Del siden
 
       

Uddannelsen til ESG-projektleder klæder Gitte på til at få en grøn profil

Gitte Eggert er udviklingskonsulent med fokus på den grønne omstilling i Haderslev Erhvervsråd. Her hjælper hun virksomheder med forretningsudvikling og med at blive mere bæredygtige. Derfor har hun valgt en efteruddannelse, hvor hun får den nyeste viden på området.
Artiklen fortsætter under billedet Gitte Eggert står på trappen ved Erhvervsakademi Dania, hvor hun elsker at være
2024-11-18
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/uddannelsen-til-esg-projektleder-klaeder-gitte-paa-til-at-faa-en-groen-profil/

Når man, som Gitte Eggert, blandt andet har til opgave at hjælpe små og mellemstore produktionsvirksom-heder med den grønne omstilling, er det helt afgørende for Gitte, at hun har kompetencerne og redskaberne til at hjælpe de virksomheder på en måde, der gør en forskel.

Miljø, klima, sociale forhold og virksomhedsadfærd
ESG er, lidt forenklet sagt, en måde at strukturere arbejdet med bæredygtighed på, som dækker over klima, sociale forhold og virksomhedsadfærd. Uddannelsen er målrettet den eller de personer i virksomheden som er tovholder på at samle dokumentation fra de tre områder og opgøre virksomhedens bæredygtighed indenfor områderne.

Hvis jeg skal give virksomhederne i Haderslev Kommune kvalificeret vejledning, skal jeg selv være klædt bedst muligt på. Derfor har vi i Haderslev Erhvervsråd prioriteret, at jeg tager en uddannelse, der kvalificerer mig til de opgaver, hvor jeg får en aktuel viden, og hvor jeg samtidig får 10 ECTS

Gitte Eggert

Men ESG er også et relativt nyt begreb, så der er ikke altid kun én måde at gøre tingene på, eller et rigtigt facit:

”Det er et nyt fagområde, jeg bevæger mig ind i, og jeg kan godt blive udfordret af, at der ikke er en endegyldig facitliste. Alligevel kan jeg implementere mange af de ting, jeg har lært på uddannelsen, i samarbejdet med virksomhederne – de er nemlig relevante og håndgribelige at arbejde med”, understreger Gitte Eggert.

Jeg skal selv være grøn, hvis jeg skal inspirere andre til at blive grønnere
Uddannelsen som ESG-projektleder er en hybriduddannelse. Det betyder, at Gitte, og de andre studerende selv kan vælge om de vil møde op til fysisk undervisning eller om de vil følge undervisningen online på uddannelsens seks moduler: ”Jeg har som udgangspunkt valgt at møde fysisk op til undervisningen på trods af, at jeg skal køre i 90 minutter for at komme frem. Det valg har jeg truffet, fordi jeg får et stort udbytte ud af at lære de andre studerende at kende og udveksle erfaringer med dem om, hvordan de implementerer ESG i deres organisationer” forklarer Gitte Eggert og siger videre:


”Transporttiden har ikke været et issue. Jeg vidste på forhånd - fordi jeg tidligere har samarbejdet med dem - at jeg ville tage uddannelsen på Erhvervsakademi Dania. De har nemlig en ambition om at være førende indenfor ’det grønne område’, og jeg ved at jeg får relevant, aktuelt fagligt indhold på deres efteruddannel-ser, så det var et helt naturligt valg for mig. Og hvis jeg skal have faglig pondus til at inspirere virksomhe-derne i Haderslev Kommune til at tænke grønnere, skal jeg selv være grøn og have et fundament med de bedste faglige forudsætninger. Det får jeg blandt andet som ESG-projektleder”.

Opbakning er afgørende for at lykkes
Gitte er cand. merc. i international virksomhedsudvikling, og hun har en solid erfaring med at igangsætte strategier og hjælpe virksomheder med forretningsudvikling. Men det kan være en udfordring for små og mellemstore produktionsvirksomheder at finde ressourcerne til at implementere grønne omstillinger og bæredygtighed fordi driften samtidig skal passes:

”Det er min opgave at forklare virksomhederne fordelene og give dem et vidensgrundlag, så de forstår, at der er forretning i at tænke grønt. De får nemlig en konkurrencefordel, hvis de dokumenterer, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Og det kan på længere sigt blive afgørende for om de lykkes i et stærkt konkurrencepræget marked”, siger Gitte Eggert.

Skal en virksomhed lykkes med at implementere en ESG-strategi kræver det, at der internt er opbakning til arbejdet med bæredygtighed:

”Jeg er meget spændt på at følge med i, hvordan virksomheder i forskellige brancher og i forskellige størrelser fremadrettet kommer til at lykkes med at implementere ESG. For hvilke tiltag fungerer? Hvad lykkes de med? Og vil der være ledelsesmæssig opbakning til arbejdet? Det bliver erfaringer, sammen med den viden jeg har fået med mig fra min uddannelse, som jeg kommer til at tage udgangspunkt i, når jeg skal inspirere og guide virksomhederne til at få det bedste udbytte ud af arbejdet med ESG”, slutter Gitte Eggert.

Gitte har, primo november, gennemført tre moduler på ESG-projektleder-uddannelsen, og hun afslutter uddannelsen i december.

Fakta om ESG projektleder

På uddannelsen får du:

  • Viden om ESG og projektledelse, som gør dig til en værdifuld ressource for virksomheden
  • Praktiske færdigheder til at identificere og imødegå udfordringer med bæredygtighed og grøn omstilling
  • Forståelse for de grundlæggende krav ift. ESG-processen og den tilhørende kontekst
  • Evnen til at identificere implementeringsstartegier og værdien af at være ’go-to’ i din virksomhed
  • Indsigt i værdien af at bruge konkrete og synlige indsatser i arbejdet, som ESG-projektleder
  • En uddannelse i ESG-projektledelse på 10 ECTS, der styrker din faglige profil og karrieremuligheder

Hjalp denne side dig?