En bus sætter 40 personer af på parkeringspladsen. Allerede sidder der et par hold på terrassen og spiser, et selskab på 39 kommer ned fra møde mod restauranten, og en håndfuld er gået ind i shoppen. Klokken er 11.30 på en hverdag i juli, og det summer af liv på Memphis Mansion, som er en tro kopi af Elvis’ hus og indeholder en af de største privatsamlinger i verden med Elvis’ effekter.
- På en god sommerdag har vi 3-400 gæster igennem, og det går helt klart bedre end før corona. Vi har udvidet med en Johnny Cash-udstilling, der lokker til, udviklet på events og udbygger vores terrasse, så vi kan have flere gæster udenfor i restauranten, forklarer Jakob Neve, der er event- og konferencechef for Memphis Mansion, som ligger i det sydlige Randers.
Han startede selv i jobbet om vinteren 2021, hvor corona stadig prægede oplevelsesindustrien.
- Vi er siden da blevet 10-15 mand mere, og vi er godt foran og vækster som hus på gæster og omsætning. Vi føler selv, vi har travlt, smiler Jakob Neve og viser samtidig et hold møde-gæster ud i restauranten.
Alle vækster
Det er ikke kun i Randers, det går godt. Ifølge tal fra Visit Denmark er dansk turisme er kommet godt fra land i 2024, hvor de foreløbige overnatningstal overgår antallet fra 2023 ifølge Danmarks Statistik.
- Turismen er et meget vigtigt erhverv for Danmark, fordi den skaber arbejdspladser og rammer for udvikling i hele landet. Derfor er det godt nyt, at turismen er i udvikling og viser sit potentiale. Jo flere turister, der vælger at lægge vejen forbi og opleve, hvad Danmark har at byde på, desto mere liv skabes der, siger CEO for VisitDenmark, Katja Moesgaard.
Det genkender Jakob Neve godt, der oplever meget få stille dage i forhold til tidligere.
- Jeg har gamle kolleger og venner i branchen, som jeg snakker med, og alle vækster og har godt med gæster. I 2022 og 2023 var der stadig efterveer efter corona, og det er væk nu, forklarer Jakob Neve og tilføjer, at især mødeaktivitet og konference-gæster er vokset.
Bred uddannelse med top-op
Et studie, der målretter sig til bl.a. oplevelsesindustrien, er vores service- og oplevelsesøkonom, der er en toårig videregående uddannelse indenfor turisme, events, hotel og restauration.
I år bliver 78 studerende optaget på studiet på Erhvervsakademi Dania mod 51 sidste år, hvilket glæder event- og konferencechefen Jakob Neve, der faktisk selv tog uddannelsen for 13 år siden.
- Da jeg tog den, var den så ny, man ikke kunne læse videre, men det kan du i dag, og det tror jeg er med til at gøre den attraktiv. Studiet er meget bredt, men en top-op på 1,5 år til bachelor gør, du kan specialisere dig, og på den måde undervejs på de to år finde ud af, hvad du vil, siger Jakob Neve.
Lige nu afventer han spændt vejrudsigten for resten af august, for det kan godt spille ind på omsætningen og især de søndagskoncerter, de arrangerer på plænen ved huset.
- Hvis vejret bliver godt, håber vi på en del gæster til koncert og på den nye terrasse ved restauranten, slutter han.
Samlet har det regionale erhvervsakademi med hovedkontor i Randers en stigning i antal optagne studerende på fem procent.