Del siden
 
       

Canada- og Randers-studerende mødes i Hobro

Internationale kompetencer er vigtige som energiteknolog, men de kommer ikke kun af at rejse udenfor Danmarks grænser. Via ”Internationalization at Home”-programmet var canadiske energiteknologer på besøg hos Danias danske studerende med blandt andet besøg ved Ballard Power Systems
Artiklen fortsætter under billedet Energiteknologer stående på græsplæne foran grå bygning
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/canada-og-randers-studerende-moedes/

13 studerende og deres undervisere fra Humber College i Canada har for nylig besøgt Erhvervsakademi Dania i Randers. Som en del af et intensivt to-ugers program fulgte den canadiske gruppe af energiteknologer Danias studerende i en bred vifte af aktiviteter såsom undervisning, foredrag, virksomhedsbesøg, tur til Samsø og sightseeing i Danmark.

En af de mange aktiviteter i programmet med fokus på at øge de studerendes internationale kompetencer var besøg ved Ballard Power Systems, der er en global leverandør af innovative løsninger til energi- og brændselsceller.

Artiklen fortsætter under billedet Studerende flyver med droner udenfor campus i Randers Energiteknologerne arbejder meget med droner i Randers, så det skulle de canadiske energiteknologer selvfølgelig også lære om på deres besøg

''Vores mål er at erhverve ny viden om teknologi, der kan hjælpe overgangen fra fossile brændstoffer til en mere bæredygtig energiforsyning. Vi valgte at besøge Ballard på grund af den unikke brændselscelle-teknologi, og fordi vi tror på, at det vil give de studerende en god og lærerig oplevelse," siger Kim Ingelhardt Jørgensen, der er adjunkt på energiteknolog-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania.

Artiklen fortsætter under billedet Studerende giver hinanden hånd i kantinen på Danias campus i Randers Energiteknolog-studerende fra Randers og Canada var sammen i 14 dage for at få styrket deres internationale kompetencer og netværk

Turens guide var Raimonds Osins, der selv har læst på Erhvervsakademi Dania til autoteknolog.

Globalt udsyn er efterspurgt
Gennem hele studietiden får de studerende på erhverhvsakademiet flere tilbud om internationale oplevelser som fx udlandspraktik, studieture og winter- og summer schools, men også hjemme på Dania med forelæsninger af internationalt anerkendte professorer, International Week og gæstestuderende fra internationale partneruniversiteter.

”Det er en kæmpe fornøjelse at være med til at styrke de studerende interkulturelle kompetencer, som kommer både dem selv og det danske erhvervsliv til gavn. Netop et globalt udsyn og evnerne til at kunne samarbejde internationalt er efterspurgte på arbejdsmarkedet, hvilket igen er med til at styrke de studerendes employability,” siger chef for vejledning og internationalisering på Dania, Lise Bøgild-Jakobsen.

Et globalt udsyn og evnerne til at kunne samarbejde internationalt er efterspurgte på arbejdsmarkedet

Lise Bøgild-Jakobsen, chef for vejledning og internationalisering

Hun fortsætter:
”Vi giver vores studerende internationale kompetencer, som kan bruges både på det personlige og professionelle plan– og det gør vi igennem aktiviteter i udlandet, men i høj grad også gennem aktiviteter hjemme, hvilket det canadiske besøg af Humber College på Dania i Randers er et godt eksempel på,” slutter Lise Bøgild-Jakobsen.

Læs mere om vores mange internationale tilbud her

Hjalp denne side dig?