Del siden
 
       

Praktik som energiteknolog blev til job på kun to uger

Allerede to uger inde i sin praktik som energiteknolog fik 51-årige Brita Lassen tilbudt jobbet, hun har i dag ved DS Energy i Bjerringbro
Artiklen fortsætter under billedet Britta, der er uddannet energiteknolog fra Erhvervsakademi Dania, står ved et højt bord med en måler i hånde, som de sælger ved DS Energy
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/britas-praktik-blev-til-job-paa-kun-to-uger/

Karriereskiftet fra at undervise i naturfag på Rødkærsbro skole var taget.

24 år havde Brita Lassen været lærer, men nu skulle der ske noget nyt. Det nye skulle være uden løftede pegefingre og følelsen af at være gårdvagt.

Valget faldt på energiteknolog-studiet på to år i Randers på Erhvervsakademi Dania, hvilket var en bred uddannelse med alt det, hun kunne lide: miljø, natur og gøre en forskel.

Tre måneders praktik i en virksomhed er en fast del af uddannelsen, og via netværk kom hun ud til DS Energy i Bjerringbro, der sælger og opsætter udstyr til dataopsamling af energiforbrug. Dengang havde virksomheden kun tre ansatte.

- Efter 14 dage siger min makker, at vi skal lade Brita være den næste ansatte. Det synes jeg også. Hun har en fantastisk kombination af kompetencer for os, smiler Jarl Gorridsen, der er direktør for DS Energy og fortsætter:

Jeg har brugt rigtig meget af det fra studiet i praktikken og bruger meget nu i mit faste job

Brita Lassen, energiteknolog ved DS Energy

- Jeg har en aversion for folk, der tager drastiske valg, og selvom vi ikke kendte til uddannelsen, blev vi besnæret af hendes baggrund. Hun forstod al vores arbejde og det tekniske i varme, el og energi. Det var tydeligt, at hun havde lært det på studiet, siger Jarl Gorridsen.

Bredt studie, bredt job
På den måde blev Brita Lassen medarbejder nummer fire i sommer. Nu er virksomheden allerede på 10 i Danmark plus tre i England. Selv mener 51-årige Brita Lassen fra Løvskal, at succesen skyldes virksomhedens kultur.

- Jeg tror, at jeg passer godt ind her, for jeg er en selvstændig voksen, og jeg er ikke bange for at bede om hjælp eller sparring. Selv direktøren og teknikeren spørger hinanden om hjælp. Det er kulturen, forklarer hun.

 

Britas råd til dig, der overvejer et karriereskift:

  • Du skal ikke være bange for at prøve noget nyt
  • Giv dig tid til at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig
  • Stå af ræset – du finder ikke ud af det på en weekend
  • Dine kompetencer og erfaring er brugbar, selvom du måske ikke tror det
  • Få fagforening, studievejleder og andre til at hjælpe dig, når du er kørt fast

Allerede under sin praktik fik Brita Lassen brugt sit studie til energiteknolog og lavede bl.a. instruktionsmanualer, som hun i dag opdaterer løbende. Derudover står hun for kvalitetssikring, input til ESG-rådgivning og skal stå for et nyt community. Et bredt spekter, som passer godt sammen med den brede uddannelse til energiteknolog.

- Jeg har brugt rigtig meget af det fra studiet i praktikken og bruger meget nu i mit faste job. Det er et spændende sted at være lige nu, smiler Brita Lassen, der bestemt ikke fortryder sit karriereskifte.

Artiklen fortsætter under billedet Britta, der er uddannet energiteknolog fra Erhvervsakademi Dania, står ved et højt bord med en måler i hånde, som de sælger ved DS Energy Brita Lassen valgte at skifte folkeskolejobbet ud med studiet til energiteknolog. I dag er hun ansat ved DS Energy, hvor hun også var i praktik under studiet. De sælger og opsætter udstyr til energi-data-opsamling, som den Brita Larsen står med i hånden. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Dania.

Hjalp denne side dig?