Del siden
 
       

Skive Kommune er nomineret til bedste praktiksted

33-årige Danica Luna Dideriksen fra Erhvervsakademi Dania har nomineret Skive Kommunes afdeling for Kultur og Fritid til Årets Dania Praktik 2018. Som et led i sin uddannelse som BA i Hospitality Management tilbragte hun praktiktiden i Skive Kommune, og hun har været så begejstret for sit ophold, at hun nu indstiller afdelingen til prisen.
Artiklen fortsætter under billedet Danica, som læser hos Erhvervsakademi Dania, og Karina foran Skive Kommunes nye bygning
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/skive-kommune-er-nomineret-til-bedste-praktiksted/

Danica Luna Dideriksen er ikke i tvivl om, hvorfor Kultur og Fritidsafdelingen efter hendes mening er Danmarks bedste praktiksted.

- Jeg er blevet udfordret, inddraget og lyttet til i Kultur og Fritid. Det har haft en stor værdi for mig at lære indefra, hvad det vil sige at arbejde i en ambitiøs kommune som Skive. Jeg er blevet udviklet på alle fronter både fagligt og personligt, og jeg har fået stor opbakning og støtte fra alle, siger Danica Luna Dideriksen.

Vi har lært meget af Danicas analytiske evner. Dem har hun dygtigt bragt i spil i kommunen, og hun har været en naturlig medarbejder i teamet. Som praktikant i Skive Kommune har Danica fået tildelt nogle rammer og et mål for sit arbejde, og disse har Danica selv været god til at udfylde og udvikle sig med. Vi er meget beærede over, at hun nominerer os til prisen.

Karina Nør, praktikansvarlig/mentor, Fritid-og Kultur, Skive Kommune

Kulturforskelle blev en gevinst

Den 33-årige kvinde er oprindeligt fra Filippinerne, men valgte i 2009 at bosætte sig i Danmark med sin danske mand og to børn. Hendes første møde med uddannelses-systemet var ikke en dans på roser blandt andet på grund af kulturforskelle, men hos Skive Kommune har hun lært, hvordan disse kulturforskelle kunne bringes i spil og blive en gevinst. Det har været med til at præge hendes praktikophold i en positiv retning.

Hendes mentor/praktikansvarlig Karina Nør uddyber:

- Vi har lært meget af Danicas analytiske evner. Dem har hun dygtigt bragt i spil i kommunen, og hun har været en naturlig medarbejder i teamet. Som praktikant i Skive Kommune har Danica fået tildelt nogle rammer og et mål for sit arbejde, og disse har Danica selv været god til at udfylde og udvikle sig med. Vi er meget beærede over, at hun nominerer os til prisen, smiler Karina Nør.

Danica Luna Dideriksen er uddannet psykolog fra et universitet i Filippinerne, og hun blev uddannet som serviceøkonom i Danmark i 2014. Men den ambitiøse kvinde ønskede et ekstra akademisk lag og ville videreuddanne sig yderligere. Hun har netop sat punktum for overbygningsuddannelsen, Hospitality Management, som hun har taget fra Erhvervsakademi Dania i Randers. Hendes ønske er at arbejde i større organisationer med fokus på kultur som eksempelvis Skive Kommune.

- Jeg er interesseret i turisme, og der er mange veje at gå med faget fx i hotelbranchen. Men jeg ville noget mere, og jeg tænkte, at rent strategisk ville det være godt for mig at være der, hvor de overordnede beslutninger bliver truffet, strategien lagt og indflydelsen er stor, og det er den i Skive Kommune, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet Danica og Karina på trapperne ved den blå bygning Karina Nør (tv) sammen med Danica Luna Dideriksen. Karina Nør er beæret over nomineringen.

Jeg er blevet udfordret, inddraget og lyttet til i Kultur og Fritid. Det har haft en stor værdi for mig at lære indefra, hvad det vil sige at arbejde i en ambitiøs kommune som Skive.

Danica Luna Dideriksen, glad praktikant

Sammen med kollegerne i Kultur og Fritid har hun blandt andet beskæftiget sig med en af Skive Kommunes helt store satsninger ”Børnekulturnatten”. Her var hun blandt andet kontaktperson for nogle af de tiltag, som afdelingen står for, og hun har fået lov til at styre og udvikle projekter, som hun selv har sat sit præg på.

- Vores afdeling har fået et boost af den viden, som Danica har medbragt. Det er godt at få nyt input udefra, for kun på den måde bliver vi bedre, siger Karina Nør.

Landsfinale i Lego House den 16.maj

Danica Luna Dideriksen skal dyste mod fire andre finalister fra Erhvervsakademi Danias campusser den 11. april på Campus Randers. Foran et lokalt dommerpanel med blandt andre chefredaktør fra Randers Amtsavis, Axel Præstmark, skal hun overbevise panelet om, at Kultur og Fritid er den rigtige vinder af dysten.

Hvis hun vinder, betyder det, at hun går hun videre til landsfinalen i Lego House i Billund den 16. maj, hvor alle landets erhvervsakademier er med.

Dommerpanelet her består af blandt andre folketingspolitikeren Christine Antorini fra Socialdemokratiet og administrerende direktør i Lego House, Jesper Vilstrup.

Hjalp denne side dig?