Del siden
 
       

Enar fik ny chance til livet - og blev handelsøkonom

Et voldsomt trafikuheld kostede næsten Enar Medzic livet, og han tog det op til revision. I dag er hans liv ændret fuldstændig via studiet til handelsøkonom og job ved Arriva
Artiklen fortsætter under billedet
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/enar-fik-ny-chance-til-livet-og-blev-handelsoekonom/

Han husker det ikke ske. Men Enar Medzic husker tiden efter 1. april 2012, da han var 16 år. Om natten kører bilen galt.

”Jeg smadrer sideruden med hovedet, så mit kranie flækker, og jeg får bilen ned over mig,” siger Enar Medzic, der utroligt nok overlever den voldsomme ulykke med kun få ar.

Men uheldet bliver også Enar Medizics redning. Det er nemlig hans wake-up-call til at komme ud af en dårlig omgangskreds, der var ved at få ham i uføre. En omgangskreds, der også var skyld i, at han var i den bil om natten den 1. april.

Jeg fik en chance til. Den skal ikke gå til spilde.

Enar Medzic

”Jeg stod ved en skillevej i mit liv. Og så fik jeg en ny chance. Det fik mig til at indse, at jeg skulle skabe noget med den chance, jeg har fået,” smiler han.

Teori møder praksis

I dag sidder han som 25-årig i skjorte og bukser med presfolder på Arrivas kontor i Stilling. For siden færdselsuheldet satte han sig for at få mest muligt ud af sin tid ved at stramme sig an med skolen og tage en kort videregående uddannelse til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania.

Artiklen fortsætter under billedet I dag læser Enar en kandidat på deltid ved siden af jobbet som projektleder ved Arrivas busorganisation.

”Den lange praktikperiode og muligheden for at læse videre var helt rigtig. Mange i min omgangskreds gik på universitetet og havde svært ved at finde job som akademiker, så jeg ville noget andet,” siger Enar Medzic, der efter et års teoretisk undervisning fik praktikplads ved Arriva i Stilling efter et opslag på LinkedIn.

Herefter tog tingene fart med otte måneders lønnet praktik.

”Handelsøkonom-uddannelsen er nok det bedste, jeg har gjort i forhold til min karriere. De otte måneder, hvor jeg fik lov til at udnytte og bruge de teorier i praksis, som jeg havde tillært mig, var virkelig med til at vise mig vejen og udvikle mig i den helt rigtige retning,” forklarer Enar.

Praktik gjorde Enar voksen

Allerede 14 dage efter han var begyndt på praktikken, tilbød hans chef ham at blive fastansat.

Han er i dag ansat som projektleder, hvor han arbejder med optimering, udvikling og strategisk eksekvering i Arrivas busorganisation på 3.500 medarbejdere og 1000 busser i Danmark.

”På studiet fik jeg i faget Projektledelse lært de helt rigtige værktøjer, teorier, modeller og andet, som jeg til daglig bruger i mit arbejde,” fortæller Enar Medzic, der har taget en vild personlig rejse under praktikken.

Artiklen fortsætter under billedet ”Før jeg kom i praktik som handelsøkonom, var jeg doven og gik ikke op i ret meget. Det har virkelig ændret sig,” smiler Enar Medzic.

”Jeg er blevet voksen og moden af at være i praktik. Min kæreste vil nok sige, at jeg har fundet mig selv og min passion,” smiler han stort.

Læser kandidat ved siden af

Ved siden af er han lige nu ved at færdiggøre sin bachelor i international business på Leeds Beckett University online, men han er allerede gået i gang med sin master på samme linje, hvilket svarer til en kandidat på deltid. Selvfølgelig ved siden af fuldtidsjobbet ved Arriva.

”Det kræver en benhård prioritering, men jeg har rigtig god support på hjemmefronten. Og jeg tror aldrig, jeg bliver færdig med at uddanne mig,” forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet De fleste ville få åndenød af at følge med Enar Medzic på både job- og uddannelsesfronten. Men han vil ikke spilde sin chance for at få mest muligt ud af livet, som han nær mistede som 16-årig.

Sidste år blev han udtaget til et særligt talentprogram ved Arriva, hvor han rejste knap 20.000 km rundt i Europa for at lære af de bedste og havde ansvar for et større digitaliseringsprojekt.

Men sådanne udviklinger kommer også store overvejelser over, hvad fremtiden skal bringe.

”Som projektleder er jeg intern konsulent i virksomheden, og den type arbejde vil jeg fortsætte med. Jeg vil gerne være en rådgiver for mange virksomheder og hjælpe dem i den rigtige retning. Hvilket felt af rådgivning det bliver, det må fremtiden vise,” siger han og slutter:

”Jeg har fået en chance til, og den vil jeg ikke lade gå til spilde.”

Hjalp denne side dig?