Del siden
 
       

Finans-uddannelse baner vejen for ejendomsdrøm

Kristian Kock Pedersen ejer allerede to ejendomme, som han lejer ud, men målet er meget større. Derfor læser han nu til finansøkonom for at gøre drømmen til virkelighed
Artiklen fortsætter under billedet Finansøkonom-studerende Kristian Kock Pedersen smilende foran den gamle stationsbygning i Hammel.
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/finansuddannelse-baner-vejen-for-ejendomsdroem/

Man kan godt blive lidt forpustet, hvis man forsøger at følge med Kristian Kock Pedersen. I en alder af bare 33 år kan han kalde sig fuldtidsstuderende, far til fire drenge, gift med selvstændig frisør og tømrer.

”Og til marts får vi en pige. Så 5. barn er på vej,” smiler han stort.

Med sådan et tempo ville de fleste ikke kaste sig ud i flere projekter, men det kan Kristian Kock Pedersen ikke lade være med. Han har nemlig en drøm om at blive ejendomsudvikler og -investor med egen udlejningsvirksomhed.

Viden om belåning og investeringsrådgivning er vigtig for mig for at komme videre med virksomheden

Kristian Kock Pedersen, studerende og ejer af Kock Ejendomme

Derfor startede han i september på et nyt eventyr som studerende på den videregående uddannelse til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg.

”Drømmen er at leve af at købe, renovere og leje gamle ejendomme ud på fuld tid. Jeg spekulerer ikke i køb og salg, og jeg ser mig selv som ejendomsudvikler,” siger han.

Artiklen fortsætter under billedet Finansøkonom-studerende Kristian Kock Pedersen smilende foran døren til den gamle stationsbygning i Hammel. Studerende. Ejendomsudvikler. Far til snart fem. Tømrer. Iværksætter. Kristian Kock Pedersen har mange titler, men føler sig ikke tynget af forpligtelserne. Han elsker, at der er gang i den.

Interessen for at beregne kom, da han som tømrer arbejdede som byggeleder. Han begyndte at bogføre og beregne tilbud for sin mester, men følte, at han manglede basisviden.

”Samtidig er viden om belåning og investeringsrådgivning er vigtig for mig for at komme videre med virksomheden, så det giver mig flere kort på hånden at tage uddannelsen,” siger Kristian Kock Pedersen, der bor i Voldby ved Hammel.

Selvom det er en del år siden, han sidst sad på skolebænken, passer niveauet på studiet ham godt. Og så har han erfaring med i rygsækken, som andre ikke har.

”Det løfter mig meget på studiet, at jeg kan koble erfaring til alt den teori, vi lærer. Min livserfaring med fx at købe et hus kommer mig til gode, mens at skrive rapporter ligger langt væk i hukommelsen i forhold til mine medstuderende, der kommer direkte fra gymnasiet,” forklarer han.

Kronjuvelen i Hammel

Han og konen har købt, renoveret og solgt flere ejendomme, så de i dag har deres eget hus i Voldby ved Hammel, en udlejningsejendom i Sahl ved Bjerringbro og ikke mindst kronjuvelen i virksomheden: stationsbygningen fra år 1902 midt i Hammel.

Artiklen fortsætter under billedet Stationsbygningen i Hammel opført i 1902. En rød murstensbygning i to plan med hvidmalede vinduer med smalle sprosser. I juli 2018 kom kronjuvelen i Kristians udlejningsvirksomhed: Stationsbygningen i Hammel.

Beliggende over for kommunen med p-pladser og butikker tæt på er det et perfekt sted at bo til leje for både private og erhvervsdrivende.

Men først skulle det renoveres, og det har Kristian Kock Pedersen selv stået for i sin sparsomme fritid.

”Jeg går meget op i at renovere efter den oprindelige stand. Jeg vil ikke udleje noget, som ikke er pænt og i orden. En af lejerne var skeptisk, da jeg fortalte om mine planer, men da hun så det færdige resultat, blev hun ellevild,” forklarer han. 

Ejendommen er en ikonisk bygning for byen, men også for Kristian Kock Pedersen. Oppe under taget i den ene side ligger nemlig en mikroskopisk lejlighed, som han og konen boede i, da de mødte hinanden.

”Nu bor vi på over 400 m2, så der er sket lidt siden,” griner han.

Drømme og prioriteringer
Med lejere, ejendomme, snart fem børn og studie får Kristian Kock Pedersen ofte ét spørgsmål:

Hvordan i alverden kan alt det lade sig gøre?

”Det er nok en kliche, men det er et spørgsmål om planlægning og prioritering,” smiler han og uddyber:

”Der er ingen opskrift på, hvordan man løser det, men det nytter i hvert fald ikke at sætte sig ned i et hjørne og sige, det er andres skyld. Min kone Tina og jeg finder løsninger, og der er altid en vej. Det er mentaliteten hos os begge, og vi løfter hinanden. Vi har fået tilegnet os en evne til at manøvrere os rundt om det, så vi ikke føler os tynget af forpligtelserne,” slutter han med et smil.

Den videregående uddannelse til finansøkonom tager 2 år, og der er studiestart i Silkeborg i september og februar.

Jeg spiller ikke computerspil om aftenen. Det har jeg ikke tid til, men det er også helt fint.

Kristian Kock Pedersen, studerende, selvstændig og snart far til 5

Hjalp denne side dig?