Del siden
 
       

Studerende arbejder med Salling Groups forsynings-sikkerhed

El-installatør-studerende får gjort svær teori håndgribelig ved at arbejde med Salling Groups nye bageri i Aarhus, hvilket begejstrer de studerende
Artiklen fortsætter under billedet El-installatør studerende Thomas, Mickael og Mads griner sammen. De hygger sig med projektet i samarbejde med Salling Group på Erhvervsakademi Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/el-installatoerer-kigger-paa-salling-groups-bageri/

Salling Groups nye store bageri i Aarhus kræver strøm at holde kørende. Meget strøm.

Og netop det er en faglig udfordring, som el-installatør-studerende på Erhvervsakademi Dania har fået lov til at kigge nærmere på. Først hvordan strømmen er lavet i bygningen, og nu hvordan det kommer ind via forsyningsnettet.

”Det er en fed måde at arbejde på, og så arbejder vi med noget, der faktisk findes, og vi har set i virkeligheden. Det er ikke noget, underviseren bare har fundet på. Jo mere virkelighedstro, det er, jo sjovere bliver det at arbejde med på studiet,” siger Thomas Doktor på 28 år fra Viborg.

Artiklen fortsætter under billedet Thomas Doktor (til venstre) og Michael Christensen (højre) er begejstrede for at få lov til at regne på forsyningen af strøm til Salling Groups nye bageri. Thomas Doktor og Michael Christensen sidder ved siden af hinanden og kigger på skærmen, hvortil Thomas styrer musen. I baggrunden ses deres projekt på en tavle med mange post-its

Hans gruppemakker Michael Christensen fra Mors nikker.

”Det er rart at have et billede på, hvad det er, vi sidder og regner på. Jeg havde ingen idé om, hvordan en transformerstation ser ud. Det gør jeg nu,” smiler Michael Christensen på 25 år.

Studerende bliver taget alvorligt
En del af opgaven er at kigge på nødforsyningen til det store bageri, der sikrer frisk brød til Føtex-butikkerne i Aarhus og omegn. Forsyningssikkerhed er alfa og omega, forklarer Peter Emil Juul, der er installationschef ved Salling Group.

Artiklen fortsætter under billedet En bog om personalejura, en kaffekande, et mundbind og en masse ledninger ligger på bordet, hvor de studerende arbejder med projektet Projektet strækker sig over flere uger, så der skal godt med kaffe, læsestof og friske mundbind til undervejs.

”Det er jeg spændt på at læse om. Vi er dybt afhængige af, at der altid er strøm i vores distributions- og produktionslokationer samt selvfølgelig også i alle vores butikker. At sikre fødevarer til alle er en samfundsvigtig funktion, og det koster rigtig mange penge, hvis der fx er brand i en transformer, og vi står uden strøm,” forklarer installationschef Peter Emil Juul.

Han er glad for at kunne give de nuværende studerende opgaven. Det var han selv glad for, da han var studerende på erhvervsakademiet tilbage i 2006.

”Da jeg selv var studerende, var det dét fedeste med virkelighedens projekter. At man bliver taget alvorligt af samarbejdspartnere, var ekstremt motiverende som studerende, og derfor har jeg altid stillet mig til rådighed med opgaver efter studietiden,” forklarer Peter Emil Juul, der førhen har arbejdet ved bl.a. Lindpro og Elcon.

Ingen facit på jura og ledelse
Undervejs er gruppens elektrikere ikke bare blevet klogere på transformerstationer og effekttab, men også på arbejdet inden for forsyning.

”Jeg troede, det kun var gamle og grå mennesker, der arbejdede med det, men sådan er det jo slet ikke. Det er et felt med tempo og udvikling i, og det går op for mig, at der er mange andre jobmuligheder med installationsuddannelsen, end jeg troede,” siger Mads Grønvad fra Hobro.

Projektet indeholder også opgaver i jura og organisationsledelse, og det udfordrer de studerende, der alle har baggrund som elektrikere.

Artiklen fortsætter under billedet El-installatør Studerende Thomas Doktor sidder ved sin computer med bg foran sig og kigger smilende på dig "Det er ikke noget, underviseren bare har fundet på. Det gør det til et fedt projekt," forklarer Thomas Doktor, der efter nytår skal i praktik ved Konstant.

”Vi er praktikere. Vi kan godt lide, at der er et facit, og det er der ikke til de opgaver, da det er mere situationsbestemt. Og så er det er måske ikke lige ord, vi er stærkest med, så den del med rapport er svært. Men det er stadig et fedt projekt,” smiler Thomas Doktor.

Midt i december skal de studerende til den store autorisationsprøve, der er virkelig svær, og hvor de i seks timer skal svare rigtigt på mange opgaver på kort tid.

Hjalp denne side dig?