Del siden
 
       
 

Studiepraktik i uge 43

Studiepraktik er din unikke mulighed for at afprøve livet som studerende hos Erhvervsakademi Dania.

Studiepraktik hos Erhvervsakademi Dania er for dig der:

 • er igang med det sidste år på en gymnasiel ungdomsuddannelse (fx stx, hhx, htx eller hf)
 • allerede har fået huen og måske holder sabbat
 • har en erhvervsfaglig ungdomsuddannelse

Studiepraktik hos Erhvervsakademi Dania

Hvert år i uge 43 har du en helt unik mulighed for at komme i studiepraktik.
Her kan du opleve det nærværende studieliv, som vi værdsætter højt på alle vores campusser, og du kan tale med studievejledere, undervisere og høre den absolutte sandhed fra de studerende, som allerede går hos os. 

Hos Erhvervsakademi Dania har vi 26 videregående uddannelser, hvoraf de fleste tager to år. Alle vores uddannelser er målrettet erhvervslivet og du kan umiddelbart gå ud i job. Ikke mindst fordi undervisningen er virkelighedsnær og fordi du skal i praktik. 

Samtidig låser ingen af vores uddannelser dig, hvis du ønsker at læse en bachelor eller kandidat. Du har nærmest uanede muligheder med en videregående uddannelse fra Erhvervsakademi Dania.

Og i uge 43 har du mulighed for at blive klogere på vores 26 videregående uddannelser og opleve studielivet på vores 8 campusser i Grenaa, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg. 

Find dit studiepraktik-forløb

I begyndelsen af september kan du på studiepraktik.dk se de studiepraktik-forløb, vi tilbyder på hvert campus. Det er også dér, du tilmelder dig studiepraktikken. 

Herunder kan du læse lidt flere praktiske informationer om studiepraktikken: 

 

 • Ansøgningsperiode

  Periode: 5. - 14 september

  I ansøgningsperioden har du mulighed for at ansøge om en praktikplads på op til otte uddannelser i prioriteret rækkefølge.

  På nogle uddannelser er der et begrænset antal pladser. Med mindre andet er angivet under den enkelte uddannelses beskrivelse, så foregår fordelingen af pladser efter simpel lodtrækning. Alle har således lige store chancer for at få en praktikplads, uanset hvornår man indsender sin ansøgning i denne periode.

 • Husk at bekræfte din praktikplads

  Periode: 22. - 28. september

  Når pladserne er blevet fordelt, får du en mail med besked om du har fået tildelt en praktikplads eller ej. Herefter skal du bekræfte at du ønsker at tage imod praktikpladsen.

  Det er dit eget ansvar, at din praktikplads bliver bekræftet i tide – hvis ikke du takker ja til din praktikplads inden fristen, mister du praktikpladsen, og der er ikke mulighed for, at du får praktikpladsen igen. Der kan opstå ventetid på siden, hvis mange er logget på samtidigt, så lad være med at vente til sidste øjeblik.

  Hvis du ikke fik tildelt en praktikplads ved lodtrækning, så fortvivl ikke. Du kommer automatisk på venteliste til de praktikforløb som ligger i din kurv. Hvis der er nogen som ikke bekræfter den plads, de har fået tilbudt, går pladsen i stedet til en fra ventelisten.

 • Ledige pladser

  Periode: 29. september - 12. oktober

  I denne periode har du mulighed for at søge om at komme i praktik på en af de uddannelser, der stadig har ledige pladser. Her gælder der først-til-mølle princippet.

  Hvis du ikke fik ansøgt i ansøgningsperioden, kan du først søge om en praktikplads, når vi åbner for ledige pladser. Du kan derfor ikke komme på venteliste.

   

 • Transport

  Når du skal i Studiepraktik, skal du som udgangspunkt selv betale transporten til og fra uddannelsesstedet.

  I nogle regioner kan der være tilbud om gratis offentlig transport i forbindelse med studiepraktikken eller nedsat pris. Hold øje her på siden eller på studiepraktik.dk, hvor eventuelle tilbud om transport vil blive opdateret. 

   

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på dét campus, hvor du er interesseret i at komme i studiepraktik.

Vi glæder os til at byde dig velkommen! 

Hvad kan jeg blive?

Til studiepraktik hos os kan du blive klogere på, hvad du kan blive med vores uddannelser. 

Hvis du vil læse lidt om det inden du tager i studiepraktik hos os, så tjek vores "Hvad kan jeg blive"-univers. Her fortæller tidligere studerende, hvad de er blevet med deres uddannelser i bagagen. 

 

Hjalp denne side dig?