Del siden
 
       

Fra LinkedIn til toppen af Himalaya

Markedsføringsøkonom Suvethini Kandasamy tog sin praktik i Indien hos Earthjust Ecosystems Foundation. Her fortæller hun om oplevelsen, og om du også skal tage i praktik i udlandet
Artiklen fortsætter under billedet
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/fra-linkedin-til-toppen-af-himalaya/

Den 14. december 2019 drog jeg afsted på eventyr. Jeg havde skiftet den trygge tilværelse som studerende hos Dania i Viborg ud med et praktikophold i Indien. Jeg havde med hjælp fra min underviser fundet min praktik organisation gennem LinkedIn i ønskedestinationen Indien. Indien med dets alsidighed og mangfoldighed har altid stået mig nært, hvorfor jeg glædede mig som et lille barn til at starte i praktik. Jeg vidste nemlig med sikkerhed, at jeg ville møde en hel anden social- og arbejdskultur.

Indiens mangfoldighed kommer også til udtryk ved de mange forskellige sprog, der tales i de respektive stater. I Sydindien i staten Tamil Nadu taler man tamilsk, og da mine forældre er fra Sri Lanka, taler og skriver jeg tamilsk flydende. Derfor besluttede jeg mig faktisk for at lede efter en virksomhed i Sydindien. Da dette ikke kunne lade sig gøre, fandt jeg en i Nordindien.

Om mig

Alder: 24 år

Uddannelse: Færdiguddannet markedsføringsøkonom

Uddannelsessted: Erhvervsakademi Dania Viborg

Videreuddannelse: Top-op i International handel og markedsføring

Du tænker nok, hvordan det kunne lade sig gøre at underskrive praktikkontrakten samtidig med, at alle parter var glade. Jeg var så heldig, at min praktikplads var fleksibel nok til at give mig mange forskellige opgaver, som kunne løses fra flere tusinde kilometers afstand.
I de første to uger af min praktik drog jeg dog til Nordindien for at møde mine kommende kollegaer.
Her blev jeg præsenteret for Berry Clean, som var det projekt, jeg skulle arbejde med i løbet af de tre måneder.

Et af de store spørgsmål, før jeg startede i praktik var, om jeg ville trives i hverdag, hvor jeg var herre over min egen tid. Jeg var som sagt ansvarlig for at nå mine deadlines og tilrettelægge min dag, da jeg befandt mig over 1000 kilometer fra min praktikorganisation. 

Hver dag blev startet med et telefonisk møde, hvor vi hver især præsenterede vores to-do-lister. Derefter havde vi en kort snak og så fokuserede vi på vores opgaver hver især. 

Under min praktik fik jeg lov til at arbejde med mange forskellige opgaver - alt fra dataanalyse til produktdesign og ledelse og meget mere. 

Ved udgangen af hver uge skulle jeg præsentere mit arbejde.

Min anbefaling

Overvejer du også at tage på et udlandsophold under dit studie? Det vil jeg i hvert fald kraftigt opfordre dig til at gøre.

 

Et udlandsophold vil styre dine faglige og sociale kompetencer. Du vil skabe bekendtskaber, som vil være bindeled i et stort netværk, der vil gavne dig i fremtiden. Ydermere vil et udlandsophold udvide din kulturelle horisont. 

Personligt vil jeg råde dig til at starte med at søge i god tid. Det er nemlig ikke nok at have underskrevet kontrakten. Jeg synes især, arbejdet med at søge visum var ganske tidskrævende. 

Artiklen fortsætter under billedet Berry Cleans produktlinje. Privatfoto

Økonomisk var jeg så heldig at modtage Knud Højgaard fondens legat, hvilket var en kæmpestor økonomisk håndsrækning til mig. Derudover findes der mange gode og relevante legater, så vær hurtigt ude. Det vil heller ikke skade at have en lille opsparing, men lad dig ikke skræmme af, hvad det kræver af tid eller økonomi.

For jeg kan love dig, at du har gjort dig selv en kæmpe tjeneste og uvurderlig investering i din fremtid!

Hjalp denne side dig?