Del siden
 
       

Praktikophold giver nærvær og glæde

En succes. Det er konklusionen på 24-årige Caroline Hvids praktikophold hos Lalandia, hvor teorier fra Hospitality Management-uddannelsen i Randers levede sig ud i praksis, og nu har sikret en plads i finalen om at blive det bedste praktikophold på Dania.
Artiklen fortsætter under billedet HR Manager Lene Stejnicher fra Lalandia sidder ved siden af praktikanten Caroline Hvid  - de smiler begge to
2022-04-22
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/caroline-hvid-praktikophold-i-lalandia-giver-naervaer-og-glaede/

Konkurrencen om at blive Danmarks bedste praktikophold er i gang på landsplan.

En af finalisterne er lokale Caroline Hvid fra Randers, der har indstillet sin praktikplads Lalandia i Billund til den prestigefulde pris, fordi hun var som praktikant ’ansat’ på lige fod med sine kolleger ved feriecenteret.

Fra start fik hun lov til at tage ansvar som en del af sit studie på bacheloruddannelsen i Hospitality Management på Erhvervsakademi Dania, og hun fik selv mulighed for at tage mange beslutninger indenfor de rammer, hun arbejdede med.

Jeg har været stort set alle steder i Lalandia løbet af praktikken

Caroline Hvid

Det giver også mening at sidde ved siden af
En af de opgaver, Caroline Hvid løste under sin praktik, var udviklingen af en Kulturprofil. En profil baseret på en interviewundersøgelse med medarbejdere og ledere om, hvordan det er at arbejde i Lalandia. Og som den første af 40 respondenter i undersøgelsen skulle hun interviewe direktøren. Så det var spændende fra start.

Under sit praktikophold løste Caroline Hvid opgaver, som bragte hende rundt i hele organisationen, og det begejstrede hende, fordi hun fik prøvet sig selv af i mange situationer.

”Jeg har været stort set alle steder i Lalandia løbet af praktikken - jeg har været ude i marken, og jeg har snakket med rigtig mange forskellige mennesker. Det har været lærerigt, og jeg fandt samtidig ud af, at jeg kan bruge rigtig mange af de ting, jeg har lært på min uddannelse i praksis,” siger Caroline Hvid og forklarer om sine erfaringer:

”En af de ting, jeg også har lært meget af, er, at jeg har fået lov til at sidde med til mange møder. Bare det at se, hvordan informationer finder vej gennem organisationen, hvordan den bliver overgivet til medarbejderne, og hvordan de forskellige medarbejdere og ledere håndterer deres hverdag har været spændende”.

Det er først og fremmest værdifuldt for os at få nye input og øjne på de ting vi gør

Lene Stejnicher

Værdifuldt med nye øjne
Lene Stejnicher, Lalandias HR Manager i Billund og Søndervig, har været Carolines vejleder under hendes praktikophold. Lene er bevidst om kun at tilknytte praktikanter, når hun har en konkret opgave praktikanten kan arbejde med, og hun har fokus på, hvad praktikanten skal byde ind med:

”Vi vidste, at vi ville have lavet en kulturprofil. Så det krævede, at praktikanten havde en faglighed, der matcher opgaven. Men lige så vigtigt er det – og det er blandt andet der, Caroline har været god – at vi får en praktikant ind, som tager ansvar, kan arbejde selvstændigt og som selv ser muligheder”, roser Lene Stejnicher.

Hun har været lige så glad for at have Caroline Hvid i praktik, som Caroline har været for at være ved Lalandia.

”Caroline har selvstændigt påtaget sig opgaven. Hun har været god til selv at se hvilken vej vi skal gå for at løse opgaven bedst. Og så er det først og fremmest værdifuldt for os at få nye input og øjne på de ting vi gør, og hvordan vi gør dem. Det har givet os meget,” fortæller Lene Stejnicher.

Landsfinale i København 25. maj

Caroline Hvid skal dyste mod fire andre finalister til Årets Dania Praktik 2022 den 22.april på Erhvervsakademi Dania i Randers. Her får hun fem minutter til at overbevise publikum om, at hun skal vinde prisen som årets bedste praktikophold på Dania.

Hvis hun vinder, går hun videre til landsfinalen i København i Industriens Hus 25. maj, hvor alle landets erhvervsakademier er med. Dommerpanelet her består af blandt andre folketingspolitiker Ida Auken (Socialdemokratiet), næstformand i FH Nanna Højlund og Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank.

Hjalp denne side dig?