Del siden
 
       

Regina vil læse til datamatiker i Skive

Tirsdag den 5. juli var der ansøgningsfrist til de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania i Skive. En af dem, der har søgt ind, er den 19-årige skibonit Regina Breiner.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/regina-vil-laese-til-datamatiker-i-skive/

Skive: For nogle er det en drøm at flytte væk for at læse en videregående uddannelse, mens det for andre er dejligt, at de kan blive boede i nærheden af deres familie, venner og øvrige netværk. Regina Breiner er en af dem, som synes det er rigtig rart, at hun kan læse en videregående uddannelse i sin hjemby.

”Nu bor jeg i Skive, og jeg synes det er fedt, at det er tæt på. Det er her jeg har min familie og mine venner. Så jeg skal ikke flytte eller køre en hel masse for at komme derhen,” fortæller hun.

Hun er en af i alt 63, der har valgt en af Erhvervsakademi Danias videregående uddannelser Datamatiker, Multimediedesigner og top-up’en i e-handel i Skive som ønskestudiet. Det 3 flere end sidste år, hvor 60 søgte ind på lokale erhvervsakademi som deres førsteprioritet.

Nu bor jeg i Skive, og jeg synes det er fedt, at det er tæt på.

Regina Breiner

Skabertrangen trak mod it

Når Regina har valgt at søge ind på uddannelsen til datamatiker, hænger det sammen med, at hun tidligere i både folkeskolen og på HHX har prøvet kræfter med at kode.

”Jeg har undersøgt forskellige it-relaterede uddannelser, for jeg kan godt lide at kode. I folkeskolen kunne jeg godt lide kodefaget og jeg havde informatik og programmering på handelsskolen. Jeg synes det er sjovt at kode. Når du koder, kan du skabe noget med det, som du sidder og laver. Og når man selv kan kode, så har man også en idé om, hvordan programmer virker,” forklarer skibonitten.

Hvad Regina gerne vil bruge uddannelsen til på langt sigt, er hun stadig åben overfor.

”Lige nu ved jeg bare, at jeg gerne vil have uddannelsen. Jeg har ikke fastlagt hvilken vej jeg vil gå bagefter. Jeg håber at finde ud af det i løbet af uddannelsen,” siger hun.

Jeg synes, det er fedt, at der er praktik, så man også kan komme ud og se, hvordan det virker i en virksomhed.

Regina Breiner

Fremtidige lokale muligheder

I løbet af uddannelsen skal Regina i praktik, hvis hun er så heldig at blive optaget på uddannelsen. Noget hun ser positivt på.

”Jeg synes det er fedt, at der er praktik, så man også kan komme ud og se, hvordan det virker i en virksomhed, i stedet for kun at have det teoretiske fra selve uddannelsen,” forklarer hun.

Og hvor hun stadig er åben for, hvad hun ender med at bruge datamatiker-uddannelsen til, er hun til gengæld mere sikker på, at hun ikke ønsker at flytte langt væk.

”Jeg har været ved at undersøge, hvad der er her i Skiveområdet, og der er i hvert fald et par virksomheder, som før har ansat datamatikere fra Erhvervsakademi Dania i praktik og jobs,” kommer det fra lokalpatrioten.

Regina Dissing Breiner får besked om hun kommer ind på uddannelsen til datamatiker d. 28. juli kl. 00,01. Og det er noget, som hun er ret spændt på.

”Jeg kommer til at sidde og vente på det, for ellers skal jeg jo have fundet ud af, hvad jeg så skal,” slutter hun.

Hjalp denne side dig?