Del siden
 
       

Emilie udskiftede jordomrejsen og backpack med salgsjob og briefcase

Emilie Holm Sørensen studerer til handelsøkonom hos Erhvervsakademi Dania i Horsens. Med en STX i rygsækken fra Viborg Katedralskole i 2014 var hun klar til at indtage verden før sin videregående uddannelse.

Fire jobs på samme tid, hårdt arbejde og et ønske om at opleve verden sendte den unge kvinde jorden rundt. Det var en oplevelse, som hun aldrig ville have været foruden. Efter fire måneders rejsen med en kæmpestor oplevelse rigere vendte Emilie hjem, for så blot igen at knokle igennem med flere forskellige jobs, så hun denne gang kunne finansiere endnu en rejse. I 2016 tog hun på backpackertur til Indonesien og Australien helt alene i en periode på adskillige måneder.

"Det kræver en vis form for socialt væsen at rejse alene. Man lærer at stå på egen hånd og blive selvstændig, og det betyder også, at man skal engagere sig anderledes i de mennesker, man møder. De oplevelser jeg har haft i udlandet gør, at jeg har en anden tilgang til udfordringer herhjemme. Jeg er blevet meget målrettet med det, jeg ønsker af min uddannelse som handelsøkonom," uddyber den 22-årige studerende.

"Jeg valgte uddannelsen som handelsøkonom, fordi jeg kunne kombinere teori og praktik. For mig var det vigtigt, at der var et stort element af hands on, hvor jeg kunne få erfaring ind under neglene i stedet for bare at læse i bøger," fortæller Emilie Holm Sørensen.

Fastansat før endt studietid

Hun har været så dygtig i sin praktiktid hos marketingvirksomheden Out of Home Media i Aarhus, at hun kan skrive fastansat salgskonsulent på sit CV. Hun bliver først færdiguddannet handelsøkonom til sommer, men et intenst og spændende træningsforløb i firmaet har tændt en gnist i Emilie Holm Sørensen, og hun har sagt ja tak til ansættelse allerede nu.

"Jeg har faktisk været i gang med to uddannelser på samme tid: Som handelsøkonom og som trainee sælger i min praktiktid. Jeg blev undervist af direktøren i mit traineeforløb, hvor der meget meget fokus på learning by doing. En gang om ugen vendte vi en case situation om en kunde og gik i dybden med, hvordan den ellers kunne være håndteret. Jeg afsluttede mit interne forløb med en eksamen og et diplom, hvor jeg fik topkarakter," lyder det beskedent fra Emilie Holm Sørensen.

Handelsøkonomuddannelsen er et godt valg

En del af jobbet hos Out of Home Media består i kundeanalyser, og det aspekt interesserer den unge kvinde. Hun synes, det er givende at være med til at finde løsninger på kunders udfordringer, være med til at finde frem til kundebehovet og lære om den gode kommunikation, der rammer målgruppen.

"Uddannelsen som handelsøkonom har været det helt rigtige valg for mig. Jeg har lært rigtig meget om salg og markedsføring, og det har jeg kunnet bruge både i min praktiktid og nu som fastansat salgskonsulent. Jeg er socialt anlagt, og jeg har været glad for gruppearbejdet, hvor vi studerende har kunnet sparre med hinanden. Det har været en god måde at lære på for mig," forklarer Emilie Holm Sørensen.

 

Hvad kan du blive som handelsøkonom?

  • Online Sales Coordinator
  • E-handels assistent
  • Marketingmedarbejder
  • Salgssassistent eller -leder
  • Indkøber
  • Iværksætter
  • Sælger
  • Key Account Manager

Hjalp denne side dig?