Del siden
 
       

Færøske Brynjar vil være multimediedesigner i Skive

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 udløb fredag den 15. marts klokken 12.00. Og det ser godt ud for Danias uddannelser i Skive, der oplever en stigning i antallet af ansøgere.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/faeroeske-brynjar-vil-vaere-multimediedesigner-i-skive/

Samlet set er der 24, der har søgt ind på Dania i Skive som 1. prioritet sammenlignet med 17 ansøgere i 2023. Det svarer til en fremgang på 41 % og dækker over uddannelserne: Datamatiker, multimediedesigner og e-handel, der for første gang blive udbudt som online-uddannelse i 2024.

På kvote 2 bliver ansøgerne bedømt både på deres karakterer, deres erhvervserfaring, højskoleophold og lignende. På kvote 1 er det alene karaktergennemsnittet, som er afgørende for, om en ansøger er kvalificeret til at komme ind på en uddannelse. Det er også gennem kvote 1, at der kommer flest ansøgere, men alligevel er kvote 2-tallene en god indikator for en positiv tendens.

Vi er lykkes med at skabe et godt studiemiljø, hvor vi er tæt på vores studerende. Her er de ikke bare én ud af mange. Her er de vigtige hver især.

Søren Husted-Pedersen, campuschef i Skive

Det kræver en ekstra indsats fra de mindre uddannelsessteder
Tallene glæder i hvert fald campuschef i Skive, Søren Husted-Pedersen. Han er samtidig meget bevidst om, at det kræver en ekstra indsats at tiltrække studerende til mindre uddannelsessteder. Og det er netop det, de gør på Dania i Skive:

”Vi er lykkes med at skabe et godt studiemiljø, hvor vi er tæt på vores studerende. Her er de ikke bare én ud af mange. Her er de vigtige hver især. Vi prioriterer også at etablere forskningsaktiviteter og skabe internationale samarbejder, som kommer vores studerende til gode. Desuden gør vi en stor indsats for at etablere samarbejder med erhvervslivet, de andre uddannelsesinstitutioner i området og kommunen”, understreger Søren Husted-Pedersen.

Digitalt design, en kusine og en kæreste har været afgørende
Brynjar Olsen er en dem, der har søgt ind på en uddannelse gennem kvote 2. Han er 28 år, bor på Færøerne og arbejder både på en fiskefabrik og spiller en masse musik. Samtidig drømmer Brynjar om at flytte til Skive og læse til multimediedesigner på Dania:

”Der er flere ting, som er afgørende for, at jeg søger ind på multimediedesigner-uddannelsen. Digitalt design har altid interesseret mig, og jeg har en kusine, som er uddannet multimediedesigner i Danmark, og alt det hun fortæller mig og viser mig, er rigtig spændende”, fortæller Brynjar Olsen og fortsætter:

”Jeg har også en kæreste, som allerede bor i Skive. Hun har boet der i to år, og hun er ved at uddanne sig til snedker. Så jeg har været på besøg i byen flere gange, og jeg har læst rigtig meget om uddannelsen. Derfor var jeg egentlig ikke så meget i tvivl om, hvilken uddannelse jeg vil tage, og hvor jeg vil tage den”.

Hellere en lille end en stor by
Brynjar bor i dag i den færøske by Skola med 600 indbyggere. Det fungerer han godt med, og han er bevidst om, at han hellere vil bo i en lille end i en stor by:

”Skive passer mig godt. Den er hyggelig, og jeg kommer tæt på vand og natur. Her er alt det, jeg har brug for, og det er overskueligt”, siger Brynjar Olsen.

Skive passer mig godt. Den er hyggelig, og jeg kommer tæt på vand og natur. Her er alt det, jeg har brug for, og det er overskueligt.

Brynjar Olsen, potentielt kommende studerende på multimediedesigner-uddannelsen

Så de fysiske rammer i Skive passer Brynjar godt. Det gør indholdet og det praksisnære fokus på multime-diedesigner-uddannelsen på Dania også:

”Det er vigtigt for mig, at det er en uddannelse, der er rettet mod erhvervslivet, at der er meget samarbejde med virksomheder under uddannelsen, og at jeg skal ud i praktik. For det er på den måde, jeg lærer bedst. Jeg kan ikke bare sidde og læse teori, jeg skal prøve tingene af”, slutter Brynjar Olsen.

Brynjar får, sammen med alle de andre ansøgere gennem kvote 2, svar på, om han er kommet ind på multimediedesigner-uddannelsen den 26. juli kl. 00.01.

Faktaboks – kvote 2

De studerende, der søger ind på en uddannelse gennem kvote 2, bliver vurderet på følgende parametre:

  • Skriftlig motiveret ansøgning vedlagt den digitale ansøgning som bilag.
  • Karakterer-gennemsnittet i den adgangsgivende eksamen.
  • Fagniveauer i fag som er indeholdt i den adgangsgivende eksamen.
  • Anden uddannelse og fagrelevante kurser.
  • Erhvervserfaring - min. 30 timer pr. uge i minimum 16 uger.
  • Andre aktiviteter i minimum 16 sammenhængende uger, fx højskoleophold og udlandsophold, der ikke er ferie.
  • Frivilligt ulønnet arbejde af op til 1 års varighed.

Ansøgningerne til kvote 2 bliver behandlet individuelt.

Hjalp denne side dig?