Del siden
 
       

Jonas forener fodbold og mursten som finansøkonom

Midt i et fodboldeventyr i Belgiens bedste række læser tidligere Randers FC-spiller Jonas Bager til finansøkonom online og arbejder i sin egen ejendomsvirksomhed i praktikperioden
Artiklen fortsætter under billedet Fodboldspiller Jonas Bager i sit spillertøj klar til kamp, men ved siden af læser han til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/fodboldprof-forener-fodbold-og-mursten-som-finansoekonom/

Umiddelbart kan det virke som om, at fodbold og ejendomshandel ligger meget langt fra hinanden. Men ikke for 25-årige Jonas Bager fra Hadsten.

Mens fodbolden er hans job, er ejendomshandel i fokus på hans studie. Han læser nemlig finansøkonom online på Erhvervsakademi Dania ved siden af karrieren som professionel fodboldspiller ved Bruxelles-klubben Royal Union SG.

- Jeg har altid godt kunne lide at gå i skole, og det blev et trivielt liv efter træningen, da jeg flyttede til Belgien i sommeren 19. Når jeg ikke brugte min hjerne, stod den af, forklarer Jonas Bager, der altid har haft en ydmyg tilgang til sit fodboldtalent.

Det giver mig en følelse af at, efter fodbold har jeg mulighed for at gøre, hvad jeg har lyst

Jonas Bager, finansøkonom-studerende og professionel fodboldspiller

Han har altid været glad for matematik og ejendomshandel, og studiet giver ham noget at kunne falde tilbage på, når fodboldkarrieren en dag er slut. Men studiet har også givet ham meget mere.

- Jeg har været utrolig glad for at have mit studie, der gav indhold i hverdagen udover fodbold. På grund af corona har jeg ikke set familie og venner så meget som håbet, så det har været utroligt vigtigt for mit mentale helbred at have studiet, fortæller Jonas Bager, der før Bruxelles spillede seks år for Randers FC.

Ejendomme for fodboldpengene
I øjeblikket er han i praktik i sin egen virksomhed, der er et selskab med ejendomme i Aarhus og Randers.

Uddannelse til sportsudøvere

Erhvervsakademi Dania samarbejder med 4player, der hjælper professionelle sportsudøvere med at forberede sig på den dag, de ikke længere har deres sport fuldtid.

Udover uddannelsen til finansøkonom har Dania også online-uddannelse til

- handelsøkonom

- markedsføringsøkonom

- serviceøkonom med speciale i e-sport eller travel guide management

- En vis procentdel af fodboldspillere går personligt konkurs, hvilket kan synes paradoksalt, når de tjener så mange penge på deres talent. Ved at købe ejendomme får jeg en fordel ud af at tjene mange penge nu, forklarer Jonas Bager, der bruger meget af pensum fra studiet i praksis i sin virksomhed.

Det er blandt andet at regne på, om en ejendom er en god investering, holde styr på lejeloven via erhvervsjura og administration af ejendommene. I fremtiden har han et mål om at have 30-50 lejemål for sin virksomhed. Det kræver både hænder og kapital, så lige nu tager han det roligt og nyder arbejdet med virksomheden.

- Det giver mig en følelse af at, efter fodbold har jeg mulighed for at gøre, hvad jeg har lyst til, smiler han glad.

Ydmyg liga-sensation
For tiden er manges øjne rettet på hans belgiske fodboldklub Royal Union SG, der sidste år rykkede op i den bedste række i Jupiler Pro-ligaen.

Med et af de laveste budgetter i ligaen fører holdet i øjeblikket og ser ud til at kunne tage sit første mesterskab hjem siden 2.verdens krig.

Selv forklarer han succesen med en kombination af flere ting.

- Vi har haft en sportschef, der har købt gode spillere ind, vores angreb scorer mange mål, vores forsvar et godt og vi har et stærkt sammenhold, smiler Jonas Bager.

Den store succes for holdet har fået fodboldspillerens pris til at stige til over en million euro. Men sin egen personlige værdistigning betyder meget mindre end ejendomsmarkedets top- og nedture for den 25-årige spiller.

- Jeg har heldigvis en agent, der tager sig af min fodbold-business-del. Så jeg skænker det ikke en tanke, at jeg er en vare i et stort fodboldspil, forklarer han.

Om Jonas Bager kan løfte pokalen, får vi se i starten af maj-måned.

Hjalp denne side dig?