Del siden
 
       

Christian er finansøkonom-studerende og sælger peanutbutter for 7-cifrede beløb

Det er 27-årige Christian E. Errboe, som står bag firmaet Peanutbutter Pusheren. Idéen opstod en aften, hvor Christian hældte en pose peanuts op i sin mors blender og trykkede på start. Blenderen er siden skiftet ud med produktions- og lagerlokaler på 100 kvm.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/christian-er-finansoekonom-studerende-og-saelger-peanutbutter-for-7-cifrede-beloeb/

Christian havde i et par år eksperimenteret lidt frem og tilbage med peanutbutter i små mængder før Peanutbutter Pusheren for alvor startede op i 2020. Christians kæreste, Helena, fandt på navnet Peanutbutter Pusheren, og de valgte at investere i det første, beskedne produktionsudstyr.

Ristede peanuts og en smule salt. Intet andet. Det er ingredienserne i peanutbutter. Det er ikke en videnskab. Men Christian ville finde den perfekte kombination af de helt rigtige nødder, den helt rigtige ristning af nødderne, det helt rigtige saltniveau og den helt rigtige konsistens. Det er han lykkes med.

Online-uddannelse giver den afgørende fleksibilitet
I 2020 arbejdede Christian som personlig træner - i det omfang corona-epidemien tillod det – og det var sideløbende med trænergerningen, at Peanutbutter Pusheren fik luft under vingerne. Kundeporteføljen voksede stille og roligt, men Christian var usikker på, om det skulle være et fritidsprojekt eller fuld tid:

”Vi fik ’GRØD’ som den første større erhvervskunde i 2021, og der begyndte firmaet at tage meget af min tid. Samtidig savnede jeg at få nogle flere faglige værktøjer og redskaber, og jeg begyndte at se på forskellige uddannelser. Så jeg læste om mulighederne og var til online-intromøde på finansøkonom-online-uddannelsen, og det var det rigtige match for mig”, fortæller Christian E. Errboe og siger videre:

”Fleksibiliteten i en online-uddannelse er helt afgørende for mig. For jeg skal rykke hurtigt, når ordrerne kommer. Og så er det en kæmpe fordel, at jeg kender vores læseplan og forløbene på uddannelsen, så jeg kan læse lidt foran, hvis jeg ved, at jeg på et senere tidspunkt får travlt i produktionen”.

Fleksibiliteten i en online-uddannelse er helt afgørende for mig. For jeg skal rykke hurtigt, når ordrerne kommer. Og så er det en kæmpe fordel, at jeg kender vores læseplan og forløbene på uddannelsen, så jeg kan læse lidt foran, hvis jeg ved, at jeg på et senere tidspunkt får travlt i produktionen

Christian E. Errboe, finansøkonom-online-studerende og peanutbutter pusher

Økonomifagene kan Christian bruge 1:1 i firmaet
Det er i særdeleshed økonomi-fagene på finansøkonom-online-uddannelsen, som Christian kan bruge mere eller mindre 1:1 i det daglige arbejde med udviklingen af Peanutbutter Pusheren. Men der er også fag, der giver ham en baggrundsviden og en ballast, som han ved, at han kommer til at bruge på lidt længere sigt:

”Mange af de ting vi lærer om lån, finansiering og kassekredit på uddannelsen er noget jeg bruger i min dagligdag i firmaet. Det er vigtig viden for mig, når jeg skal træffe beslutninger. Og jeg ved, at de ting vi lærer om mikro- og makroøkonomi og markedsmekanismer også vil være vigtig viden for mig i fremtiden”, pointerer Christian E. Errboe.

Artiklen fortsætter under billedet Christian E. Errboe kan producere 400 kilo peanutbutter om dagen, hvis han for alvor giver den gas!

Peanuts i tonsvis og 400 kilo peanubutter på en dag
Det var i 2022 at Christian startede på finansøkonom-online-uddannelsen, og det var i 2022 han og kæresten flyttede ind deres nuværende hus med tilhørende produktionsfaciliteter. Samme år landede Christian Joe & the Juice som kunde og så blev produktionen sat op i skala:

”Når vi får peanuts hjem fra Argentina, får vi typisk et par tons per levering. Jo mere vi bestiller, jo billigere per kilo bliver nødderne”, forklarer Christian E. Errboe.

Christian kan producere 400 kilo peanutbutter på en dag. Han producerer både med Peanutbutter Pusherens eget navn på etiketten og med private labels (med andre firma-navne på etiketten) til blandt andet ’GRØD’:

”Men vi kan ikke bare bestille 10 tons nødder hjem, for vi skal være sikre på, at det er friske nødder vi bruger, for det er på friskheden vi blandt andet adskiller os fra supermarkedernes peanutbutter”, konstaterer Christian E. Errboe

Mere benhårdt arbejde end flødeskum
Det kan lyde meget besnærende, at Christian kan jonglere et firma med en omsætning på den pæne side af millionen med den ene hånd og en online-uddannelse med den anden hånd. Men som alle iværksættere ved, så er benhårdt arbejde og vedholdenhed fundamentet for at lykkes. Og tingene går aldrig den lige vej:

”Der er masser af gange, hvor jeg har tænkt: Nu kan det sgu også være lige meget og opgive det hele. Der er hele tiden bump på vejen - leverandører som leverer det forkerte, ting der driller i produktionen og alt muligt andet som kan gå galt. Og det er dig og kun dig, der står med ansvaret. Men sådan er det at være iværksætter. Omvendt ville jeg aldrig undvære følelsen af at lykkes med noget, som er helt mit eget”, slutter Christian E. Errboe med overbevisning i stemmen.

Der er masser af gange, hvor jeg har tænkt: Nu kan det sgu også være lige meget og opgive det hele. Der er hele tiden bump på vejen, og det er dig og kun dig, der står med ansvaret. Men sådan er det at være iværksætter.

Christian E. Errboe, finansøkonom-online-studerende og peanutbutter pusher

Peanutbutter Pusheren er vokset støt og roligt de sidste fire år. Det skal firmaet fortsætte med, men måske med lidt mere speed. Christian er nemlig i dialog med flere detailkæder og forventer en lancering i maj 2024, så Peanutbutter Pusheren også får en naturlig plads på de bedste supermarkeders hylder. Det skal nu ikke udvikle sig til vokseværk, for Christian er også meget bevidst om, at det gør firmaet sårbart, hvis han bliver for afhængig af kun én kunde.

Du kan læse meget mere om Peanutbutter Pusheren og købe den lækre peanutbutter på: www.pbpusheren.dk

Fakta

Finansøkonom-online-uddanelsen er en 2-årig kort videregående uddannelse med tre måneders SU-berettiget praktik.

Uddannelsen kombinerer teori og praktik. De første tre semestre fokuserer virkelighedsnært på teorien, inden du på fjerde og sidste semester skal i praktik i tre måneder i en finansiel virksomhed. I praktikken bliver teorierne afprøvet i praksis. Efter praktikken mangler du kun den afsluttende opgave.

Næsten alle studieaktiviteter udføres som fjernundervisning. Du skal dog møde op lørdag inden studiestart. Når du er optaget, vil du modtage yderligere informationer omkring tid og sted.  

Du kan i løbet af uddannelsen deltage i live-webinarer. Det giver den store fordel, at du har mulighed for at stille spørgsmål til underviseren og dine medstuderende. 

Webinarerne bliver desuden optaget, så du kan se dem på den online læringsplatform, som du vil blive introduceret til på uddannelsen. 

 

Hjalp denne side dig?