Del siden
 
       
 

Drengedrømme bliver til virkelighed i hotelbranchen

Fra Afrika og Manchester til Comwell i Aarhus. Christian Bendixens karriere inden for hotelbranchen har allerede som 33-årig ført ham vidt omkring takket være hårdt arbejde, dedikation og drengedrømme

Puden bliver rettet. Døren holdt. Smil. God service står i centrum for alt, hvad Christian Bendixen gør i sit arbejde på Comwell i Aarhus. Som Booking- og Front Office Manager er han ansvarlig for, at gæsterne får et godt første indtryk af hotellet sammen med sine 23 medarbejdere.

 

Det var dog ikke her, den 33-årige randrusianer havde regnet med at være, da han som teenager skulle finde vej i uddannelsesjunglen. Men med en kombination af markedsføringsøkonom-uddannelsen, bachelor i international hospitality management og hotelbranchen er det lykkedes ham at opfylde nogle af sine drengedrømme. Såsom at bo og arbejde i Manchester i England på byens Hilton-hotel.

Artiklen fortsætter under billedet Drengedrømme om at tjene stort fik ham til Afrika, fodboldfascination til England og nu har drømmen om et familieliv fået 33-årige Christian Bendixen til at slå sig ned i Randers med kort tur til arbejdet på Comwell i Aarhus.
 
Drengedrømme om at tjene stort fik ham til Afrika, fodboldfascination til England og nu har drømmen om et familieliv fået 33-årige Christian Bendixen til at slå sig ned i Randers med kort tur til arbejdet på Comwell i Aarhus.

”Det var en drengedrøm at bo i byen med mit yndlingsfodboldhold, og Hilton-kæden i sig selv var vild at arbejde i. Jeg får lov til at møde nogle spændende mennesker via mit arbejde, men første og eneste gang jeg har været ’star stroke’, var her, da jeg mødte Alex Ferguson. Det var stort,” smiler Christian Bendixen, der er glødende Manchester United-fodboldfan.

Afrika-eventyr
Efter at have afleveret sin bachelor på International Hospitality Management gik Christian Bendixen direkte fra praktikant og afløser til afdelingsleder på Hotel Radisson Blu i Aarhus i en alder af bare 25 år.

Artiklen fortsætter under billedet Ikke alle hoteller har en konferenceafdeling, men uanset hvilket job du kommer til, er der altid en reception. Derfor valgte Christian Bendixen at specialisere sig indenfor netop dette, hvor han i dag er leder for 23 medarbejdere
 
Ikke alle hoteller har en konferenceafdeling, men uanset hvilket job du kommer til, er der altid en reception. Derfor valgte Christian Bendixen at specialisere sig indenfor netop dette, hvor han i dag er leder for 23 medarbejdere

Efter samlet fire år drev en anden drøm ham til et femstjernet luksushotel i Afrika som overordnet leder.

”Jeg var bange for at blive en del af mængden, ville gerne have en anderledes oplevelse, og ja, så drømmer alle 13-årige drenge vel om at tjene en masse penge. Det kunne jeg i Senegal, og dét var en vild oplevelse,” fortæller Christian Bendixen.

Med hørte også en luksuslejlighed med udsigt til Atlanterhavet, private vagter og mødet med præsidenter, men også oplevelsen af at tjene mindst fem gange så meget som sine medarbejdere.
Det gjorde det svært at være leder på den måde, som Christian Bendixen gerne vil være det.

”Danske værdier om sammenhold og hele det sociale aspekt af arbejdslivet er vigtige for mig. Det er svært at etablere, når forskellen mellem mit og mine medarbejders liv er så stort, som det var der. Så finder man ud af, at det er godt at være i Danmark, men jeg ville ikke have været oplevelsen foruden,” smiler Christian Bendixen, der søgte til England efter et halvt år i Afrika.

Nyt er godt
De mange forskellige jobs i løbet af få års karriere har givet ham en værdifuld indsigt i både branchen og sig selv.

Artiklen fortsætter under billedet "Bacheloren i Hospitality Management gav mig en ballast, som jeg i høj grad har gjort brug af efterfølgende," forklarer Christian Bendixen.
 
"Bacheloren i Hospitality Management gav mig en ballast, som jeg i høj grad har gjort brug af efterfølgende," forklarer Christian Bendixen.

”Hotelbranchen accepterer, at man shopper rundt. Jeg rekrutterer ikke selv nogen med en forventning om, at de bliver hos os i 5-10 år. Det siger jeg også til jobsamtaler, og 30 års jubilæer er usædvanlige i branchen. Jeg tror tværtimod, det er meget sundt med udskiftning,” forklarer Christian Bendixen, der står for rekrutteringen til booking- og front office-afdelingerne.

Nye medarbejdere er lig med udvikling og nye input.

Artiklen fortsætter under billedet I fremtiden vil Christian gerne blive hoteldirektør, men det skal være helt rigtigt og ske på rette tid.
 
I fremtiden vil Christian gerne blive hoteldirektør, men det skal være helt rigtigt og ske på rette tid.

”Når vi siger goddag til nye, får vi videreudviklet vores team. Alternativet er, at vi stagnerer, og tingene står stille, og derfor synes jeg, det er rigtig fedt at få nye ind. Foruden efteruddannelse fornyer et flow i udskiftningen af medarbejdere afdelingen,” fortæller han.

Work smart
I dag er mange drengedrømme testet af, og udenlandsopholdene indstillet for en tid.

Christian Bendixen har nemlig for nylig købt hus i Randersforstaden Kristrup med sin hustru Maria, der venter deres første barn til sommer. Hun har været med ham i Afrika, hvor man arbejder seks dage om ugen. Det samme var tilfældet i England, hvor ingen arbejdsuge var under 45 timer.
Det gav en skæv balance i hans liv.

”Vil du ind i hotelbranchen, skal du arbejde for det. Men det er ikke timerne, der afgør om, man er en succes eller ej. Man skal lade være med at lade arbejdet fylde det hele, har jeg lært. Det er vigtigt med work-life-balance,” siger han og uddyber:

”Jeg fungerer bedre i dag, fordi der er en bedre balance. Det dur ikke kun at være verdensmester på arbejdet og glemme at købe en liter mælk på vejen hjem. Don’t work hard, work smart,” smiler han nikkende.

Eget hotel
Et par uopfyldte drengedrømme er dog stadig at finde hos Christian Bendixen. Engang i fremtiden vil han gerne være direktør for sit eget hotel. Men ikke for enhver pris.
”Det må ikke ske for hurtigt, og det skal være det rigtige. Jeg vil ikke gøre det - bare for at gøre det. Det skal være rigtigt. Jeg har altid haft en tro på egne evner, og det får mig fremad,” siger han.

Uddannelsen i International Hospitality Management

  • 1,5-årig top-up uddannelse på bachelorniveau
  • Er opbygget af to semestre på studiet, mens 3.semester foregår i praktik i en virksomhed og med at skrive bachelorprojekt
  • Fagene på studiet bliver blandt andet virksomhedsdrift, strategisk værdiskabelse, værtskab samt medarbejder- og organisationsudvikling
  • Findes i Randers på Erhvervsakademi Dania
  • Åbner for ansøgninger den 1. februar på eadania.dk
  • Afhængig af ansøgers baggrund, lukkes tilmeldingen enten 15. marts eller 5. juli

Selvom ingen af hans forældre har været i hotel- eller servicebranchen, kunne en oplevelse på kontoen inspireret af dem godt lokke til udlandet igen.

”Min far været med til at bygge Radisson Blu hotel i Kina, så jeg har nogle gange tænkt, det kunne være sjovt at gå i hans fodspor og komme dertil, men ikke nu. Lige nu er det barn og Comwell,” slutter han.

Hvad kan du blive som bachelor i International Hospitality Management

  • Hotelmanager
  • Turismechef
  • Restaurantmanager
  • Eventchef

Hjalp denne side dig?