Del siden
 
       

Thit skifter sin brede malerpensel ud med kuglepen og kontor

23-årige Thit Wede Jodehl har søgt ind på uddannelsen til administrationsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Viborg. Hun er uddannet i en helt anden branche, nemlig som bygningsmaler, men nu håber hun på en ny karrierevej.
Artiklen fortsætter under billedet Thit Jodahl på Erhvervsakademi Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/thit-skifter-sin-brede-malerpensel-ud-med-kuglepen-og-kontor/

- Det er noget af et skifte, må jeg indrømme, men jeg kan godt lide at arbejde i teams med andre mennesker, og det får jeg mulighed for som administrationsøkonom, siger Thit Wede Jodehl.

Hun blev færdig med uddannelsen til bygningsmaler i 2014 og har siden haft forskellige arbejder, dog aldrig som bygningsmaler, så nu skal der ske noget.


Artiklen fortsætter under billedet Thit Jodahl sammen med medstuderende fra datamatiker-uddannelsen på Dania Thit Wede Jodehl til åbent hus

For at blive klar til studiet på Erhvervsakademi Dania, er hun lige nu i gang med et forløb på VUC. Uddannelsen til administrationsøkonom ligger på Danias campus i Viborg, og Thit Wede Jodehl vil fremover pendle mellem hjembyen Skive, hvor hun bor med sin mand, og Viborg. Uddannelsen tager to år, og hun glæder sig.

- Jeg har altid været meget kreativ og god til at lave noget med mine hænder, og det gode ved en erhvervsakademiuddannelse er, at jeg kan se for mig, hvad jeg kan blive bagefter, siger hun.

En administrationsøkonom er typisk en all-round medarbejder, ofte kontorets blæksprutte, som kan klare administrative opgaver, være kommunikationsmedarbejder og HR-assistent i både den offentlige sektor og private erhvervsliv.

- Mit drømmejob er et job, hvor jeg både taler med chefen i firmaet og manden på gulvet og skal koordinere, hvad der foregår. Jeg elsker at planlægge og sætte i systemer, og de ting får jeg brug for i rollen som administrationsøkonom, siger hun.

Studieform tiltaler

Hun er også faldet for studieformen på Erhvervsakademi Dania.
- Der er meget gruppearbejde under uddannelsen, og man arbejder meget projektorienteret. Det kan jeg godt lide, siger Thit Wede Jodel.

Landets studerende får svar den 28. juli på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen. Alle er spændte – måske er Thit Wede Jodehl lidt mere spændt, end de fleste.

- Det er den eneste uddannelse, jeg har søgt ind på. Det skal bare være det! siger hun

Hjalp denne side dig?