Del siden
 
       

Datamatikerne Tor Vestergaard og Bjarke Ørrild har skabt virksomheden Sirenix og udvikler verdens bedste 3D software

3D grafik bliver i dag brugt i mange forskellige brancher, men det er en meget tidskrævende og bekostelig affære.

Det vil Grenaa-fyrene Bjarke Ørrild og Tor Vestergaard ændre ved hjælp af Sirenix3D, der er en innovativ software, som gør det muligt for andre end kun udviklere at skabe uendelige variationer af 3D-grafiker.

Vi udviklede konceptet på studiet til datamatiker

Bjarke Ørrild, datamatiker og CEO for Sirenix

Det gør avancerede problemstillinger let løselige for andre end programmører og øger derfor drastisk produktionshastigheden for folk, der laver 3D grafik. 

Samtidig er det en modulær software, så andre udviklere kan let udvide programmet med andre skræddersyede funktioner og moduler. Produktet vil derfor altid kunne udvides.

”Vi har allerede udviklet en ’proof of concept’-prototype, som var vores afgangsprojekt på Dania, som beviser, at konceptet kan virke, og at vi er i stand til at fuldføre det,” fortæller Bjarke Ørrild og tilføjer, at projektet var en del over, hvad der er normalt for datamatiker-studerende at levere til eksamen.

For når først makkerparret bliver grebet af en idé, har de svært ved at give slip igen.

”Vi arbejdede over 12 timer om dagen alle ugens dage på det, men vi har også en tendens til at angribe de her overdrevne, avancerede projekter. Vi gjorde det mange gange på uddannelsen, der er meget projektbaseret, så vi kunne udfordre os selv på det niveau, vi var på,” siger han.

Investorer fra Paris og San Francisco
De to har altid drømt om at blive selvstændige, når de var færdige på uddannelsen.

Derfor var de også i praktik som iværksættere i deres eget firma og flyttede ind i iværksættermiljøet Game Hub Scandinavia i Grenaa. Her har man har hjulpet dem med at komme til Game Connection i både Paris i Frankrig og San Francisco i USA, hvor de mødte over 30 investorer hvert sted og stadig er i dialog med flere.

Ambitionerne har altid været store for de to iværksættere.

”Om et år har vi en prototype af hovedproduktet og underprodukter til Sirenix3D klar til salg. Til den tid burde vi være igennem den tidlige iværksætterfase og være en etableret virksomhed, der tjener penge. Men det skal være solidt, godt lavet, gennemtestet og gennemført, før vi sender det ud. Det er og skal være state-of-the-art,” smiler Bjarke Ørrild.

Hvad kan du blive som datamatiker

  • Spiludvikler
  • Softwareprogrammør
  • Appudvikler
  • Software arkitekt
  • Iværksætter
  • Frontend udvikler

Hjalp denne side dig?