Del siden
 
       

Regionshospitalet Viborg ser konkrete perspektiver i Økonomi og IT-uddannelsen

Selvom Økonomi og IT-uddannelsen i Viborg først starter op til august, er interessen for de studerende allerede stor. Det er nemlig attraktivt, at de får kompetencerne til at bruge digitale redskaber og drive innovation.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-06-24
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/regionshospitalet-viborg-ser-konkrete-perspektiver-i-økonomi-og-it-uddannelsen/

Mantraet for Økonomi og IT-uddannelsen er et tæt samarbejde med virksomheder, kommuner og erhvervslivet. Og det er uddannelsens eksplicitte mål at indgå i strategiske relationer omkring studiepraktik-pladser, virksomhedsbesøg og studiejobs. For netop samarbejdet sikrer, at uddannelsen får fingeren på pulsen og ved, hvilke kompetencer arbejdsgiverne efterspørger.

En af de virksomheder Økonomi og IT-uddannelsen har rakt ud til i forbindelse med opstarten af uddannelsen, er Regionshospitalet Viborg. Formålet har været at afsøge samarbejdsmuligheder og forhøre sig hos hospitalet i forhold til, hvilke muligheder de ser i uddannelsen og, på sigt, uddannelsens dimittender.

Det er interessant for os at indgå i et samarbejde med Økonomi og IT-uddannelsen, fordi vi selv har et ansvar i forhold til at uddanne nye medarbejdere. Og her kan vi være med til at sætte en retning og være med til at forme de studerende, så de bliver meget attraktive for os, når de dimitterer.

Keld Bolby, Sundheds-It chef på Regionshospitalet Viborg

Vi har også selv et ansvar for at uddanne nye medarbejdere
Det er Keld Bolby, Sundheds-It chef, på Regionshospitalet Viborg, der har været i dialog med Økonomi- og IT-uddannelsen. Han er leder for en afdeling, der har fokus på at interagerer med det sundhedsfaglige personale og implementere IT-løsninger målrettet brugerne:

”Vi løfter en bred vifte af opgaver med udgangspunkt i optimering og digitalisering af arbejdsgange ved hjælp af nyeste teknologiske muligheder. Så vi er selvfølgelig meget interesseret i medarbejdere, der kan hjælpe os med at drive forandring og innovation i vores organisation”, forklarer Keld Bolby og siger videre:

”Det er interessant for os at indgå i et samarbejde med Økonomi og IT-uddannelsen, fordi vi selv har et ansvar i forhold til at uddanne nye medarbejdere. Og her kan vi være med til at sætte en retning og være med til at forme de studerende, så de bliver meget attraktive for os, når de dimitterer”.

De skal være dygtige til at lytte, rådgive og implementere
I Sundheds-It skal medarbejderne selvfølgelig have nogle stærke digitaliseringskompetencer. Men det er lige så vigtigt, understreger Keld, at medarbejderne er dygtige til at lytte, rådgive og implementere:

”Vi samarbejder med det sundhedsfaglige personale hele tiden. Så det er vigtigt, at medarbejderne forstår at sparre meget med hinanden og at arbejde på tværs i organisationen, hvis vi skal finde frem til de bedste løsninger”, pointerer Keld Bolby.

Det er i den brede portefølje af opgaver, der er placeret mellem brugerne og specialisterne, at Keld Bolby og Regionshospitalet Viborg fortrinsvis får brug for medarbejdere i fremtiden:

”De medarbejdere jeg i særdeleshed er interesseret i, er medarbejdere, der har en god forretningsforstå-else, og som forstår at se systemer ind i en organisatorisk kontekst. Og jeg tror, at dimittenderne fra Økonomi og IT-uddannelsen får evnerne til at navigere ind i det område”, fremhæver Keld Bolby.

Det er godt at have uddannelsen tæt på
Økonomi- og IT-uddannelsen er den første professionsbacheloruddannelse med fokus på netop Økonomi og IT Viborg. Derfor glæder Keld sig til et godt samarbejde. I første omgang håber Keld på, at han kan få de studerendes hjælp til at udnytte de mange funktionaliteter og potentialer i de store programmer, som hospitalet allerede arbejder med:

De medarbejdere jeg i særdeleshed er interesseret i, er medarbejdere, der har en god forretningsforståelse, og som forstår at se systemer ind i en organisatorisk kontekst. Og jeg tror, at dimittenderne fra Økonomi og IT-uddannelsen får evnerne til at navigere ind i det område.

Keld Bolby, Sundheds-It chef på Regionshospitalet Viborg

”Hvis vi skal indgå et samarbejde, der har værdi for begge parter, er det godt at have Økonomi og IT-uddannelsen tæt på. For så er de studerende allerede i Viborg, og de skal ikke transportere sig fra Aalborg eller Aarhus. Nu skal vi jo i første omgang se hinanden an og finde ud af, hvordan vi samarbejder bedst. Men jeg er meget fortrøstningsfuld, for jeg tror, at det bliver rigtig godt”, slutter Keld Bolby.

De studerende skal i første omgang starte op på uddannelsen i Viborg til august. Og så skal de lære, hvordan de optimerer, ændrer og skaber værdi i virksomheder ved hjælp af IT, før de bliver kastet ud i de første opgaver og skal vise deres værd.

Fakta

Økonomi og IT-uddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse på 3 1/2 år med seks måneders SU-berettiget praktik.

På uddannelsen lærer du at bruge digitale værktøjer til at drive forandring og innovation i virksomheder.

Du får en grundig og solid viden, der klæder dig på til at arbejde med komplekse problemstillinger indenfor IT- og projektøkonomi.

Uddannelsen bliver udbudt på Danias campus i Viborg.

Hjalp denne side dig?