeg blev tilbudt min egen servicestation i efteråret, og det er et stort ansvar at stå med. Så det er fedt at få de værktøjer, vi får med uddannelsen,” siger Christina Nielsen, der startede som salgsassistent hos Q8 som 18-årig.

Hun er især glad for, at uddannelsen i ledelse tager afsæt i situationer, hun kender fra sin dagligdag, og at hun får nye kvalifikationer, som hun kan bruge i sin videre karriere.

 

”Undervisningen bliver hele tiden koblet til vores hverdag, så vi lærer ting, som vi kan bruge i vores daglige arbejde. Det er også fedt, at vi får ECTS-point for uddannelsen. Det betyder, at vi kan bruge den andre steder. Det er ikke bare en Q8-uddannelse, det er en rigtig lederuddannelse,” siger Christina Nielsen.

Mange ledere fra egne rækker

Hos Q8 ser man det som en klar gevinst, at lederne kommer igennem den samme uddannelse.

Fakta om uddannelsen

Samarbejdet med Q8 er et af mange skæddersyede forløb, som Dania laver med virksomheder.

Gennem Dania Erhverv kan vi sammen skræddersy korte og lange forløb med udgangspunkt i vores mere end 200 akademifag inden for områderne fra ledelse og innovation til økonomi, teknologi og it.

Danias konsulenter rådgiver og vejleder i forhold til den enkelte virksomheds behov og udvikler forløb, der vil sikre værdi til virksomhedens fortsatte udvikling.

Læs mere på efteruddannelse/tilbud-til-virksomheder

”I dag har 38 % af vores forretningschefer på et eller andet tidspunkt været ledertrainees, så vi sætter virkelig en dyd i at have denne her lederuddannelse. Jeg synes personligt, at det er vigtigt at efteruddanne sine medarbejdere for at holde dem motiveret og engageret. Èn ting er, at det bidrager til deres udvikling, men det bidrager også til hele virksomhedens udvikling,” siger Anne-Mette Malling Laurberg.

Hjalp denne side dig?