Del siden
 
       

Andreas udvikler it-løsninger til bank: ”Jeg har fået mit drømmejob”

Andreas Jensen tog en chance og flyttede til Grenaa for at læse til datamatiker og softwareudvikler med fokus på spiludvikling. Her fandt han sig selv og har i dag sit drømmejob ved Sparekassen Kronjylland
Artiklen fortsætter under billedet Softwareudvikler Andreas Jensen, der har læst i Grenaa på Dania Games, smiler, fordi han har fået verdens bedste job
2021-11-22
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/andreas-udvikler-it-loesninger-til-bank-jeg-har-faaet-mit-droemmejob/

Den 27-årige Andreas Jensen vidste intet om banker, da han søgte praktikplads hos Sparekassen Kronjylland i Randers. Igennem to år havde han læst på Erhvervsakademi Dania i Grenaa med fokus på spiludvikling, men teknikkerne til at kode og kreativt løse problemer kan bruges på enhver branche, så Andreas Jensen slog til.

”Det var et skud i tågen at søge til banken, og der vandt jeg så lotteriet,” smiler Andreas Jensen, der kommer fra Spentrup ved Randers.

Artiklen fortsætter under billedet Maskotten Kronse hygger sig på it-udvikler Andreas' skrivebord ved Sparekassen Kronjylland Det var lidt af et tilfælde, at Andreas Jensen endte i praktik ved Sparekassen Kronjylland, hvor han i dag er fastansat som udvikler. Et sted, han selv kalder verdens bedste arbejdsplads. Foto: Anne-Mette Gyldenløv

I dag er han blevet fastansat i banken som it-udvikler og elsker det.

Her kan han nemlig gøre en forskel for sine kolleger som udvikler. Fx skulle kolleger tidligere indtaste data fra et excelark ind i en hjemmeside manuelt. Nu gør robotter, som Andreas har udviklet, det for dem. Det giver en masse overskud til bankrådgiverne - og en følelse af mening med jobbet for Andreas.

Artiklen fortsætter under billedet "Under studiet fandt jeg på mange måder mig selv," fortæller Andreas Jensen roligt fra hovedkontoret for Sparekassen Kronjylland

”Det gør mig glad. Der er ulykkelige jobs i it, hvor man ikke kan se meningen med det, man laver. Det her er et godt og ærligt job, hvor jeg skaber værdi for andre og gør mine kollegers hverdag nemmere. Det her er mit drømmejob,” smiler Andreas, der arbejder tæt sammen med forretningen og får feedback fra kravstillerne.

Bachelor giver fordele
I gamle dage havde bankrådgiverne mange papirer om hver enkelt kunde om lån, pensioner og investeringer.

I dag er det hele samlet ét sted digitalt, og det står Andreas Jensen for at udvikle. Her bruger han især kompetencer fra bacheloren i softwareudvikling, som uddannede datamatikere kan tage på 1,5 år i Grenaa.

”Alle de ting, vi laver hver dag på mit job, kender jeg fra bacheloren. Den har betydet en større faglighed samt åbnet en helt ny verden af muligheder og fordele, fordi du kommer i dybden på en anden måde,” fortæller Andreas Jensen og nævner opbygningen af databaser som et eksempel.

”Du lærer at oprette databaser på datamatikeruddannelsen, men på softwareudvikling lærer du en nemmere måde at gøre det på. Nu, hvor jeg kender den teknik, er den uundværlig,” siger han.

Fik plads til at finde sig selv
Før Andreas Jensen startede på studiet i Grenaa, var han efter gymnasiet bogbinder på en fabrik. Han var glad for computerspil, men han havde aldrig overvejet at designe dem selv, indtil kæresten skulle starte i netop Grenaa på studiet til multimediedesigner. Derfor var det en hel ny verden, der åbnede sig, da han startede på studiet.

”Jeg havde ingen it-færdigheder overhovedet, så det var lidt hårdt i starten, fordi jeg skulle lære et helt nyt sprog og kultur, men jeg fik hurtigt en god forståelse for de forskellige discipliner i udvikling,” forklarer Andreas Jensen, der på studiet også fandt ud af mere om sig selv. Gennem mange år havde han været sporty og meget udadvendt. Men det var mere af nød end af lyst, opdagede han i Grenaa.

Artiklen fortsætter under billedet Softwareudvikler Andreas Jensen, der har læst i Grenaa på Dania Games, smiler, fordi han har fået verdens bedste job ”Jeg havde ingen it-færdigheder overhovedet, da jeg startede på studiet til datamatiker, men jeg blev virkelig bidt af det og fortsatte på softwareudvikling,” forklarer Andreas Jensen, der i dag er udvikler ved Sparekassen Kronjylland. Foto: Anne-Mette Gyldenløv

”Jeg fik plads til at være mig og fandt ud af, at jeg i virkeligheden er ret indadvendt. På den måde fandt jeg mig selv under studiet,” smiler han roligt.

Den gode oplevelse har betydet, at Andreas Jensens lillebror nu også er begyndt på studiet i Grenaa.

”Han har de samme problemer, jeg havde i starten med en stejl læringskurve, så når jeg hjælper ham, føles det som om, jeg er tilbage igen. Det er lidt sjovt,” fortæller Andreas Jensen, der stadig laver spil, når han kommer hjem fra arbejdet i banken.

KORT om professionsbachelor i softwareudvikling

HVAD: En bacheloroverbygning til datamatikere
HVORFOR: Lær udvikling af store systemer, udvikler-databaser, softwareintegration og computer graphics
HVORDAN: Udgangspunktet er spil fx systemer til multiplayer platforme og game engines
HVOR: Dania Games i Grenaa
HVORNÅR: Starter 7. februar 2022
HVOR LÆNGE: Tager 1½ år
HVORLEDES: Søg ind via eadania.dk senest 10. januar 2022 kl. 12.00

Hjalp denne side dig?