Del siden
 
       

Rasmus går fra nybagt EUX-student til automationsteknolog

Knapt nok er studenterhuen sat på 22-årige Rasmus, før den drevne unge mand fortsætter studierne. Han har nemlig søgt ind som automationsteknolog på Erhvervsakademi Danias nye uddannelse i Hedensted med start efter sommerferien.
Artiklen fortsætter under billedet
2018-10-08
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/rasmus-gaar-fra-nybagt-eux-student-til-automationsteknolog/

Den 4. august kan Rasmus Stampe Laursen fra Juelsminde kalde sig færdiguddannet elektriker med speciale i styring og regulering, når han afslutter EUX-studierne, som er en kombination af en erhvervsuddannelse og studentereksamen.

Studentereksamen og svendebrev som elektriker

Eksaminerne er klaret – nu venter svendebrevet til august. Men EUX-eksamen er ikke nok for den nybagte student. Han har et brændende ønske om at blive endnu dygtigere, og efter at have snuset til robotteknologi under EUX-studierne var han solgt. Automationsteknologuddannelsen bliver hans videre vej, og han har derfor netop søgt ind på den nye uddannelse i Hedensted.

”Jeg synes, der er nogle utroligt spændende perspektiver i robotteknologi og programmering, og da min mester opdagede min interesse, tilskyndede han mig til at søge ind på automationsteknologuddannelsen i Hedensted. Han har guidet mig frem til mit valg.  Jeg håber, jeg bliver optaget, for jeg er meget interesseret i de muligheder, som uddannelsen giver, forklarer Rasmus Stampe Laursen.

Den unge student bliver udlært elektriker hos el-installatørvirksomheden VS Automatic i Horsens. Virksomhedens hovedaktiviteter er automation, industriautomatik, industri- og bolig-installation. Han er rigtig glad for at arbejde i virksomheden og har haft et godt forløb med både studier og faget som elektriker.

Jeg synes, der er nogle utroligt spændende perspektiver i robotteknologi og programmering, og da min mester opdagede min interesse, tilskyndede han mig til at søge ind på automationsteknologuddannelsen i Hedensted.

Rasmus Stampe Laursen er nybagt EUX-student og vild med robotteknologi og programmering

Artiklen fortsætter under billedet Rasmus er snart færdiguddannet elektriker.
 
Rasmus er snart færdiguddannet elektriker.

Fortsætter sin videreuddannelse hos VS Automatic

Virksomheden er så glad for ham, at han får lov til at fortsætte i en anden afdeling, hvor programmering og robotteknologi er en del af automationsteknologuddannelsen. Da man undervejs også skal have et praktikforløb, så har VS Automatic valgt at satse på Rasmus.

”Jeg er rigtig glad for, at virksomheden bakker mig op. Der er en god tryghed i, at jeg kan fortsætte her og arbejde med at programmere styresystemer og se, at jeg får en ny indflydelse på den måde, maskinerne skal fungere. Det synes jeg er superinteressant.”

Rift om automationsteknologer

Med en automationsteknologuddannelse åbner der sig en verden af nye job- og karrieremuligheder. Der er er nemlig rift om mennesker, der har indsigt i robotteknologi og programmering.

Rasmus Stampe Laursen er tilfreds med fremtidsmulighederne, men han understreger, at det i bund og grund er hans passion for programmering og robotteknologi, der driver ham.

”Min drøm er at blive robotprogrammør. Og jeg glæder mig helt vildt til at gå i gang og lære mere”, siger Rasmus Stampe Laursen.

Han får besked på, om han er optaget den 28.juli. Blot en uge før svendebrevet er i hus.

 

Hjalp denne side dig?