Mængden af data er i løbet af få år eksploderet, og virksomheder er ved at drukne i data. En helt ny professionsbachelor-uddannelse i dataanalyse vil uddanne specialister til at hjælpe virksomhederne, og tilsyneladende er det også noget, som de uddannelsessøgende gerne vil.
5. juli kl. 12 var der endelig ansøgningsfrist for den som mange andre videregående uddannelser i Danmark, og faktisk har hele 21 personer valgt at søge ind på studiet, som er en oplagt overbygning til en kort, videregående uddannelse.
Det er et stort plus i min bog, at vi skal være et mindre hold
Morten Christensen, ansøger til uddannelsen i dataanalyse
”Jeg er super glad for antallet af ansøgere på dataanalyse. Det understreger efterspørgslen af uddannelsen. Vi har fået ansøgere fra mange steder i landet og med meget forskellige baggrunde, hvilket betoner relevansen for uddannelsen i dag. Vi glæder os virkelig til at starte et fedt hold op, som vil kunne supplere hinanden i forhold til faglighed og livserfaring,” siger campuschef Mette Pedersen fra Erhvervsakademi Dania i Viborg.
Poker som dataanalyse
Den beskrivelse passer meget godt på 35-årige Morten Christensen fra Tranbjerg uden for Aarhus, der har søgt ind på uddannelsen. Han har i knap otte år har været professionel pokerspiller. Det gav rigtig mange gode oplevelser i ind- og udlandet, men også en arbejdsuge på 60-70 timer.
”Jeg savnede en normal hverdag og struktur. Som en overgang til normal arbejdsdag startede jeg i en børnehave, og nu vil jeg gerne tage et skidt videre i min karriere,” fortæller Morten Christensen, der kan se ligheder med poker og dataanalysen.
”Poker er også en masse data, som jeg skal omdanne til beslutninger, og det er det samme, jeg skal gøre med data for virksomheder. Det minder en del om hinanden,” smiler han.
Mere målrettet
Egentlig har Morten Christensen en baggrund som bachelor i økonomi og administration fra handelshøjskolen, men har ikke brugt uddannelsen i 10 år på grund af pokerkarrieren. Det har givet udfordringer med jobsøgningen.
”Uddannelsen er lidt forældet, og jeg er ikke forrest i køen til jobs, så uddannelsen i dataanalyse vil give mig noget mere konkret at koble min viden op på. Den gør mig mere målrettet i min søgning,” siger han.
Holdet i Viborg bliver ikke lige så stort, som han har været vant til på universitetet i Aarhus, men det ser han udelukkende positivt på.
”Vi var nemt over 200 personer til en forelæsning, og så kan man godt misse noget. Så det er et stort plus i min bog, at vi skal være et mindre hold og have ”almindelig” undervisning,” smiler Morten Christensen.
I alt har 2.864 personer søgt ind på Erhvervsakademi Dania, hvilket er rekord for det jyske erhvervsakademi.